Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/02/06 - 11:23

Testületi döntés a Normafáról

a1050123.jpgA Normafánál közel 350 hektár kezelését kapja meg az önkormányzat rövidesen. Ez nemcsak egy óriási lehetőség számunkra, hanem új fejezetet nyit az életünkben, hiszen az Országgyűlés ránk, XII. kerületiekre bízta ennek a csodálatos területnek a fenntartását,  rendezését. Tegnap a testületünk megszavazta a Normafa Park fenntartását ellátó intézmény létrehozását, amelynek feladata a vagyonkezelésünkbe átkerült területek és a közel 50 meglévő ingatlan kezelése, valamint a park rehabilitációjának előkészítése. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fejlesztés munkálatai elindulnak, arról a környezetvédelmi vizsgálatok és a részletes megvalósíthatósági tanulmányban kidolgozott tervek után a Hegyvidéken élők fognak dönteni.

Címkék: facebook természet környezetvédelem természetvédelem rehabilitáció Hegyvidék Normafa Normafa Park KT

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr695801362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Buschi 2014.02.06. 16:38:30

Tudomásom szerint a feladathoz némi pénz is adott, így el is lehet kezdeni a munkát. A legsürgősebbek:
A Jánoshegyi utat, ha jég borítja, mint most is, le kellene homokkal szórni, de nem úgy, ahogy most csinálták, hogy az eleje jó, a közepén, ahol minden jég, ott nincs semmi homok és a végére ismét jutott egy kevés. Az emberek testi épségüket kockáztatják.
A másik probléma a korhadt fák kivágása, amelyek már most is keresztben fekszenek a sétautakon, csodával határos módon még nem lett ebből halálos baleset.
Az út mellé közvilágítást is építhetnének, mert a korai sötétedés lehetetlenné teszi a 16 h utáni tájékozódást, pedig akkor még több nagyon sok ember fut vagy sétál a Normafánál.
A parkolóba térfigyelő kamerákat kell telepíteni, megelőzendő a gépkocsi feltöréseket. Szomorú, hogy senkit nem érdekel, hogy a főidényben heti két gépkocsi feltörés történik mintegy két- három éve. A rendőrök ismerik a tettest, de nem tehetnek semmit, mert nincs bizonyítékuk.
Szóval, lenne még ötletem, amelyek az Önkormányzatnak is az eszébe jutna, ha egyszer a érdekeltek fejével gondolkodna.
Üdvözlettel, Buschi Csaba

Angyalföldi 2014.02.06. 20:01:08

Valamit félreértesz szerintem. Nincs is még aláírva a vagyonkezelési szerződés, ezért a karbantartás még mindig a Pilisi Parkerdő feladata. A fejlesztésekre a szerződés aláírása után pedig csak a helyi népszavazás után kerülhet sor. Érdemes először megérteni valamit, mielőtt véleményt mondasz róla.
süti beállítások módosítása