Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

15/01/13 - 16:31

Körvonalazódik

_mg_1527_550_jpg.pngMa sok konkrétum kiderült a Normafa fejlesztésével kapcsolatban. Nem lesz sportcentrum vagy sícentrum, nem lesznek új építmények, nem lesz a tájat elcsúfító nyári bob pálya, és nem lesz hosszú, a Harangvölgyig érő sípálya sem. Ellenben szeretnénk rendbe tenni a lepukkant, régi épületeket, a Jánoshegyi utat, kellenek öltözők, padok, szemetesek, és a közbiztonságot javító térfigyelő kamerákra is szükség van. Egy kis szakaszon javaslatot teszünk a régi, tárcsás felvonó helyreállítására, a sífejlesztésnek ez lesz a legradikálisabb eleme. Aki részletesebben szeretne tájékozódni a terveinkről, az itt olvashatja el a részleteket. Aki pedig a ma bemutatott Natura 2000 hatásvizsgálatot szeretné elolvasni, innen töltheti le az anyagot.

 

Címkék: hatástanulmány Facebook Pokorni Zoltán Hegyvidék Normafa Musicz László

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr377070033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaaz 2015.01.16. 09:26:43

Szerintem példaértékű, ahogy az önkormányzat együttműködik a szakértőkkel, környezetvédőkkel, és nem hatalmi szóval maga dönti el, hogy mi legyen a Normafa sorsa.

Az is nagyon ígéretes, hogy népszavazással a kerület lakossága dönthet az ügyben. Reméljük, nem egy csomagra lehet igennel, vagy nemmel szavazni, hanem különböző verziók közül választhatunk, vagy a beruházás különböző elemeire voksolhatunk.

Nagyon fontos lenne például a Fogaskerekű rekonstrukciója (bár a BKK által tervezett Városmajor utcai hídátjáró szélesítése rémállom, egy szűk, kórházzal és iskolákkal bíró utcára küldené a forgalmat). A felújítás/hosszabbítás a Széll Kálmán tér miatt megint a középpontba került, és valóban elengedhetetlen. Különben olyan lenne, mintha valaki zöldmezős beruházásként először felépítené a gyárat, majd azután kezdene el azon gondolkodni, mikor vezetik be a telekre a működéshez szükséges közműveket.
süti beállítások módosítása