Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/01/30 - 13:00

Végre kiírták, nyáron indulhat!

szell.jpgMa jelentette be a BKK, hogy kiírták a nyílt közbeszerzési eljárást a Széll Kálmán tér teljes körű átépítésének, felújításának kivitelezésére. Ha minden jól megy, néhány hónappal az őszi önkormányzati választások előtt elkezdődhetnek a munkák, 2015 második felére pedig teljesen megújulhat a tér. Arról, hogy a korábbi Moszkva tér milyen átfogó építészeti és közlekedési megújításon esik majd át, itt olvashatunk.

Kép: index.hu

Címkék: facebook fejlesztés felújítás átépítés Hegyvidék BKK Széll Kálmán tér

Szólj hozzá!

14/01/28 - 08:05

Hátizsák Párizsból

tigerhead.jpgEz a párizsi hátizsák nagyon kemény. Kíváncsi vagyok, hogy ha valaki rossz szándékkal belenyúl a tömött 61-esen, pénztárcára vagy telefonra vadászva, akkor vajon leharapja-e a kezét?

Címkék: táska facebook tigris hátizsák

Szólj hozzá!

14/01/25 - 12:57

Ha azt gondolnád, hogy itt hideg van

tel.jpgA szibériai Jakutszk városa a világ leghidegebb helye. Míg nálunk az első mínuszokra január végéig kellett várni, addig ott hetek óta mínusz 50 fok körül van a hőmérséklet. A brutális hideg miatt nincsenek hidak a folyókon, hiszen azok befagyva simán átjárhatók az év nagy részében. Ennek ellenére a mellékelt videó tanúsága szerint van élet az utcákon, bár a kesztyűt nem tanácsos otthon felejteni.

Címkék: facebook tél hideg Oroszország Szibéria Jakutszk

Szólj hozzá!

14/01/23 - 13:01

Kissé megkésve érkezett

morocco_2.jpgEzzel a szokatlan képeslappal kívánt Boldog Új Évet a marokkói nagykövetség. Lehet, hogy ők is a Demokratikus Koalíció által szerdán meghirdetett kultúrkampfra számítanak a következő hónapokban, vagy így deklarálják kiállásukat a rezsicsökkentés mellett?

Címkék: kép facebook nagykövetség Demokratikus Koalíció Marokkó BÚÉK

Szólj hozzá!

14/01/16 - 15:20

Egy brutálisan kemény sport

rugby.jpgNemzetközi kerekesszékes rögbi mérkőzéseknek ad otthont jövő héten a MOM Sportcsarnok. Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkárral ma tartottuk meg az esemény sajtótájékoztatóját. Érdemes lesz eljönni, izgalmas és nagyon látványos mérkőzésekre lehet számítani!

A HTV rövid tudósítása itt látható

Címkék: sport facebook rögbi MOM Sport kerekesszékes rögbi

Szólj hozzá!

14/01/13 - 09:48

Beatiful Budapest

Elegáns, jókedvű emberek, tiszta város, minimális forgalommal. A gőzhajó pedig megdönti a kéményét, hogy átférjen a Lánchíd alatt. Igazi ritkaság ez az 1938-ban készült színes angol nyelvű ismeretterjesztő kisfilm fővárosunkról. Érdemes megnézni!


Címkék: film facebook 1938 Budapest

Szólj hozzá!

14/01/10 - 12:12

Jön az Under Armour

unnamed.jpgMa megállapodtunk az Under Armour amerikai sportszergyártó cég márkaképviseletével, akik rövidesen bemutató termet nyitnak a MOM Sportcsarnokban. Az Under Armour a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportmárkája, amelyet 1996-ban a Maryland Egyetem futballcsapatának egyik tagja alapított. Kevin Plank először játékostársainak árulta autója csomagtartójából a saját maga által fejlesztett, szintetikus anyagból készült speciális pólóit. Ma már hatezer alkalmazottal közel kétmilliárd dolláros forgalmat bonyolít.

Címkék: sport facebook ruházat MOM Sport Under Armour

Szólj hozzá!

14/01/04 - 09:02

Bicikliznél a város fölött?

london_bike.jpgNorman Foster angol sztárépítész három emelet magasban, a városi vasúthálózat fölé vinné London kerékpáros közlekedését. Összesen több mint 200 km bicikliút épülhetne így a következő húsz évben. Hihetetlen kreatív koncepció, amely akár Budapesten is működhetne, mondjuk a villamos és a HÉV-pályák fölé épített utak segítségével?

Címkék: facebook kerékpár bicikliút London Anglia Norman Foster

1 komment

14/01/02 - 13:36

Ez tényleg furán néz ki

honda.jpgEzt a különös autót láttam ma az egyik kerületi utcában. Olyan, mintha egy régi James Bond-film egyedi fejlesztésű járgánya lenne, amely víz alatt is úszik, vagy ha kell, akkor felrepül. Mindenesetre szokatlan megjelenése van.

Címkék: autó facebook Honda James Bond

2 komment

süti beállítások módosítása