Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/12/19 - 13:24

Pár hét múlva kiderül

m0.jpgMa délelőtt egy nagyobb egyeztetést szerveztem, amelyen részt vettek a helyi utak felügyeletét ellátó kollégáim, az önkormányzati rendészek, valamint a forgalomtervezési és a közlekedési infrastruktúra kiépítésével foglalkozó szakemberek. Miután januártól az M0-ás részben, az M1 és M7-es utak pedig a Budapest tábláig fizetősek lesznek elkezdtük az előkészületeket az esetlegesen megnövekedő forgalom csillapítására. A Budakeszi út és a Törökbálinti, Németvölgyi utak melletti kis utcák lehetnek érintettek. Figyelni fogjuk a forgalom alakulását a kerület érintett útjain, és ha szükséges, lépni fogunk például úgy, ahogy azt tettük az Árnyas út forgalomcsökkentése érdekében egy éve. A helyi utak forgalmának könnyítését többféle módon is el lehet érni. Eszközként használhatjuk az egyirányúsítást, a behajtási engedélyek kiadását célirányosan csak az ott élőknek és hozzátartozóiknak, de lehet a jelző lámpák áthangolásával, és extrém esetben rendszámfigyelő kamerákkal is csökkenteni a forgalmat.

 

Címkék: Facebook M1 Hegyvidék M7 M0

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr146997701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BkSp 2014.12.19. 14:58:43

Azt lehet tudni, hogy a Győri úti egyirányúsításból mi lesz?

kaaz 2015.01.05. 17:05:04

A GPS elterjedése előtt rettegtek a Hegyvidéktől a nem helyi autósok, az utcák ugyebár nem párhuzamosak, stb. könnyű elkeveredni. A GPS-szel ez teljesen megváltozott.

A Roskovits utca, Határőrút, Istenhegyi út, ügyész utca környékén a helyzet már így is elviselhetetlen. A Budaörsről Óbudára és vissza tartók a Goldmark Károly, Székács, Tóth Lőrinc, ügyész utca segítségével kerülik a Déli Pu-t és a Széll Kálmán teret.

A forgalom elviselhetetlen, a nem itteni autósok ledudálják a helyi járókelőket az utcasarkon, mondván miért nem a zebránál mennek át? Hát, mert az egész Kis-Svábhegyen alig van néhány zebra, nem erre a forgalomra tervezték.

Különösen szembetűnő a sajnos megszokott minden irányban egymásba érő kocsisorok hiánya most, amikor nyomócsőépítés miatt sok a lezárás a környéken.

Ez is azt mutatja, hogy az önkormányzat részéről szükséges lenne egy, az Árnyas úthoz hasonló behajtási engedélyes zóna kialakítása.

Kérem vizsgálják meg ennek lehetőségeit.
süti beállítások módosítása