Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/04/17 - 09:28

Jelentős változások Budapesten

fk.jpgAz már szinte biztos, hogy jelentősen átalakul majd a főváros közigazgatási rendszere. A mikéntje viszont még bizonytalan. Minderről a hvg.hu cikkében lehet olvasni bővebben.

Címkék: facebook hvg közigazgatás főváros hvg.hu Tarlós István

Szólj hozzá!

14/04/03 - 08:27

Láttál már ekkora embert?

unnamed_3.jpgA világ legmagasabb kosárlabdázója az NBA ligarendszeréhez tartozó Texas Legends játékosa, Paul Sturgess. A fenti képen látszik, hogy mekkora egy átlagos méretű emberhez hasonlítva. A 234 centis magasság azonban nem feltétlenül előny számára. Amikor 2013-ban leigazolták, az edzőknek gyakorlatilag meg kellett tanítani futni és ugrani a nem túl ügyes játékost.

Címkék: sport facebook óriás kosárlabda NBA Paul Sturgess

Szólj hozzá!

14/03/28 - 11:11

Orosz nemzeti fitnesz

rtr3dd64.jpg

Különös módon értelmezik a mindennapos testnevelést Szibériában. Az iskolásokat jéghideg vízzel locsolják, akik ezt követően fürdőruhában futnak a hóban.

Az ismert amerikai Time magazin külön cikkben foglalkozik az új orosz nemzeti fitnesz programmal, amit Vlagyimir Putyin elnök hétfőn jelentett be. A program érdekessége, hogy az nem más, mint az 1930-as években Sztálin által kidolgozott „készenlétben a munka és a haza védelmére” néven futó kezdeményezés újraindítása, amit a februárban Szocsiban megrendezett téli olimpia maradványkeretéből finanszíroznak. Putyin nem titkolt szándéka, hogy az Oroszországban GTO rövidítésű programot életkortól függetlenül, lehetőleg minél többen űzzék az általános fittség javítása és fejlesztése céljából. Azt, hogy a szeptemberben induló modern, újraindított program pontosan milyen elemekből, vagy versenyszámokból áll egyenlőre a titok homálya fedi, mindenesetre Sztálin idejében futni, úszni, ugrani, síelni és talán nem meglepő: gránátot hajigálni kellett. A felmérőkön született eredmények alapján arany és ezüstjelvényeket osztogattak, amit a sportos oroszok büszkén viseltek a szocializmus és ezzel együtt a GTO program összeomlásáig.

A Time cikke azért elsüt egy olyan ironikus megjegyzést, miszerint a Putyin felé éves beszámolással működtetett program célja az, hogy az oroszok minél fittebben tudjanak dolgozni és harcolni hazájukért, de ennek indulása természetesen csak véletlenül esett egybe a Krím félsziget elfoglalásával. A dolog érdekessége, hogy az Egyesült Államokban szintén működik egy nemzeti fitnesz program a mindenkori elnök felügyelete alatt The President’s Challenge néven. A több mint 35 ezer iskolában futó program, amely militáns elemek helyett inkább erő, állóképességi és nyújtási gyakorlatokat tartalmaz szintén oklevelek és kitüntetések segítségével díjazza a résztvevőket. Az amerikai program egyik vezetője tavaly októberben a Magyar Olimpiai Bizottság szemináriumán mutatta be rendszerük működését magyar edzők és sportszakemberek számára.

Címkék: sport facebook Time Oroszország Putyin

Szólj hozzá!

14/03/24 - 15:06

Több kamera a közterületeken

kamera.jpgKözbiztonsági fórumot tartottunk ma délelőtt a MOM-ban Hoffmann Kornél kerületi rendőrkapitánnyal és a BRFK képviselőjével. A 2014-es év kiemelkedő lesz, hiszen bővítjük a kerületi térfigyelőkamera-rendszerünket, jelentősen növeljük a kerületben járőröző rendőrök számát, és közösségi rendészetté alakul át a helyi közterület-felügyeletünk. Ezek az intézkedések mind a közbiztonságot, a rendet segítik a Hegyvidéken.

A HTV tudósítása itt látható

Címkék: facebook közbiztonság térfigyelő kamera Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/03/18 - 11:34

Mobilparkolási modullal bővült az ingyenes Hegyvidék applikáció

fotó1_500.jpgMától gyorsabban, egyszerűbben és kényelmesebben lehet parkolni a kerületben annak az okostelefonos applikációnak a segítségével, amelyet az Appsters munkatársai fejlesztettek. Aki letölti, vagy frissíti okostelefonján a Hegyvidék applikációt, az azonnal tudja használni az új mobilparkolás modult. A GPS helymeghatározással működő rendszer, a legpontosabb és legrészletesebb térképet használja, alkalmazása egyszerű és pillanatok alatt megtanulható.

Címkék: facebook parkolás Hegyvidék Hegyvidék applikáció

5 komment

14/03/15 - 20:16

Gratulálunk!

unnamed.jpgKülönleges megtiszteltetés volt a március 15-i ünnepi megemlékezésen egy színpadon állni az 1964-ben, tehát 50 évvel ezelőtt rendezett tokiói olimpia kerületi résztvevőivel. A hegyvidéki olimpikonok közül díszoklevelet vett át a napokban 80 éves születésnapját betöltő Kulcsár Gergely is, aki három olimpián is dobogóra állhatott a gerelyhajításban elért eredményeinek köszönhetően.

Címkék: sport facebook március 15 olimpikonok Kulcsár Gergely Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/03/13 - 20:59

Lehet egy vaddisznó ekkora?

pig.jpgEzt a képen látható óriás vaddisznót kapta puskavégre egy vadász Észak-Karolinában. Már az is elég félelmetes, ha egy normál méretű vaddisznóval találkozunk a kertben vagy az utcán, de el sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet, amikor egy ekkora példány jön szembe!

Címkék: facebook vaddisznó USA

Szólj hozzá!

14/03/12 - 09:39

Streetfoto

Mindenkinek ajánlom a MOME hallgatóinak streetfoto kiállítását a Barabás Villában. Igényes, szép, ötletes képeket láthatnak a látogatók, érdemes megnézni.

Címkék: fotó facebook kiállítás Hegyvidék MOME Barabás Villa

Szólj hozzá!

14/03/05 - 08:38

Gravitáció

A napokban hét Oscar-díjat is begyűjtő Gravitáció tényleg különleges film. Az Alfonso Cuarón által megálmodott képi világ lenyűgöző. A film most már kölcsönözhető a Szent Orbán téri Videolandből is.earth_1.jpg

Címkék: film facebook Oscar-díj Gravitáció Cuarón

Szólj hozzá!

14/03/02 - 15:07

Csonttörővel egy szorítóban

A hétvégi edzésemen váratlan látogatót kaptam, a Blikk stábját. Ha valakit érdekel, hogy milyen érzés lehet egy világbajnokkal egy szorítóban lenni, a ma megjelent cikket itt tudja elolvasni.

Címkék: sport facebook Blikk Csonttörő

Szólj hozzá!

14/02/27 - 15:05

Tiszta korom

kilato16kis.jpgA két nappal ezelőtti tűzeset nyomait próbáltuk eltávolítani ma délelőtt az Erzsébet-kilátónál. Az elszenesedett ajtót szerencsére nem kellett kiemelnünk, de így is elég nagy munka volt, amíg végigcsiszoltuk. Még így, több nap távlatából is érthetetlen, hogy miért csinálnak emberek ekkora baromságot, amivel nemcsak egy szép műemléki épületet, hanem saját testi épségüket is kockáztatják.

Címkék: facebook Hegyvidék János-hegy Erzsébet-kilátó

Szólj hozzá!

14/02/25 - 13:48

Kinek jut eszébe ilyet csinálni?

Éjjel egy Molotov-koktélt, vagy valamilyen gyújtóbombát dobtak az Erzsébet-kilátó ajtajához. A térfigyelő kamerák tanúsága szerint az akció annyira jól sikerült, hogy az egyik elkövető saját magát is felgyújtotta. A mellékelt felvételen látszik, hogy a műemléki védelem alatt álló épület ajtaja alaposan megégett. Remélem, hogy a kerületi rendőrök hamar elkapják az elkövetőket, de mi is segíthetünk nekik, ezért ha valaki látta, vagy információja van a megégett kabátos emberről, itt tehet bejelentést.

 

Címkék: facebook molotov-koktél Hegyvidék Erzsébet-kilátó

3 komment

14/02/24 - 08:20

Lehet ennél egyszerűbb?

unnamed_2.jpgAki szereti a modern építészetet, annak érdemes ellátogatni a Hyde + Hyde építésziroda oldalára. A képen látható, eredetileg egy régi kőbányába tervezett épület szerintem itt, a Hegyvidéken is jól nézne ki.

Címkék: facebook modern építészet Hyde + Hyde

Szólj hozzá!

14/02/21 - 10:35

Kokó és Clint Eastwood a MOMKultban

koko07.jpgTegnap este elindult „Az Én filmem” nevű filmklub, amelynek az a lényege, hogy ismert emberek hozzák el kedvenc filmjüket, amit egy rövid beszélgetés után levetítünk az érdeklődőknek. Elsőként Kovács Koko István hozta el Clint Eastwood „Millió dolláros bébi” címűn négy Oscar-díjjal kitüntetett alkotását. Érdemes eljönni ezekre az estékre, hiszen egy jó beszélgetés mellett maradandó alkotást is láthatnak a nézők. A filmklub márciusban Novák Péter színész, énekes, zeneszerző, műsorvezető meghívásával folytatódik.

Címkék: facebook filmklub Hegyvidék MOMKult Az én filmem

Szólj hozzá!

14/02/17 - 09:30

Elindult a gyűjtögetés

valasztas.jpgMa elindult a Hegyvidéken is az áprilisi parlamenti választásra történő ajánlások gyűjtése. A jelölteknek 500 ajánlásra van szükségük március 3-ig, hogy felkerülhessenek majd a szavazólapra. Eddig nálunk 19 jelölt, vagy jelöltszervezet jelezte, hogy nekifut a szükséges aláírások gyűjtésének.

Címkék: választás facebook gyűjtés aláírás parlamenti választás jelöltek ajánlások Országgyűlés Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/02/08 - 13:42

Különös vizuális koktélok

unnamed_1.jpgAntonio Mora úgy jellemzi művészetét, hogy „vizuális koktélokat” készít. Érdemes megnézni képeit a honlapján, különös, egyedi hangulatot árasztanak.

Szólj hozzá!

14/02/06 - 11:23

Testületi döntés a Normafáról

a1050123.jpgA Normafánál közel 350 hektár kezelését kapja meg az önkormányzat rövidesen. Ez nemcsak egy óriási lehetőség számunkra, hanem új fejezetet nyit az életünkben, hiszen az Országgyűlés ránk, XII. kerületiekre bízta ennek a csodálatos területnek a fenntartását,  rendezését. Tegnap a testületünk megszavazta a Normafa Park fenntartását ellátó intézmény létrehozását, amelynek feladata a vagyonkezelésünkbe átkerült területek és a közel 50 meglévő ingatlan kezelése, valamint a park rehabilitációjának előkészítése. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fejlesztés munkálatai elindulnak, arról a környezetvédelmi vizsgálatok és a részletes megvalósíthatósági tanulmányban kidolgozott tervek után a Hegyvidéken élők fognak dönteni.

Címkék: facebook természet környezetvédelem természetvédelem rehabilitáció Hegyvidék Normafa Normafa Park KT

2 komment

14/02/01 - 11:46

60 év 15 másodpercben

Érdemes megnézni ezt a videót. Az elmúlt hatvan év globális felmelegedését szemlélteti 15 másodpercben. Ijesztő, vagy inkább aggasztó.

Címkék: időjárás facebook klíma globális felmelegedés Föld

Szólj hozzá!

14/01/30 - 13:00

Végre kiírták, nyáron indulhat!

szell.jpgMa jelentette be a BKK, hogy kiírták a nyílt közbeszerzési eljárást a Széll Kálmán tér teljes körű átépítésének, felújításának kivitelezésére. Ha minden jól megy, néhány hónappal az őszi önkormányzati választások előtt elkezdődhetnek a munkák, 2015 második felére pedig teljesen megújulhat a tér. Arról, hogy a korábbi Moszkva tér milyen átfogó építészeti és közlekedési megújításon esik majd át, itt olvashatunk.

Kép: index.hu

Címkék: facebook fejlesztés felújítás átépítés Hegyvidék BKK Széll Kálmán tér

Szólj hozzá!

14/01/28 - 08:05

Hátizsák Párizsból

tigerhead.jpgEz a párizsi hátizsák nagyon kemény. Kíváncsi vagyok, hogy ha valaki rossz szándékkal belenyúl a tömött 61-esen, pénztárcára vagy telefonra vadászva, akkor vajon leharapja-e a kezét?

Címkék: táska facebook tigris hátizsák

Szólj hozzá!

14/01/25 - 12:57

Ha azt gondolnád, hogy itt hideg van

tel.jpgA szibériai Jakutszk városa a világ leghidegebb helye. Míg nálunk az első mínuszokra január végéig kellett várni, addig ott hetek óta mínusz 50 fok körül van a hőmérséklet. A brutális hideg miatt nincsenek hidak a folyókon, hiszen azok befagyva simán átjárhatók az év nagy részében. Ennek ellenére a mellékelt videó tanúsága szerint van élet az utcákon, bár a kesztyűt nem tanácsos otthon felejteni.

Címkék: facebook tél hideg Oroszország Szibéria Jakutszk

Szólj hozzá!

14/01/23 - 13:01

Kissé megkésve érkezett

morocco_2.jpgEzzel a szokatlan képeslappal kívánt Boldog Új Évet a marokkói nagykövetség. Lehet, hogy ők is a Demokratikus Koalíció által szerdán meghirdetett kultúrkampfra számítanak a következő hónapokban, vagy így deklarálják kiállásukat a rezsicsökkentés mellett?

Címkék: kép facebook nagykövetség Demokratikus Koalíció Marokkó BÚÉK

Szólj hozzá!

14/01/16 - 15:20

Egy brutálisan kemény sport

rugby.jpgNemzetközi kerekesszékes rögbi mérkőzéseknek ad otthont jövő héten a MOM Sportcsarnok. Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkárral ma tartottuk meg az esemény sajtótájékoztatóját. Érdemes lesz eljönni, izgalmas és nagyon látványos mérkőzésekre lehet számítani!

A HTV rövid tudósítása itt látható

Címkék: sport facebook rögbi MOM Sport kerekesszékes rögbi

Szólj hozzá!

14/01/13 - 09:48

Beatiful Budapest

Elegáns, jókedvű emberek, tiszta város, minimális forgalommal. A gőzhajó pedig megdönti a kéményét, hogy átférjen a Lánchíd alatt. Igazi ritkaság ez az 1938-ban készült színes angol nyelvű ismeretterjesztő kisfilm fővárosunkról. Érdemes megnézni!


Címkék: film facebook 1938 Budapest

Szólj hozzá!

14/01/10 - 12:12

Jön az Under Armour

unnamed.jpgMa megállapodtunk az Under Armour amerikai sportszergyártó cég márkaképviseletével, akik rövidesen bemutató termet nyitnak a MOM Sportcsarnokban. Az Under Armour a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportmárkája, amelyet 1996-ban a Maryland Egyetem futballcsapatának egyik tagja alapított. Kevin Plank először játékostársainak árulta autója csomagtartójából a saját maga által fejlesztett, szintetikus anyagból készült speciális pólóit. Ma már hatezer alkalmazottal közel kétmilliárd dolláros forgalmat bonyolít.

Címkék: sport facebook ruházat MOM Sport Under Armour

Szólj hozzá!