Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/08/21 - 11:19

Mindjárt kész

20140821_092325kis.pngNéhány nap és elkészül Buda egyik legszebb játszótere a Margaréta utcánál. Az egyedi tervezésű játszószerek és sporteszközök mellett WC is lesz a játszóteret használó szülők kérésére.

Címkék: Facebook Hegyvidék Buda Margaréta játszótér Margaréta utca

Szólj hozzá!

14/08/19 - 12:50

Ma száz éve született

ujpesti_dozsa_bajnokcsapat_1.jpgNagyon kevés olyan ember van a labdarúgás történetében, aki négy világbajnokságra jutott ki szövetségi kapitányként. Baróti Lajos, aki ma lenne 100 éves, ebbe a szűk körbe tartozik. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a cikket, amely bepillantást ad abba az időszakba, amikor a magyar focit még külföldön is elismerték.

Címkék: sport siker facebook futball magyar válogatott világbajnokság szövetségi kapitány magyar bajnok Újpest Újpesti Dózsa Baróti Lajos Baróti 100

1 komment

14/08/17 - 16:23

Ilyen is csak Amerikában történhet

dog.jpgA Minnesota államban található Cormorant nevű kisvárosban egy kutyát választottak polgármesternek a helyiek. A magyar választási rendszerrel szemben ott egy évre szól a mandátum. Szerintem simán jobban ellátja majd feladatát, mint például a botrányairól elhíresült Rob Ford, Toronto polgármestere.

Címkék: kutya facebook polgármester kisváros USA Cormorant

Szólj hozzá!

14/08/10 - 10:05

Verhetetlen fagyizó a Csaba utcában

fagyi.jpgIsmét egy blog, amely budapesti fagyizókat rangsorol. Szerintem hiányzik az a hely, ahol a legjobb fagyit készítik a városban, mégpedig a Városmajor szomszédságában lévő Csaba utcai Artigiana Gelati. Érdemes kipróbálni, nemcsak hihetetlenül finom, de még laktóz-mentes fagylaltjuk is van.

 

A fotó illusztráció.

Címkék: facebook fagyi fagyizó Hegyvidék Gelati

Szólj hozzá!

14/07/31 - 08:10

Támad és terjed

ebola.jpgEzen az infógrafikán az ebola-vírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat láthatjuk. Kíváncsi vagyok, hogy csak a média fújja fel az ügyet, vagy a mostani megbetegedések tényleg komoly, globális közegészségügyi kockázatot jelentenek?

Szólj hozzá!

14/07/22 - 09:31

Beugratós

Merve Özaslan kollázsa a leggyorsabb felfrissülést hozza a fülledt, tikkasztó nyári melegben.

waterjump.jpg

Címkék: facebook nyár művészet merve özaslan

Szólj hozzá!

14/07/08 - 13:31

Ezt írja az Urbanista Blog a Városmajorról

futokor08_600.pngAz Urbanista Blog részletesen elemzi a Városmajor fejlesztését. Egy sportolásra, mozgásra alkalmas beruházást szerettünk volna megvalósítani a parkban úgy, hogy megőrizzük és védjük a Városmajor zöld felületeit. Ősszel lesz még néhány változás; többek között a futópálya most este sötét része is megfelelő világítást kap, és kis értékmegőrző szekrényeket is kirakunk a futóknak. Azon is elgondolkodtam múltkor pont futás közben, hogy a tenisz-falazó tetejére érdemes lenne egy hálót rakni.

Címkék: sport facebook futás futópálya Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/28 - 14:38

Érdekes aláírások

A Business Insider ismert emberek legérdekesebb aláírásait gyűjtötte össze. Azért az látszik, hogy Walt Disney megadta a módját mindennek, és nem kapkodta el a dolgokat.bi_graphics_famoussignatures_final.jpg

 

Címkék: facebook aláírások Hegyvidék Business Insider

Szólj hozzá!

14/06/23 - 09:35

Esti futás a legrövidebb éjszakán

nike futas16_600.pngA hétvégén még egy különleges sporteseménynek adott otthont a Normafa. A Nike Lunar futás során több mint 5 kilométert kellett lefutni, szinte végig lefelé az Erzsébet-kilátótól a Libegő alsó végállomásáig. Érdekes, hogy a néhány órával korábban rendezett Normafa Sherpa Sprint verseny pontosan az ellenkező irányba ment, igaz a sherpáknak „csak” 1600 métert kellett megtenni fölfelé a 60 kilós zsákokkal.

Címkék: sport facebook futás Hegyvidék Nike Normafa

Szólj hozzá!

14/06/21 - 17:20

Sétáltál már 60 kilós hátizsákkal?

sherpa futas27kis.jpgKülönleges eseménynek adott otthont a Normafa. A hegyvidéki Sherpa Sprint női indulói 20, férfi indulói 60 kilós, a szervezők által kialakított egyedi hátizsákkal vágtak neki az 1600 méteres távnak. A mezőny a Libegő alsó végállomásától indult, a több mint 300 méteres szintkülönbséggel kialakított cél az Erzsébet-kilátónál volt.

Címkék: sport facebook sherpa Hegyvidék Normafa János-hegy

Szólj hozzá!

14/06/18 - 15:12

Egy kis Wimbledon a Városmajorban

tenisz12_600.pngTaróczy Balázs, wimbledoni bajnok teniszező avatta fel a felújított teniszfalat a Városmajorban. Mától a parkban nemcsak futni és edzeni lehet a szabadtéri sporteszközökön, hanem falazni is tudnak a méretarányosan felfestett hálóval rendelkező falnál a sportolni, mozogni vágyók.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook tenisz Városmajor Hegyvidék Taróczy Balázs teniszfal

Szólj hozzá!

14/06/17 - 16:12

Ismét futókör

futokor01_kis.jpgMa kijelöltük a városmajori futókör tájékoztató tábláinak helyét. Ezek a táblák pár napon belül kihelyezésre kerülnek. A futókör nevét viselő Facebook-csoportot kértük meg, hogy tegyenek javaslatot azokra a pontokra, ahol leginkább indokoltak és láthatóak a táblák. Fontos, hogy kerekes eszközzel, biciklivel, gördeszkával és kutyákkal ne menjenek fel a gumi felületre a parkba látogatók, hiszen ez nemcsak amortizálja a pályát, hanem balesetveszélyes helyzeteket is okozhat.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook futókör Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/14 - 10:40

Díszvendég az Ágnes útról

hopp parade30_kis.jpgA Sirály sétányon rendezett ugrógála leglátványosabb eseménye a nemzetközi sztárokat felvonultató rúdugróverseny volt. A verseny díszvendége az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Makiszim Taraszov volt, aki korábban 10 évig nálunk, a Hegyvidéken lakott. Elmondása szerint először Gazdagrétre költözött, majd kezdeti nemzetközi sikerei után az Ágnes útra. 6 méter 5 centis eredményével a rúdurás örökranglistáján a 4. helyen áll.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOMKult hopp-parádé Taraszov ugrógála Sirály sétány

Szólj hozzá!

14/06/04 - 11:44

Már tesztüzemben!

terfigyelo auto01kis.jpgMár tesztüzemben működik a Hegyvidéki Rendészet térfigyelő kamerákkal felszerelt autója, amely a kameraközpontba küldi a menet közben készített felvételeket. A kamerák képeit a járőröző rendészek és a kerületi rendőrök mobil tableteken is látják majd, ezzel pedig jelentősen lerövidülhet a helyszínre érkezési idejük.

Címkék: facebook közbiztonság térfigyelő kamerák Hegyvidék Hegyvidéki Rendészet

1 komment

14/06/02 - 12:28

Eltűnt a graffiti

20140602_110428_2_1000.jpgA futókörrel együtt elkészült a városmajori betonfal grafikája, amelyre pályázatot írtunk ki. A másik felére egy teniszháló grafikája kerül, amit bárki használhat „falazásra”, csak egy teniszütő és labda kell hozzá.

Címkék: sport facebook futás tenisz futókör Városmajor Hegyvidék betonfal

Szólj hozzá!

14/05/29 - 22:52

Teljes megújulás a MOM Sportcsarnokban

mom55kis.jpgRengeteg minden átalakult a MOM Sportcsarnokban, amióta átvettük az üzemeltetését tavaly márciusban. Szebb, tisztább az uszoda, amelynek teljesen átépítettük a férfi öltözőjét. A rendezvénycsarnokba új kapuk kerültek és konferenciaterem létesült az uszodai rész fölött. Kész a játszótér, és új fogadóteret alakítottak ki a két épületszárny között. Teljesen kicserélődtek a bérlők, akik közül a legnagyobb változást a hatalmas wellness központ és a Cserpes Tejivó hozta. Emellett a MOM Sportcsarnok tele van jó programokkal és a nyár beköszöntével a legjobb budapesti stranddal várja a látogatókat.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok

Szólj hozzá!

14/05/29 - 11:42

Nem lesz síközpont a Normafánál

Nem lesz bizony, ezt mondjuk már fél éve. Nem is értem, hogy mitől lepődött meg hirtelen a sajtó. Viszont lesznek majd szép játszóterek, padok, öltözők, tanösvény, megújult futó, túra és sétautak. Külön lehet majd télen szánkózni és síelni ott, ahol már most is erre használják a területet az emberek. Rendbe rakjuk a régi lepukkant ingatlanokat, a most kaotikus és természetkárosító parkolást. De mielőtt bármi elindulna, a kerületiek megismerhetik majd a részletes terveket a helyi népszavazás előtt.

normafa29_600_1.jpg

Címkék: sport sajtó parkolás népszavazás futás játszótér szánkózás terv tanösvény túraút Budapest síközpont Hegyvidék Normafa sétaút futóút

Szólj hozzá!

14/05/27 - 21:56

Kész a futókör

futokor08kis.jpgMa este átadtuk a városmajori rekortán futókört. Az 585 méter hosszú futófelület 1.4 méter széles. A zöld részén sétálni, gyalogolni lehet, a tégla színűre festett részt pedig a futóknak, kocogóknak szánjuk. A nyomvonalat úgy alakítottuk ki a Magyar Atlétikai Szövetség segítségével, hogy ne vegyünk el a park zöldfelületéből, és ne kelljen fákat kivágni. A megnyitón, amelyen a NIKE Futóklub sportolói is részt vettek, Koós Erik, a Vasas SC középtávfutója 1 perc 36 másodperces eredménnyel futotta meg az első pályacsúcsot. Hát, ezt az eredményt lehet majd felülmúlni a Városmajorban sportolóknak!

Címkék: sport facebook futókör rekortán Városmajor Vasas Hegyvidék Koós Erik NIKE futóklub

3 komment

14/05/24 - 13:10

Rövidesen nekilátunk

Budapest egyik legszebb játszótere épül a Margaréta és a Kiss János altábornagy utca között található, mostanra kissé megkopott, lelakott játszótér helyén. A környéken élőkkel történt egyeztetésen nagy sikert arattak a tervek, de néhány apróbb változás azért lesz a szülők kérésére. A kivitelezés heteken belül indulhat, és várhatóan augusztus közepén nyílik az új játszótér. Szerintem nagyon klassz lesz!

margareta03kis.jpg

Címkék: facebook játszótér Hegyvidék Kiss János altábornagy utca Margaréta

3 komment

14/05/23 - 10:22

La grande bellezza

Tegnap este az „Én filmem” filmklub vendége Kovács Ákos volt, aki egy igazán különleges filmet hozott a MOM Kulturális Központ vendégeinek. A Nagy Szépség, amelyet Paolo Sorrentino rendezett, teljesen más, mint az átlagos sikerfilmek, de nem véletlenül kapott Oscar-díjat. A lenti trailer remélem mindenkinek kedvet csinál ahhoz, hogy megnézze!

Címkék: film facebook Hegyvidék Kovács Ákos MOMKult A Nagy Szépség Én filmem

Szólj hozzá!

14/05/19 - 15:43

Holnap vége

Holnap véget ér a Főváros által szervezett lomtalanítás a kerületben. A rendőrség, a Hegyvidéki Rendészet és a polgárőr szervezetek közös járőrözései, valamint az FKF Zrt. gyors begyűjtése miatt idén jóval gördülékenyebben zajlott a hulladék lerakása és elszállítása, mint az elmúlt években. Szerencsére a kerületben élők többsége is megértette, hogy csak az elszállítást megelőző napon lehet kirakni a darabos hulladékot, lomot. Így elkerülhető, hogy napokon át szeméttengerré változzon a kerületi utak és terek egy része.

Címkék: rendőrség lomtalanítás Facebook Főváros Hegyvidék FKF Zrt

Szólj hozzá!

14/05/12 - 08:32

Bálna Velencében?

unnamed_4.jpgBálnát fotóztak Velencében. Vagy valaki nagyon ügyesen játszik photoshoppal. Mindenesetre elég megdöbbentő kép lett.

Címkék: kép photoshop bálna Facebook Velence

Szólj hozzá!

14/05/07 - 12:28

Újabb megnyitó a Mom Sportban

Kovács Koko István, Besenyei Péter, Csiszár Jenő és meg legalább egy tucat olimpiai és világbajnok kajakos, úszó, kosár és kézilabdázó, és nem utolsósorban egy teljes amerikai futballcsapat társaságában nyílt meg a MOM Sportcsarnokban tegnap a háromszoros olimpiai és 31 szeres világbajnok Kovács Katalin boltja, amely főleg Under Armour ruhákat forgalmaz. Érdemes megnézni, egy nagyon trendi, nagyon dinamikusan fejlődő, csúcsminőségű sportruházati cég kínálatából lehet mától válogatni.

 

Szólj hozzá!

14/04/30 - 08:30

Cserpes nyílt a Hegyvidéken

Tegnap megnyílt a MOM Sportcsarnokban a legújabb Cserpes Tejivó. A volt 4bro klub helyén kialakított, a Csörsz utcára néző helyiséget ritka igényességgel építették át és rendezték be. Jó dolog, hogy egy sikeres magyar vállalkozással bővült a csarnok bérlőinek száma. Érdemes kipróbálni, a választék nagyon széles, az ételek és italok pedig nagyon finomak.

Címkék: facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok MOMSport Cserpes Tejivó

Szólj hozzá!

14/04/26 - 20:50

Próbáltad már?

 

A kissé borongós idő ellenére sokan indultak a mai „Fuss a csúcsra!” versenyünkön, ahol a cél az volt, hogy az Erzsébet-kilátó tetejére a versenyzők a leggyorsabban érjenek fel. A lépcsőfutás nemcsak a keringési rendszernek jó, hanem talán a legjobb zsírégető edzés is, ezért mindenkinek jó szívvel ajánlom kipróbálásra.
A HTV rövid összefoglalója a poszt felett található.

Címkék: sport facebook Hegyvidék lépcsőfutás Erzsébet-kilátó

Szólj hozzá!