Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/09/01 - 13:38

Ennek meg mi értelme van?

2014-09-01-13-20-01_2.pngMa lefényképezték a titokzatos utcai jegyzetelőt, aki a Böszörményi úton parkoló gépkocsik kerekén levő számokat és adatokat írja össze egy füzetbe. Fogalmam sincs, hogy az alapos adatfelvétel milyen célt szolgál, de a környéken élők elmondása szerint vannak akik attól félnek, hogy összefüggés van a jegyzetelés és a kocsikon megjelenő karcolások között.

Címkék: autó facebook Hegyvidék Böszörményi út

Szólj hozzá!

14/08/29 - 20:38

Kész a Margaréta utcai játszótér

Elkészült Buda talán legszebb új játszótere. Ma átadtuk és tényleg szuper lett!

Címkék: facebook Hegyvidék Margaréta játszótér

Szólj hozzá!

14/08/27 - 21:24

Újabb környezetbarát fejlesztés

napkollektor15kis.jpgMától működik az a 180 napcella az önkormányzat épületének tetején, amely több mint 50 százalékát fogja kiváltani a hivatal éves energiafelhasználásának. A közel 40 millió forintos fotovoltaikus rendszer pályázati pénzből épült. Hasonló környezetbarát napelemes rendszer már három óvodába és bölcsődében is sikeresen működik a kerületben.

Szólj hozzá!

14/08/26 - 10:44

Hol van a legjobb budapesti kerthelyiség?

6690646_b5214ff07a49356101d290610bf27b8d_wm.jpgKerületi siker született Budapest legjobb kerthelyiségeinek és teraszainak versenyében. A 45 indulóból, a Villa Bagatelle kerthelyisége nyert a főváros Városépítési Főosztálya és a BTFK (Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft.) közös pályázatán. Gratulálunk!

Címkék: facebook terasz kerthelyiség Hegyvidék Villa Bagatelle BTFK

Szólj hozzá!

14/08/24 - 11:58

Van-e ennél idiótább fogadás?

check.jpgEnnek a két, összesen 72 millió dollárról (azaz 17 milliárd forintról) szóló csekknek a képét Floyd Mayweather ökölvívó posztolta ki, miután összeveszett korábbi cimborájával, az énekes 50 centtel. A rapper fogadást akart vele kötni, hogy ha legalább egy oldalt képes folyamatosan felolvasni a Harry Potterből, akkor egy közösen kiválasztott szervezetnek adományoz 200 millió forintnak megfelelő összeget. Mayweather ezzel a képpel akarta bizonyítani, hogy nem kell másnak a jótékonykodási pénze, hiszen ezt a hihetetlen összeget kereste az elmúlt mérkőzéseivel. A történet egyfelől szánalmas, másfelől megdöbbentő, hiszen ez az összeg több, mint a mi önkormányzatunk egész éves költségvetése.

Címkék: fogadás 50 cent Facebook Mayweather

Szólj hozzá!

14/08/21 - 11:19

Mindjárt kész

20140821_092325kis.pngNéhány nap és elkészül Buda egyik legszebb játszótere a Margaréta utcánál. Az egyedi tervezésű játszószerek és sporteszközök mellett WC is lesz a játszóteret használó szülők kérésére.

Címkék: Facebook Hegyvidék Buda Margaréta játszótér Margaréta utca

Szólj hozzá!

14/08/19 - 12:50

Ma száz éve született

ujpesti_dozsa_bajnokcsapat_1.jpgNagyon kevés olyan ember van a labdarúgás történetében, aki négy világbajnokságra jutott ki szövetségi kapitányként. Baróti Lajos, aki ma lenne 100 éves, ebbe a szűk körbe tartozik. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a cikket, amely bepillantást ad abba az időszakba, amikor a magyar focit még külföldön is elismerték.

Címkék: sport siker facebook futball magyar válogatott világbajnokság szövetségi kapitány magyar bajnok Újpest Újpesti Dózsa Baróti Lajos Baróti 100

1 komment

14/08/17 - 16:23

Ilyen is csak Amerikában történhet

dog.jpgA Minnesota államban található Cormorant nevű kisvárosban egy kutyát választottak polgármesternek a helyiek. A magyar választási rendszerrel szemben ott egy évre szól a mandátum. Szerintem simán jobban ellátja majd feladatát, mint például a botrányairól elhíresült Rob Ford, Toronto polgármestere.

Címkék: kutya facebook polgármester kisváros USA Cormorant

Szólj hozzá!

14/08/10 - 10:05

Verhetetlen fagyizó a Csaba utcában

fagyi.jpgIsmét egy blog, amely budapesti fagyizókat rangsorol. Szerintem hiányzik az a hely, ahol a legjobb fagyit készítik a városban, mégpedig a Városmajor szomszédságában lévő Csaba utcai Artigiana Gelati. Érdemes kipróbálni, nemcsak hihetetlenül finom, de még laktóz-mentes fagylaltjuk is van.

 

A fotó illusztráció.

Címkék: facebook fagyi fagyizó Hegyvidék Gelati

Szólj hozzá!

14/07/31 - 08:10

Támad és terjed

ebola.jpgEzen az infógrafikán az ebola-vírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat láthatjuk. Kíváncsi vagyok, hogy csak a média fújja fel az ügyet, vagy a mostani megbetegedések tényleg komoly, globális közegészségügyi kockázatot jelentenek?

Szólj hozzá!

14/07/22 - 09:31

Beugratós

Merve Özaslan kollázsa a leggyorsabb felfrissülést hozza a fülledt, tikkasztó nyári melegben.

waterjump.jpg

Címkék: facebook nyár művészet merve özaslan

Szólj hozzá!

14/07/08 - 13:31

Ezt írja az Urbanista Blog a Városmajorról

futokor08_600.pngAz Urbanista Blog részletesen elemzi a Városmajor fejlesztését. Egy sportolásra, mozgásra alkalmas beruházást szerettünk volna megvalósítani a parkban úgy, hogy megőrizzük és védjük a Városmajor zöld felületeit. Ősszel lesz még néhány változás; többek között a futópálya most este sötét része is megfelelő világítást kap, és kis értékmegőrző szekrényeket is kirakunk a futóknak. Azon is elgondolkodtam múltkor pont futás közben, hogy a tenisz-falazó tetejére érdemes lenne egy hálót rakni.

Címkék: sport facebook futás futópálya Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/28 - 14:38

Érdekes aláírások

A Business Insider ismert emberek legérdekesebb aláírásait gyűjtötte össze. Azért az látszik, hogy Walt Disney megadta a módját mindennek, és nem kapkodta el a dolgokat.bi_graphics_famoussignatures_final.jpg

 

Címkék: facebook aláírások Hegyvidék Business Insider

Szólj hozzá!

14/06/23 - 09:35

Esti futás a legrövidebb éjszakán

nike futas16_600.pngA hétvégén még egy különleges sporteseménynek adott otthont a Normafa. A Nike Lunar futás során több mint 5 kilométert kellett lefutni, szinte végig lefelé az Erzsébet-kilátótól a Libegő alsó végállomásáig. Érdekes, hogy a néhány órával korábban rendezett Normafa Sherpa Sprint verseny pontosan az ellenkező irányba ment, igaz a sherpáknak „csak” 1600 métert kellett megtenni fölfelé a 60 kilós zsákokkal.

Címkék: sport facebook futás Hegyvidék Nike Normafa

Szólj hozzá!

14/06/21 - 17:20

Sétáltál már 60 kilós hátizsákkal?

sherpa futas27kis.jpgKülönleges eseménynek adott otthont a Normafa. A hegyvidéki Sherpa Sprint női indulói 20, férfi indulói 60 kilós, a szervezők által kialakított egyedi hátizsákkal vágtak neki az 1600 méteres távnak. A mezőny a Libegő alsó végállomásától indult, a több mint 300 méteres szintkülönbséggel kialakított cél az Erzsébet-kilátónál volt.

Címkék: sport facebook sherpa Hegyvidék Normafa János-hegy

Szólj hozzá!

14/06/18 - 15:12

Egy kis Wimbledon a Városmajorban

tenisz12_600.pngTaróczy Balázs, wimbledoni bajnok teniszező avatta fel a felújított teniszfalat a Városmajorban. Mától a parkban nemcsak futni és edzeni lehet a szabadtéri sporteszközökön, hanem falazni is tudnak a méretarányosan felfestett hálóval rendelkező falnál a sportolni, mozogni vágyók.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook tenisz Városmajor Hegyvidék Taróczy Balázs teniszfal

Szólj hozzá!

14/06/17 - 16:12

Ismét futókör

futokor01_kis.jpgMa kijelöltük a városmajori futókör tájékoztató tábláinak helyét. Ezek a táblák pár napon belül kihelyezésre kerülnek. A futókör nevét viselő Facebook-csoportot kértük meg, hogy tegyenek javaslatot azokra a pontokra, ahol leginkább indokoltak és láthatóak a táblák. Fontos, hogy kerekes eszközzel, biciklivel, gördeszkával és kutyákkal ne menjenek fel a gumi felületre a parkba látogatók, hiszen ez nemcsak amortizálja a pályát, hanem balesetveszélyes helyzeteket is okozhat.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook futókör Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/14 - 10:40

Díszvendég az Ágnes útról

hopp parade30_kis.jpgA Sirály sétányon rendezett ugrógála leglátványosabb eseménye a nemzetközi sztárokat felvonultató rúdugróverseny volt. A verseny díszvendége az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Makiszim Taraszov volt, aki korábban 10 évig nálunk, a Hegyvidéken lakott. Elmondása szerint először Gazdagrétre költözött, majd kezdeti nemzetközi sikerei után az Ágnes útra. 6 méter 5 centis eredményével a rúdurás örökranglistáján a 4. helyen áll.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOMKult hopp-parádé Taraszov ugrógála Sirály sétány

Szólj hozzá!

14/06/04 - 11:44

Már tesztüzemben!

terfigyelo auto01kis.jpgMár tesztüzemben működik a Hegyvidéki Rendészet térfigyelő kamerákkal felszerelt autója, amely a kameraközpontba küldi a menet közben készített felvételeket. A kamerák képeit a járőröző rendészek és a kerületi rendőrök mobil tableteken is látják majd, ezzel pedig jelentősen lerövidülhet a helyszínre érkezési idejük.

Címkék: facebook közbiztonság térfigyelő kamerák Hegyvidék Hegyvidéki Rendészet

1 komment

14/06/02 - 12:28

Eltűnt a graffiti

20140602_110428_2_1000.jpgA futókörrel együtt elkészült a városmajori betonfal grafikája, amelyre pályázatot írtunk ki. A másik felére egy teniszháló grafikája kerül, amit bárki használhat „falazásra”, csak egy teniszütő és labda kell hozzá.

Címkék: sport facebook futás tenisz futókör Városmajor Hegyvidék betonfal

Szólj hozzá!

14/05/29 - 22:52

Teljes megújulás a MOM Sportcsarnokban

mom55kis.jpgRengeteg minden átalakult a MOM Sportcsarnokban, amióta átvettük az üzemeltetését tavaly márciusban. Szebb, tisztább az uszoda, amelynek teljesen átépítettük a férfi öltözőjét. A rendezvénycsarnokba új kapuk kerültek és konferenciaterem létesült az uszodai rész fölött. Kész a játszótér, és új fogadóteret alakítottak ki a két épületszárny között. Teljesen kicserélődtek a bérlők, akik közül a legnagyobb változást a hatalmas wellness központ és a Cserpes Tejivó hozta. Emellett a MOM Sportcsarnok tele van jó programokkal és a nyár beköszöntével a legjobb budapesti stranddal várja a látogatókat.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok

Szólj hozzá!

14/05/29 - 11:42

Nem lesz síközpont a Normafánál

Nem lesz bizony, ezt mondjuk már fél éve. Nem is értem, hogy mitől lepődött meg hirtelen a sajtó. Viszont lesznek majd szép játszóterek, padok, öltözők, tanösvény, megújult futó, túra és sétautak. Külön lehet majd télen szánkózni és síelni ott, ahol már most is erre használják a területet az emberek. Rendbe rakjuk a régi lepukkant ingatlanokat, a most kaotikus és természetkárosító parkolást. De mielőtt bármi elindulna, a kerületiek megismerhetik majd a részletes terveket a helyi népszavazás előtt.

normafa29_600_1.jpg

Címkék: sport sajtó parkolás népszavazás futás játszótér szánkózás terv tanösvény túraút Budapest síközpont Hegyvidék Normafa sétaút futóút

Szólj hozzá!

14/05/27 - 21:56

Kész a futókör

futokor08kis.jpgMa este átadtuk a városmajori rekortán futókört. Az 585 méter hosszú futófelület 1.4 méter széles. A zöld részén sétálni, gyalogolni lehet, a tégla színűre festett részt pedig a futóknak, kocogóknak szánjuk. A nyomvonalat úgy alakítottuk ki a Magyar Atlétikai Szövetség segítségével, hogy ne vegyünk el a park zöldfelületéből, és ne kelljen fákat kivágni. A megnyitón, amelyen a NIKE Futóklub sportolói is részt vettek, Koós Erik, a Vasas SC középtávfutója 1 perc 36 másodperces eredménnyel futotta meg az első pályacsúcsot. Hát, ezt az eredményt lehet majd felülmúlni a Városmajorban sportolóknak!

Címkék: sport facebook futókör rekortán Városmajor Vasas Hegyvidék Koós Erik NIKE futóklub

3 komment

14/05/24 - 13:10

Rövidesen nekilátunk

Budapest egyik legszebb játszótere épül a Margaréta és a Kiss János altábornagy utca között található, mostanra kissé megkopott, lelakott játszótér helyén. A környéken élőkkel történt egyeztetésen nagy sikert arattak a tervek, de néhány apróbb változás azért lesz a szülők kérésére. A kivitelezés heteken belül indulhat, és várhatóan augusztus közepén nyílik az új játszótér. Szerintem nagyon klassz lesz!

margareta03kis.jpg

Címkék: facebook játszótér Hegyvidék Kiss János altábornagy utca Margaréta

3 komment

14/05/23 - 10:22

La grande bellezza

Tegnap este az „Én filmem” filmklub vendége Kovács Ákos volt, aki egy igazán különleges filmet hozott a MOM Kulturális Központ vendégeinek. A Nagy Szépség, amelyet Paolo Sorrentino rendezett, teljesen más, mint az átlagos sikerfilmek, de nem véletlenül kapott Oscar-díjat. A lenti trailer remélem mindenkinek kedvet csinál ahhoz, hogy megnézze!

Címkék: film facebook Hegyvidék Kovács Ákos MOMKult A Nagy Szépség Én filmem

Szólj hozzá!