Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/04/21 - 09:25

Húsz perc

Csütörtök délután ismét testületi ülést tartottunk. Az egyik napirendi pontban arról született döntés, hogy a hegyvidéki bölcsődések, óvodások és ötödik évfolyamig az iskolások szülei húsz percig ingyen parkolhatnak az intézmények mellett. Ezt egy szélvédő mögé helyezett órával lehet majd igazolni. Végre egy parkolóóra, amelynek örülni fognak a használói!

Címkék: óra facebook parkolás hegyvidék perc húsz kt

2 komment

12/04/19 - 12:31

Nincs pardon

Hát szépen kikerekedett a szemem a Zöld Pardon mai sajtóközleményén, amelyben nyitó koncertjük elmaradása miatt a Hegyvidéki Önkormányzatot, illetve a Jegyzőnket próbálják felelőssé tenni. Az a helyzet, hogy kilenc nappal a már korábban meghirdetett Tankcsapda-koncert előtt két cégen keresztül adtak be hozzánk engedélykérelmet, mi pedig azonnal, több, mint tíz pontban hiánypótlásra kértük fel őket. Erre viszont az egyik cégük visszavonta a kérelmét, a ZP-sek pedig közölték, hogy meggondolták magukat, ez szerintük mégsem engedélyköteles. Mivel a másik, nem visszavont kérelem megadására nem voltak meg a jogszabályi feltételek, nem maradt más választásunk, mint a kérelem elutasítása, és a szabálytalan építkezés leállítása. A döntésünkkel kapcsolatos, jogszabályokkal alátámasztott írásos ellenvéleményt egyébként a mai napig nem kaptunk a Zöld Pardontól. Egy hatósági ügy olyan, mint egy matematika-feladat, amelyet nem lehet megdumálni, hiszen objektív, mérhető. A gyerek rugdoshatja a padot, hibáztathatja a tanárt, de az eredmény ettől nem változik. Természetesen fellebbezési eljárásban bizonyíthatják majd az igazukat, de az ügy innentől kezdve a Kormányhivatalhoz kerül át. Tényleg sajnáljuk azokat, akik csalódottak a koncert elmaradása miatt. Higgyék el, nem rajtunk múlott!

Fotó: origo.hu

Címkék: zöld facebook engedély kormányhivatal pardon

9 komment · 1 trackback

12/04/17 - 10:35

Megígértük, megcsináltuk

Mára ígértük a 100 új kutyapiszokgyűjtő felszerelését. Két csapat még éjszaka is szerelte a kukákat, hogy a határidőt tartani tudjuk. Pokorni Zolival mi is beszálltunk a munkálatokba, mától pedig minden hegyvidéki kutyatartó tudja már használni az új gyűjtőket, amelyek elhelyezéséről az itt élők döntöttek szavazással. A különleges kukákról hamarosan további információkkal szolgálunk.

Címkék: facebook kuka mome kutyapiszok kutyapiszokgyűjtő

Szólj hozzá! · 1 trackback

12/04/16 - 18:45

Sorozatban negyedszerre

A Hegyvidéki Sportmax csarnok megnyitása óta nem volt olyan izgalmas sportesemény a kerületben, mint a tegnapi kézilabda Magyar Kupa döntője. A Veszprém az utolsó pillanatban, egy góllal vitte el a kupát. Ritka szerencse élőben látni egy ilyen rangadót! A HTV rövid interjúja itt látható.

Címkék: sport magyar facebook szeged veszprém kézilabda kupa hegyvidék sportmax mkb

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása