Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

15/01/11 - 13:19

Holnap végre elindul!

kep_3.jpgTöbb mint 15 éves ígérgetés után holnap végre elindul a Széll Kálmán, más néven Moszkva tér rekonstrukciója. A korábbi megalomániás tervek után most 5.3 milliárd forintból szeretnék rendbe tenni Buda egyik szégyenfoltját. Az ígéretek szerint a mai, elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, a mainál sokkal rendezettebb, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, Buda közlekedése pedig – a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével összehangolt munkáknak köszönhetően – megújul. A munkálatok több mint egy évig fognak tartani.

Látványterv: BKK, origo.hu

 

Címkék: felújítás Facebook Hegyvidék Széll Kálmán tér Moszkva tér

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr957060985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaaz 2015.01.16. 09:10:58

A tér felújítása valóban időszerű volt, hiszen 1964 óta tervezik. A sok pozitív változás mellett azonban a napokban a vakolatomlás miatti járda/megálló lezárás miatt újra előtérbe került a Posta Palota és környékének megoldatlan helyzete, mely szorosan összefügg a Széll kálmán térrel és annak forgalmával.

Ez az épület hatalmas pincerendszerrel rendelkezik. Először is újra a Posta tulajdonába kellene kerülnie. Azután egy új, modern ügyfélkiszolgáló szintet lehetne nyitni két bejárattal. Az egyik bejárat a korábban megszokott, a Városmajor felé. A másik a térfal megnyitásával a Széll Kálmán tér felé (kb. a 61-es villamosok megállója mögött).

Ehelyett a Mammut II. 3. szintjére kell felmászni, elvesztegetett idő és mászkálás a téren áthaladó tömegek számára. Ezzel a Posta nem csak rengeteg pénzt költ feleslegesen, de ingyen forgalmat generál annak az üzletközpontnak, aminek bérleti díjat fizet.

A volt városmajori telefonközpont épületében kialakított csomagposta félmegoldás. Egy láthatóan kisebb forgalomra tervezett szűk lépcsőn kerülgetik egymást az emberek, és hiába posta, csekket befizetni, egyéb postai szolgáltatást nem lehet igénybevenni.

A helyi lakosság annak sem örült, hogy a Csaba utcai áttörés kikerült a tervekből. Naponta sokezer embernek kell felmásznia a Posta Palota melleti kaptatón. Miért? Hogy utána lelépcsőzhessenek a térre. Reméljük ennek az átbújónak a közeljövőbeni megépítéséről az Önkormányzat nem tett le, különösen mivel szélcsatorna útját álja el a kaptató.
süti beállítások módosítása