Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/04/10 - 21:46

Az ideális futópálya

Szerintem nem lehet a Normafánál ideálisabb futópályát kitalálni. Kristálytiszta levegő, lélegzetelállító panoráma, ráadásul még pénzbe sem kerül. Ma az Eötvös út végén levő parkolóból indultam, ami a kilátóig és vissza egy kellemes négy és fél kilométeres kört jelent. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szeretne pár száz kalóriától gyorsan megszabadulni, vagy csak egyszerűen szeret futni, a szabadban lenni. Aki igazán vállalkozó kedvű, annak javaslom, hogy próbáljon félúton felfutni egészen a kilátó épületéig. Az utolsó száz méter felfelé (és utána lefelé is) egészen brutális, az ember úgy érzi, hogy a meredeken szinte helyben tapos. Utána viszont olyan endorfin löket szabadul fel, hogy azt leírni nem lehet.

Címkék: facebook kilátó futás hegyvidék normafa

4 komment

11/04/08 - 18:12

Akar valaki velem felezni?

Ma sokadik változatban újból megkerestek, hogy én vagyok egy közelmúltban elhunyt ázsiai milliárdosnak egyedüli örököse és a bankár szeretne velem megállapodni az örökség átutalásáról. Nem tudom, hogy a családban a korábbi generációkban ki volt ekkora Casanova, de jelentkeztek már Nigériából, Indiából, sőt, Dél-Amerikából is „rokonok” jogi képviselői.

Persze az egész egy lehúzás, amely arra épít, hogy az átutaláshoz szükséges számlanyitáshoz először én utaljak egy szerényebb összeget, amire természetesen semmiféle pénz nem fog érkezni soha. Igazából az érdekelne, hogy született valaha már akkora balek, aki egy ilyen nyilvánvaló szélhámoskodásnak bedől? Íme, a levél:

Dear Friend,

Greetings from Hong Kong,I work as an investment banker for a Major Bank in Hong Kong. I am getting in touch with you regarding my late client who died here in Asia without a next of kin and an investment worth millions of Euros placed in our bank some years ago. I want to present you as a surviving family member to enable you put a claim to the funds.

This will be executed under a legitimate arrangement since you bear the same last name with the deceased. I am contacting you independently and will intimate you more about myself and details of the project if and when I receive your response.

Kindly get back to me if you are interested in partnering with me on this project. Reply to my private email address: ....

Yours faithfully,

Pang Zhang

Címkék: facebook szélhámosság csalás pang zhang

Szólj hozzá!

11/04/07 - 23:56

Hand made in Hungary

Ma a kedvenc sötétkét, rézgombos zakóm volt rajtam, amit pontosan 10 évvel ezelőtt méretre készítettek Jáni Mihály szabóműhelyében. A zakó tökéletes, hibátlan állapotban van, a szabása sosem volt divatos, de pontosan emiatt soha nem is megy ki a divatból. A gagyi, a multik és tömegtermelés világában, ahol egy márka eladhatóságát sokszor nem is a minősége, hanem a hozzá rendelt marketing-költségvetés határozza meg, valóságos kincsnek számítanak a Jáni Mihály szabóságához hasonlatos, generációk óta családi vállalkozásként működő manufaktúrák. Szerintem az ilyen üzletek, cukrászdák, kávézók vagy akár galériák jelentősen meghatározzák egy város arculatát, egyéniségét, szerethetőségét.

Címkék: facebook hand szabó made zakó

1 komment

11/04/06 - 23:51

Kettős látás

Ma este a Barabás Villában a Hegyvidéki Üzleti Klub vendége volt Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója. András, mint mindig, most is rendkívül felkészült volt, amit lényegretörő, színes, érdekes előadást tálalt a megjelenteknek. Alapvetően a mögöttünk hagyott egy évet elemezte, és a belpolitikai történéseket meghatározó nemzetközi folyamatok alapján közelítette meg a minket érintő eseményeket. Andráson kívül, még Török Gábort és Kiszelly Zoltánt igyekszem mindig meghallgatni a politikai elemzők közül.

Címkék: török facebook politológia hegyvidék giró szász kiszelly

Szólj hozzá!

11/04/04 - 19:30

Miszter Szlota

Úgy másfél évvel ezelőtt a MOM színpadán, telt ház előtt lépett fel Sub Bass Monster a Hegyvidéki Esték vendégeként. Az egyébként jó hangulatú, kötetlen közéleti beszélgetést hirtelen döbbent csend váltotta fel, mindenkit lenyűgözött annak a számnak az „unplugged” változata, amit a szlovákiai nyelvtörvényről írt. A felvételt később felraktuk a youtube-ra, ahol már 35 ezer letöltésnél jár. A dal eredeti változata itt hallgatható meg.

Címkék: facebook slota monster bass sub esték hegyvidéki

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása