Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/05/16 - 19:53

Indul a bilincselés

DSCN1915.jpgElkezdődött a kerékbilincselés a kerületben. Elsőként a „lomisok” egyik felderítő autója találkozott a közterület-felügyelőink új módszerével. A bilincset azonban csak rendkívüli esetben fogjuk majd alkalmazni, például náluk, akik sokszor fittyet hánynak a közlekedési és parkolási szabályokra, vagy olyan külföldi rendszámú autóknál, aki jelentős parkolási, vagy szabálysértési bírságot halmoztak fel, de ezek az összegek eddig behajthatatlanok voltak.

Címkék: facebook lomtalanítás Hegyvidék lomisok közterület-felügyelet bilincselés

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr85303660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyXIIkerpolgár 2013.05.23. 21:11:28

Tetszik a bejegyzés, csak az a baj, hogy túl szép képet fest...
Több mint 10 napja a Nárcisz utcába parkolt le egy autó, kitett 2 kartonlapot is jól láthatóan belülre, hogy "LOMI" (Hozzánk csak 7-8 napja jött a levél, hogy lomtalanítás lesz). Szóval egyértelmű, hogy csak foglalja a területet. Gondolom a tulaj nem kért közterület foglalási engedélyt (és nem is fizetett), ami azért is sajnálatos, mert a környéken kevés a garázs, az utca is keskeny, így mindig nehéz parkoló helyet találni.
A közterületeseknek - mint a blogban olvasható - nem kell az autót keresgélni, mert már háromszor is be lett jelentve, de Ők a kijövetelükkor azt mondták nem tehetnek semmit, nem foglal el garázskiállót. Pedig egyértelmű - szerintünk - hogy mi a célja! Az olyan apróságokkal ne is törődjünk, hogy már 2 olajtócsát eresztett maga alá, pedig a kis piros matricából ítélve (2015.05.-öt mutat) most április-májusban lett vizsgáztatva, vagyis biztos mindenre figyeltek az átvizsgáláskor. Biztos a jobb első ajtónál a rozsda miatt kilyukadt küszöb megjavításán morfondíroztak, de aztán elhalasztották.
Az már csak hab a tortán, hogy a forgalmi iránnyal szemben parkolt le.
Esetleg ha kap is felszólítást a tulaj, mire letelik a 8 nap meg a mittudomén milyen határidő, már máshol foglalja a helyet.
Ugye ez egy kicsit más, mint a blogban? De persze itt nem jött riporter meg fényképész közterületesekkel....

serklara 2013.05.24. 06:49:56

Olvasom, hogy a park felújítása megkezdődik. Az utcafelújítás förtelmesen sikerült a Csaba és Bíró utcában, jó lenne tudni ki vette át és mennyit fizettünk érte.Ha a parkfelújítás is ilyen lesz, kezdeményezni kell a felelősök megállapítását.Figyeljünk oda lakótársak és ne tűrjük el az ilyen anomáliákat.
süti beállítások módosítása