Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/03/19 - 23:08

Spinning cat

Ma délután optikai csalódásokkal foglalkozó oldalakat böngésztünk a lányommal. Az egyik legérdekesebb a „spinning cat” volt, amit kis gyakorlással és türelemmel bárki jobbra, majd balra forgathat. Kamilla egyébként a Szabó Lőrinc kéttannyelvű iskolába jár a Pasarétre. Bár a Hegyvidéken kitűnő önkormányzati fenntartású iskolák vannak, nincsen a Szabó Lőrinchez hasonló magyar-angol képzésünk. Szerintem lenne rá igény, a bevezetéshez szükséges feltételeket hamarosan megvizsgáljuk.

Címkék: oktatás facebook cat hegyvidék spinning iskolák

Szólj hozzá!

11/03/18 - 17:20

March Madness

Elindult az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság döntője a March Madness, amely egyébként Barack Obama kedvenc sporteseménye. Idén már 68 csapat vesz részt rajta és minden körből egyenes kieséssel szórják ki a veszteseket. A regionális selejtezőket nyerő "Final Four" egyetemei április 2-án Houstonban találkoznak. Az izgalmas mérkőzések mellett mindig elámulok az egyetemi csapatnevek, logók és kabalák ötletességén. Kíváncsi vagyok, hogy a "Kék Ördögök" meg tudják-e védeni címüket.

Címkék: usa madness kosárlabda march

Szólj hozzá!

11/03/17 - 19:17

Made in China

Ma délután az Indiana University egy Magyarországra látogató csoportját vittem körbe a Parlamentben. Az egyetemen lévő Kelley School of Business rendkívül magasan, a 16.-ként van rangsorolva az USA-ban. Mind a diákok, mind a tanáraik kedvesek, nyitottak és nagyon érdeklődők voltak. És egyikük sem kérdezte meg, hogy a Szent Korona Kínában készült-e.

 

Címkék: usa parlament indiana university

Szólj hozzá!

11/03/15 - 23:13

Ünnep a Városmajorban

Ma reggel a Városmajori Gimnáziumban ünnepi műsorral indult és a Gesztenyéskertben koszorúzással zárult a hegyvidéki március 15-i megemlékezésünk. A beszédemben igyekeztem párhuzamot vonni a saját útját járó Batthyány-kormány és az előző nyolc év szocialista ámokfutását megöröklő Orbán-kormány feladatai és kihívásai között. A nap pillanata azonban egyértelműen a „gárdisták” szereplése volt, akik felhevült állapotban egyszercsak „Gyurcsány takarodj!” skandálásba kezdtek. Hát, egyes emberek mindig tudnak meglepetést okozni....

 

Címkék: március hegyvidék ünnepség

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása