Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/02/27 - 15:05

Tiszta korom

kilato16kis.jpgA két nappal ezelőtti tűzeset nyomait próbáltuk eltávolítani ma délelőtt az Erzsébet-kilátónál. Az elszenesedett ajtót szerencsére nem kellett kiemelnünk, de így is elég nagy munka volt, amíg végigcsiszoltuk. Még így, több nap távlatából is érthetetlen, hogy miért csinálnak emberek ekkora baromságot, amivel nemcsak egy szép műemléki épületet, hanem saját testi épségüket is kockáztatják.

Címkék: facebook Hegyvidék János-hegy Erzsébet-kilátó

Szólj hozzá!

14/02/25 - 13:48

Kinek jut eszébe ilyet csinálni?

Éjjel egy Molotov-koktélt, vagy valamilyen gyújtóbombát dobtak az Erzsébet-kilátó ajtajához. A térfigyelő kamerák tanúsága szerint az akció annyira jól sikerült, hogy az egyik elkövető saját magát is felgyújtotta. A mellékelt felvételen látszik, hogy a műemléki védelem alatt álló épület ajtaja alaposan megégett. Remélem, hogy a kerületi rendőrök hamar elkapják az elkövetőket, de mi is segíthetünk nekik, ezért ha valaki látta, vagy információja van a megégett kabátos emberről, itt tehet bejelentést.

 

Címkék: facebook molotov-koktél Hegyvidék Erzsébet-kilátó

3 komment

14/02/24 - 08:20

Lehet ennél egyszerűbb?

unnamed_2.jpgAki szereti a modern építészetet, annak érdemes ellátogatni a Hyde + Hyde építésziroda oldalára. A képen látható, eredetileg egy régi kőbányába tervezett épület szerintem itt, a Hegyvidéken is jól nézne ki.

Címkék: facebook modern építészet Hyde + Hyde

Szólj hozzá!

14/02/21 - 10:35

Kokó és Clint Eastwood a MOMKultban

koko07.jpgTegnap este elindult „Az Én filmem” nevű filmklub, amelynek az a lényege, hogy ismert emberek hozzák el kedvenc filmjüket, amit egy rövid beszélgetés után levetítünk az érdeklődőknek. Elsőként Kovács Koko István hozta el Clint Eastwood „Millió dolláros bébi” címűn négy Oscar-díjjal kitüntetett alkotását. Érdemes eljönni ezekre az estékre, hiszen egy jó beszélgetés mellett maradandó alkotást is láthatnak a nézők. A filmklub márciusban Novák Péter színész, énekes, zeneszerző, műsorvezető meghívásával folytatódik.

Címkék: facebook filmklub Hegyvidék MOMKult Az én filmem

Szólj hozzá!

14/02/17 - 09:30

Elindult a gyűjtögetés

valasztas.jpgMa elindult a Hegyvidéken is az áprilisi parlamenti választásra történő ajánlások gyűjtése. A jelölteknek 500 ajánlásra van szükségük március 3-ig, hogy felkerülhessenek majd a szavazólapra. Eddig nálunk 19 jelölt, vagy jelöltszervezet jelezte, hogy nekifut a szükséges aláírások gyűjtésének.

Címkék: választás facebook gyűjtés aláírás parlamenti választás jelöltek ajánlások Országgyűlés Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/02/08 - 13:42

Különös vizuális koktélok

unnamed_1.jpgAntonio Mora úgy jellemzi művészetét, hogy „vizuális koktélokat” készít. Érdemes megnézni képeit a honlapján, különös, egyedi hangulatot árasztanak.

Szólj hozzá!

14/02/06 - 11:23

Testületi döntés a Normafáról

a1050123.jpgA Normafánál közel 350 hektár kezelését kapja meg az önkormányzat rövidesen. Ez nemcsak egy óriási lehetőség számunkra, hanem új fejezetet nyit az életünkben, hiszen az Országgyűlés ránk, XII. kerületiekre bízta ennek a csodálatos területnek a fenntartását,  rendezését. Tegnap a testületünk megszavazta a Normafa Park fenntartását ellátó intézmény létrehozását, amelynek feladata a vagyonkezelésünkbe átkerült területek és a közel 50 meglévő ingatlan kezelése, valamint a park rehabilitációjának előkészítése. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fejlesztés munkálatai elindulnak, arról a környezetvédelmi vizsgálatok és a részletes megvalósíthatósági tanulmányban kidolgozott tervek után a Hegyvidéken élők fognak dönteni.

Címkék: facebook természet környezetvédelem természetvédelem rehabilitáció Hegyvidék Normafa Normafa Park KT

2 komment

14/02/01 - 11:46

60 év 15 másodpercben

Érdemes megnézni ezt a videót. Az elmúlt hatvan év globális felmelegedését szemlélteti 15 másodpercben. Ijesztő, vagy inkább aggasztó.

Címkék: időjárás facebook klíma globális felmelegedés Föld

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása