Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

15/01/03 - 22:25

Nem az íróasztal mögül kell osztani az észt.

Az LMP ma közleményt adott ki, amelyben annyi marhaság van, hogy az egész szinte már komikus. Aztán az jutott eszembe, hogy erre bezzeg van energiájuk, de amikor a jégtörés után a hidegben dolgozni kellett a Normafánál, akkor egyet se láttam közülük, aki eljött volna segíteni.

normafa_katasztrofa_hegyvidekujsag.jpg
Hosszabban ezt gondolom a mai akciójukról:

Először azt hittem, hogy az LMP parlamenti frakciójának a Normafával kapcsolatos közleménye valami utószilveszteri vicc. Nem is értem, hogy ennyi zagyvaságot, mint amit leírtak, hogy lehet összehordani. Természetesen sem beruházás nem lesz a Normafánál, sem a zöldterületet nem fogjuk csökkenteni, ezért nem lesz beépítés sem a területen. Ellenben rendbe szeretnénk például tenni a most kétségbeejtő állapotban levő Budai Sporthotelt, az Eötvös út végén található - a környéken élők által csak Rajk Villának hívott - régi önkormányzati épületet, és megoldást kell találnunk a Hotel Olimpia kilátástalan helyzetére is. Emellett természetesen padokra, szemetesekre, öltözőkre, futó-, sífutó-, túra- és kerékpárpályákra, játszótérre, valamint rendezett közlekedésre, biztonságos parkolókra és térfigyelő kamerákra is szükség van a környéken. A részletes tervek elkészülte után, ahogy erről eddig is szó volt, helyi népszavazáson fogják a kerületben élők elmondani véleményüket arról, hogy mi történjen a Normafánál. A Natura 2000 hatásvizsgálat év végi bemutatása valóban elmaradt. Úgy látszik az LMP politikusainak nem tűnt fel, hogy a Normafánál természeti katasztrófával felérő jégtörés történt december első napjaiban. A jégkár során az erdő több ezer hektáron károsodott, sok helyen a Normafánál is, élet- és balesetveszélyessé váltak a fák. Az önkormányzat a Pilisi Parkerdő szakembereivel hetek óta azon dolgozik, hogy a környék biztonságos legyen az ott élő emberek, valamint a túrázók, kirándulók, sétálók számára. Az utcák, a járdák, a parkok és az erdős részeken levő jégtörés okozta kár elhárításában rengetegen segítettek többek közt önkéntes civilek is. A munkák során azonban én eddig egyetlen LMP-s képviselőt sem láttam a környéken, pedig a Normafa helyzetén akkor tudnának segíteni, ha egyszer feljönnének dolgozni, és mondjuk részt vennének a fatörmelék eltakarításában, ahelyett, hogy minden valóságalapot nélkülöző marhaságokat nyilatkoznak a sajtónak.

Címkék: facebook hegyvidék normafa lmp Natura 2000

1 komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása