Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/05/30 - 13:40

Te átugranál egy krokodilt?

TB_20130429_CROC_JUMP_0001.jpgA holnap délutáni távolugrógála sztárja egy olyan dél-afrikai atléta lesz, aki nemcsak, hogy 8 méter 50 centis egyéni rekorddal rendelkezik, hanem hazájában élő krokodilokat átugrálva edz. Érdemes lesz eljönni és megnézni mekkorát ugrik majd a MOMKult előtti sétányra épített távolugrópályán!

Címkék: sport facebook Hegyvidék távolugró gála hopp-parádé Mokoena

Szólj hozzá!

13/05/29 - 10:13

Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett

rezsicsokkent_1.pngCélegyenesbe érkezett a rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtés. Ha Ön is egyetért azzal, hogy a magyar parlament továbbra is kiálljon a rezsicsökkentés mellett, írja alá a petíciót! Kérésre ívet biztosítunk.

Címkék: aláírásgyűjtés Fidesz Hegyvidék rezsicsökkentés

3 komment

13/05/28 - 08:42

Még egy nap

razzia07.jpgTegnap délután több, a kerületi lomtalanításban érintett helyszínt is személyesen ellenőriztünk Hoffmann Kornél rendőrkapitánnyal és Dávid Gáborral, a Hegyvidéki Közterület-felügyelet vezetőjével. Kisebb szabálysértésekkel találkoztunk, de idén a rendőrök és a felügyelők közös, összehangolt munkájának köszönhetően eddig jóval civilizáltabban ment a lomtalanítás, mint a korábbi években. Egy dolog azonban biztos: örülök, hogy ma van az utolsó napja!

Címkék: rendőrség facebook lomtalanítás Hegyvidék közterület-felügyelet

1 komment

13/05/27 - 13:01

Fuss a csúcsra!

Címkék: sport facebook Hegyvidék lépcsőfutás János-hegy Erzsébet-kilátó

Szólj hozzá!

13/05/18 - 20:09

Az évszázad lopása Budán

474__17__szzad_400.jpgLegalább is ezt a figyelemfelhívó címet adta riportjának a TV2. Miközben a tizenegy éve meghalt Kovács Dezső műgyűjtő rokonai az örökségen huzakodtak, valaki módszeresen szétlopta azt a milliárdos gyűjteményt, amely itt, a kerületben, a Gyöngyvirág úton egy villában volt bezárva. Érthetetlen, hogy miért így tartották ezeket a szinte felbecsülhetetlen festményeket és tárgyakat, ahelyett, hogy például kiállították volna, akár itt nálunk a Hegyvidéken. A MOM Kulturális Központ vagy a Barabás Villa simán létrehozott volna az anyagból egy minőségi kiállítást, úgy, hogy a képek őrizve és biztosítva lettek volna, miközben sokan láthatták volna is őket.
 
(Fotó: mutargy.com)

Címkék: facebook Buda műkincslopás

Szólj hozzá!

13/05/16 - 19:53

Indul a bilincselés

DSCN1915.jpgElkezdődött a kerékbilincselés a kerületben. Elsőként a „lomisok” egyik felderítő autója találkozott a közterület-felügyelőink új módszerével. A bilincset azonban csak rendkívüli esetben fogjuk majd alkalmazni, például náluk, akik sokszor fittyet hánynak a közlekedési és parkolási szabályokra, vagy olyan külföldi rendszámú autóknál, aki jelentős parkolási, vagy szabálysértési bírságot halmoztak fel, de ezek az összegek eddig behajthatatlanok voltak.

Címkék: facebook lomtalanítás Hegyvidék lomisok közterület-felügyelet bilincselés

2 komment

13/05/14 - 21:12

Kaparós játék

auto.jpgKét hete a Szarvas Gábor úti közértben vásároltam, amikor egy kék, DT rendszámú kocsi elől kellett elugranunk, amely négy kerékkel jött a járdán, majd leparkolt a közért bejáratánál, teljesen ellehetetlenítve a gyalogosforgalmat. Amikor érdeklődve megkérdeztem a kiszálló, láthatóan külföldi sofőrtől hogy ezt miként gondolja, röviden annyit mondott, hogy neki diplomáciai mentessége van, majd bement vásárolni.

Hát ez most megváltozott! Ugyanis aki ilyen pofátlan módon él vissza azzal, hogy a magyar hatóságok a diplomáciai mentességre hivatkozás miatt tényleg nem tudnak ilyen esetekben eljárni, mostantól egy nagy kék matricát talál majd felragasztva a szélvédőjére, amellyel a Hegyvidéki Közterület-felügyelet arra kéri az illetőt angol, francia és magyar nyelven, hogy tartsa be a hatályos jogszabályokat és a rendet a kerület útjain.  A matrica kaparása közben pedig el lehet gondolkodni, hogy miért zavarhatja ez a viselkedés azokat az embereket, akikre vonatkoznak a magyar jogszabályok.

Címkék: autó facebook diplomata gyalogosok Hegyvidék DT közterület-felügyelet

29 komment

13/05/12 - 19:05

Hangold Újra!

hangold ujra.jpgTeltházat és hatalmas sikert hozott a szombat esti Hangold Újra koncert a MOM Kulturális Központban. A zenészeket egy közel 200 fős, részben hegyvidéki iskolásokból álló,  gyerekkórus kísérte a produkció során. Óriási munka lehetett leszervezni és ilyen minőségre hangolni a próbák során ezt a kiemelkedő minőségű előadást. A közönség reakciója viszont egyértelmű volt; megérte a befektetett munka!

Címkék: zene koncert facebook Hegyvidék MOMKult Hangold Újra

1 komment

13/05/09 - 08:39

Kerítés nem, felújítás igen

varosmajor_rege_1_330x330.pngA tervek készen vannak, rövidesen indulhat a Városmajor 150 millió forintos felújítása. A munkák négy részből állnak, amiben lesz kutyafuttató-építés, több ezer négyzetméter új zöldterület és megújuló sportpályák, padok is. A park végül nem lesz bekerítve, de az új lámpákra telepítünk térfigyelő kamerákat, amelyek jelentősen javítják majd a környéken a közbiztonságot.A HTV rövid interjúja itt látható.

Címkék: facebook fejlesztés felújítás közbiztonság térfigyelő kamera Városmajor Hegyvidék

1 komment

13/05/03 - 09:18

Amazon

amazon.jpg
A múltkor olvastam, hogy az Amazon webáruház, ahonnan én is szoktam néha könyveket rendelni, egy pörgősebb napon másodpercenként közel 200 rendelést vesz fel. Kíváncsi lettem mekkora és milyen lehet a raktára. Hát ilyen. Az biztos, hogy a raktárosoknak rendesen van arrafelé munkájuk!

Címkék: könyv facebook webáruház online rendelés Amazon

3 komment

süti beállítások módosítása