Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/08/28 - 21:05

Szeretsz itt élni?

budapest.jpgBudapesten egyre jobb élni. Ezt igazolja vissza az Economist Intelligence Unit életminőségi ranglistája, ahol öt év alatt öt hellyel javult a besorolásunk. És képzeljük csak el milyen város lenne ez, ha minden kerület olyan lenne mint a Hegyvidék…

Címkék: facebook életminőség Budapest Hegyvidék

1 komment

13/08/25 - 13:41

Ezt érdemes kipróbálni

Tegnap megnyílt a MOM Sportcsarnokban a közel háromezer négyzetméteres fitnesz és rehabilitációs részleg. A Fájdalom Ambulanciával  közösen működtetett Fitness and More  klub adottságait, minőségét és felszereltségét tekintve páratlan. A Fájdalom Ambulancia világszintű sportorvosi rehabilitációs gépei és programjai a Gesztenyéskert túloldalán székelő Magyar Olimpiai Bizottság munkáját is segíthetik majd. A tulajdonosok különleges nyitóakciókkal és három ingyenes alkalommal várják a Hegyvidéken élőket. Érdemes kipróbálni, vagy akár csak megnézni ezt a rendkívül szépen és igényesen kialakított klubot.

FitnessAndMore.jpg

Szólj hozzá!

13/08/23 - 14:37

Mi ez a gányolás?

20130823_133613_600.jpgMa levélben fordultam a villamospályák felújításáért felelős BKK-hoz. Azt kértem tőlük, hogy sürgősen szüntessék meg a napok óta tartó áldatlan állapotokat a Böszörményi úton. Annak ellenére, hogy az 59-es villamos augusztus 21-e óta már az átépített pályán, a teljes vonalhosszon közlekedik, több helyszínen is balesetveszélyes a közlekedés. A Kiss János altábornagy utcai megállópár peronján az aszfalt burkolata hiányos, a szegélyköveket szakszerűtlenül építették be, kidőlt szegélykövek találhatók az útburkolaton. Hiányos továbbá a panelek és az útburkolat közötti hézagok aszfaltozása.

A vágányfelújítással nem érintett területen történt a szakszerűtlen burkolat-kialakítás is veszélyt jelent a közlekedők számára. Különösen aggasztó, hogy a balesetveszélyes állapotok ellenére folyamatos munka napok óta nincs a helyszínen, valamint a hibahelyek megfelelő jelzése is több helyen hiányzik. Nem tudom, hogy ez a kivitelező csapat milyen munkát végez máshol, de ez itt, a XII. kerületben nagyon halovány, és ezt nem is hagyjuk annyiban. Remélem azonnal elkezdik a hibajavítást és tisztességesen befejezik a felújítást. Addig viszont mindenki, különösen a motorral és kerékpárral közlekedők figyeljenek oda, mert több helyen is sajnos rossz minőségű, sőt balesetveszélyes az útszakasz.

 

Címkék: facebook villamos Hegyvidék BKK Böszörményi út Kiss János altábornagy utca 59-es

16 komment

13/08/20 - 21:40

Díjazott hegyvidékiek

Tisztikereszt1.jpgTöbb, a Hegyvidék életében is fontos szerepet betöltő ember kapott rangos állami kitüntetést augusztus 20-a alkalmából. Díjazták Kovács Gergelyné kultúrtörténészt és Kovács Kolosnét, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium nyugalmazott címzetes igazgatóját. Dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója, gerincsebész, ortopéd szakorvos pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehette át nemzetközi hírű gerincgyógyítói munkássága, tudományos eredményei, sikeres újításai és a sportegészségügyért végzett tevékenysége elismeréseként. Gratulálunk, büszkék lehetünk rájuk!
 

Címkék: augusztus 20 facebook kitüntetés tisztikereszt Hegyvidék

1 komment

13/08/15 - 14:36

Szolgálnak és védenek

map_1.jpgEzen a térképen immár egyszerűen megkereshető, hogy a kerület egyes részei melyik körzeti megbízotthoz tartoznak. Az ő feladatuk, hogy a rájuk bízott, lakosságszám alapján meghatározott kiterjedésű területet rendszeresen ellenőrizzék.  Ezen kívül ismerniük kell, hogy milyen szabálysértések, bűncselekmények vagy közlekedési balesetek fordulnak elő a területükön, s tudniuk kell azt is, milyen az érintett lakók szubjektív biztonságérzete, mit tartanak szükségesnek a közbiztonság javítása érdekében. 

Címkék: térkép rendőrség facebook közbiztonság kmb Hegyvidék

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása