Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/12/19 - 13:24

Pár hét múlva kiderül

m0.jpgMa délelőtt egy nagyobb egyeztetést szerveztem, amelyen részt vettek a helyi utak felügyeletét ellátó kollégáim, az önkormányzati rendészek, valamint a forgalomtervezési és a közlekedési infrastruktúra kiépítésével foglalkozó szakemberek. Miután januártól az M0-ás részben, az M1 és M7-es utak pedig a Budapest tábláig fizetősek lesznek elkezdtük az előkészületeket az esetlegesen megnövekedő forgalom csillapítására. A Budakeszi út és a Törökbálinti, Németvölgyi utak melletti kis utcák lehetnek érintettek. Figyelni fogjuk a forgalom alakulását a kerület érintett útjain, és ha szükséges, lépni fogunk például úgy, ahogy azt tettük az Árnyas út forgalomcsökkentése érdekében egy éve. A helyi utak forgalmának könnyítését többféle módon is el lehet érni. Eszközként használhatjuk az egyirányúsítást, a behajtási engedélyek kiadását célirányosan csak az ott élőknek és hozzátartozóiknak, de lehet a jelző lámpák áthangolásával, és extrém esetben rendszámfigyelő kamerákkal is csökkenteni a forgalmat.

 

Címkék: Facebook M1 Hegyvidék M7 M0

1 komment

14/12/13 - 15:52

Önkéntesekkel dolgoztunk ma a Rege Parkban

 

Címkék: takarítás önkéntes munka Facebook Hegyvidék Rege park jégkárok

Szólj hozzá!

14/12/11 - 16:02

Bevezető szakasz

5_o_dugo-mtin_honeczy_barnabas.jpg

 

Az Önkormányzathoz csütörtök reggel óta folyamatosan érkeznek megkeresések az M0, az M1 és az M7-es utak bevezető szakaszának tervezett fizetőssé tétele miatt. Többen aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy az intézkedést követően jelentősen meg fog nőni - különösen a hétköznap reggeli és délutáni órákban - az átmenő forgalom a hegyvidéki utakon.

Pokorni Zoltán már kereste is a javaslatot kidolgozó minisztérium államtitkárát és a főpolgármester-helyettest, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői még a karácsonyi ünnepek előtt a közlekedési ügyekért felelős fővárosi vezetővel, valamint az érintett kerületek polgármestereivel leüljenek áttekinteni, hogy a tervezett változások milyen módon befolyásolják a főváros közlekedését. Amennyiben az érintett felek ezt igénylik, a Hegyvidék szívesen helyet ad ennek az egyeztetésnek.

(Fotó: MTI/Hornéczy Balázs)

Címkék: budapest közlekedés m0 facebook nemzeti fejlesztési minisztérium

4 komment

14/12/06 - 18:16

Döbbenet

Ez egy döbbenetes videó, nem is tudok mit hozzátenni...

 

Készítette és beküldte: Gémesi Jóka

Címkék: katasztrófa videó természet károk Facebook Hegyvidék Normafa

Szólj hozzá!

14/12/05 - 20:19

Parkolási gyöngyszem

Ma délután küldték ezt a képet „ez mekkora tirpák parkolás!” kommenttel. Mondjuk tényleg jó nagy pofátlanság az adventi vásár zebrájára parkolni egy ekkora terepjáróval.unnamed_8.jpg

Címkék: facebook parkolás karácsonyi vásár pofátlanság Hegyvidék

2 komment

14/12/04 - 13:57

Ez viccnek kicsit erős!

mikulasvonat-hokristaly-expressz-huvosvolgy-474-279-40687.jpgA gyermekvasút elindítását a jégkárral sújtott területen csak az orosz ruletthez tudom hasonlítani. Végiggondolta valaki, hogy mi történik akkor, ha a gyerekekkel megrakott vonatra rádől egy fa, vagy ráesik egy nagyobb ág? Mi lesz akkor, ha elakad a mikulásvonat a Normafa erdős részén? Ki fog kivinni egy gyerekcsoportot az életveszélyessé vált erdőn keresztül? Kíváncsi vagyok, hogy aki el akarja indítani a vasutat, volt-e egyáltalán a helyszínen, látta-e személyesen, hogy mi történt a Normafánál?

Címkék: mikulásvonat Facebook Hegyvidék Normafa gyemekvasút

Szólj hozzá!

14/12/03 - 12:04

Már csak ez hiányzott

jeghelyzet_kep5.jpgMiközben a jéggel sújtott területen levő óvodáink lehangoló állapotát néztem meg, elképedve láttam, hogy megjelentek a környéken a katasztrófaturisták. Emberek hatalmas mosollyal az arcukon fényképezgetnek és szelfiznek a továbbra is életveszélyes területen a Normafa síház közelében.  A veszélyes terület hatalmas, ezért lehetetlen mindenhova rendőrt, vagy felügyelőt állítani. Mindenkitől azt kérjük, hogy eszébe ne jusson ilyen felelőtlenséget tenni, mert aki bemegy az olvadó jéggel terhelt fák közé, az a saját életével játszik!

Címkék: facebook életveszély természeti katasztrófa Hegyvidék Normafa katasztrófa-turisták

Szólj hozzá!

14/12/01 - 22:29

Egy nehéz nap éjszakája

unnamed_7.jpgEz nem valami karácsonyi üvegkompozíció, hanem így néz ki a Jókai Klubban kialakított ideiglenes katasztrófavédelmi központ bejáratánál levő bokor. A Béla király úttól fölfelé továbbra is minden tiszta jég. Volt ma minden: óvodásmentés, melegedő kialakítása az iskolában, és önkormányzati buszjárat indítása az Eötvös úton. Köszönet a rengeteg erőfeszítésért a katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereinek, valamint az önkormányzat munkatársainak. És persze a hegyvidékieknek is, akik végig együttműködtek és türelmesek voltak! Holnap reggel még nagyon nehéz és veszélyes lesz közlekedni, de aztán déltől már talán csökkenni fog a jég szorítása.

Címkék: facebook vészhelyzet jég Hegyvidék Normafa Béla király út

Szólj hozzá!

14/12/01 - 14:22

Súlyos a helyzet a Normafánál

Nagyon durva a helyzet a Normafánál. Percenként dőlnek ki a fák, és szakadnak le az átfagyott, vastag ágak. Ilyet még nem láttam a Hegyvidéken!20141201_133746_kis_2.png

Címkék: facebook veszély fák Hegyvidék Normafa

Szólj hozzá!

14/11/24 - 20:19

Húsz év után indulhat végre

10157325_780207805371043_7795547285204722547_n.pngAz ilyenkor szinte már szokásos, a közbeszerzést megtámadó jogi huzavona után ma végre aláírták a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának elkezdéséhez szükséges beruházási szerződést a nyertes konzorcium képviselőivel. Ez tényleg jó hír! A projekt egyébként 5,3 milliárd forintba kerül, de a munkálatok miatt már tavasztól jelentős forgalomkorlátozások lesznek, ami viszont egyáltalán nem jó. De ha azt vesszük, hogy mennyit vártunk már erre, akkor szerintem megéri az építkezéssel járó kellemetlenség.

Kép: BKK

Címkék: facebook fejlesztés Hegyvidék BKK Széll Kálmán tér

Szólj hozzá!

14/11/14 - 08:26

Demszky a Királyhágó téren

hqlrlyc0xtfl5dxm9ftx.jpg

A Cink cikkének elolvasása után arra gondoltam, hogy nyilván Demszky is menedzsertablettát szedhet, mint annak idején Kiss Ernő. Remélem, hogy nem folytatja az ámokfutását!

Fotó: cink.hu

Címkék: facebook Hegyvidék Demszky Gábor Kiss Ernő

1 komment

14/11/10 - 21:10

Művészet vagy rémálom?

kép.jpgVasily Klyukin orosz bankár és ingatlanfejlesztő egészen különleges épületek, házak és felhőkarcolók tervezésével foglalkozik. Kiváncsi vagyok, hogy Budapestre milyen épületet vizionálna.

Címkék: orosz építészet építész Vasily Klyukin

Szólj hozzá!

14/11/06 - 14:47

Őszi színek a Hegyvidéken

20141106_142220_1.jpg

Ezt a képet ma lőttem egy kerületi utcában. Gyönyörűek az őszi színek!

Címkék: facebook ősz színek Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/26 - 09:11

Verseny a város felett

Tökéletes futóidő, több mint 1500 induló, fantasztikus hangulat. Ez volt a szombati Normafa futó- és túranap mérlege. Remélem ebből a rendezvényből hegyvidéki hagyományt tudunk majd csinálni.

unnamed_6.jpg

Címkék: sport facebook túra futás BSI Budapest Hegyvidék Normafa

Szólj hozzá!

14/10/21 - 21:01

Ezt a képet ma délután készítettem a kerületben

Screenshots_2014-10-21-20-26-29.png

Címkék: facebook gólya Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/19 - 11:39

Sportos vasárnap

Jó vasárnapi program a Hegyvidéki Fitparádé második napja, ahol a rendezvénycsarnokban és a MOM Sport Kertben végig izgalmas és érdekes dolgokat lehet megnézni vagy kipróbálni..

Címkék: facebook fitparádé Hegyvidék MOM Sport

Szólj hozzá!

14/10/15 - 19:11

Mi lesz a Normafánál?

normafa15_550.jpgMa több civil szervezettel közös bejárást tartottunk a Normafánál. Megpróbálom tömören összefoglalni a legfontosabb dolgokat: továbbra is tervezzük a terület rendbetételét, de a korábbi koncepcióval szemben sokkal kisebb hangsúlyt kap a sípályák fejlesztése. Beruházás és sportcentrum nem lesz, minden funkciót megpróbálunk a már a Normafánál levő épületekben elhelyezni. Ehhez természetesen ezeket az épületeket rendbe is kell majd hozni. Ki kell alakítani gyalogló-, túra-, bicikli-, és futópályákat, de a hosszú gumi, vagy rekortán futócsíknak a Városmajorban jobb helye van.

A pár napja elkészült, felújított játszótérhez hasonlóan szeretnénk megcsinálni majd az Anna réti játszóteret is. Sok padra, szemetesre és öltözőre is szükség van. A parkolást és a túlzott autóforgalmat is meg kell oldani, erre jó megoldás lehet a közösségi közlekedés fejlesztése. Javítani kell a terület közbiztonságát is, erre megoldást a Hegyvidéki Térfigyelő Rendszer bővítése jelenthet. A természetvédelmi hatásvizsgálatok hamarosan elkészülnek, ezek alapján lehet kidolgozni majd a konkrét terveket. Ha ezeket megismertettük az itt élő emberekkel, akkor jöhet a helyi népszavazás, amelynek várható ideje jövő év márciusa.

Címkék: facebook bejárás Hegyvidék Normafa

5 komment

14/10/15 - 08:33

Hangsebességgel

unnamed_5.jpgJoe Broyles öt évig várt arra a fényképre, amellyel megörökítheti azt a pillanatot, amikor egy vadászgép átlépi a hangsebességet. Megérte a várakozást, lélegzetelállító képet készített!

Címkék: fotó facebook hangsebesség Joe Broyles

Szólj hozzá!

14/10/09 - 13:37

Szavazólapok

20141009_084853.jpgMegérkeztek a szavazólapok az önkormányzathoz. Készülünk a vasárnapi önkormányzati választásra.

Címkék: választás facebook önkormányzat 2014 szavazólap Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/08 - 07:59

A Blikk is tesztelte a pánikgombot

blikk.jpgA megjelent cikkből pedig az derül ki, hogy hasznos újításnak tartják ők is a legújabb fejlesztésünket, amelyet bárki ingyenesen letölthet az okostelefonjára. Veszély esetén, a gomb aktiválásával a telefon a Hegyvidéki Rendészetnél jelez és automatikusan elküldi a hívó GPS koordinátáit, valamint egy térképen mutatja meg hogy honnan indították a hívást. Most hogy már hamarabb sötétedik, jól jön egy ilyen kütyü, különösen azoknak, akik parkos, erdős részen laknak, vagy esetleg ilyen helyen járnak dolgozni, iskolába.

Fotó: Blikk

Címkék: facebook közbiztonság pánikgomb Blikk Hegyvidék biztonságos Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/03 - 21:02

A város fölött

Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egy volt tanulója készítette ezt a drónkamerás felvételt a legszebb budapesti panorámával rendelkező iskola frissen felújított tetőszerkezetéről. Érdemes megnézni a képeket!

Címkék: facebook drón Hegyvidék Arany János Iskola

Szólj hozzá!

14/10/02 - 19:36

Csak vészhelyzetben

2014-09-25 16.43.24.pngEgyedülálló pánikgomb applikációt fejlesztettünk a kerületben élő, okostelefonnal rendelkező lakóknak. Az ingyen letölthető app nem más mint egy hatalmas piros gomb, amely veszély esetén aktiválható és automatikusan hívja a Hegyvidéki Rendészet ügyeletesét. E mellett elküldi a hívó GPS koordinátáit és emailben egy térképen megmutatja, hogy honnan jött a veszélyt jelző hívás. Miután a kerület jelentős része erdős, parkos, vadregényes, most, hogy már hamarabb sötétedik, biztos sokan örülnek majd ennek a fejlesztésnek.

Címkék: biztonság facebook közbiztonság pánikgomb applikáció Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/30 - 21:34

Már 26 kamerából áll a rendszer

 mti_kis.png

Mától működnek az új térfigyelő kamerák a kerületben. Ezzel együtt összesen 26 kamera figyeli már a közterületeinket. Pontos helyükre a rendőrség szakemberei tettek javaslatot. Szintén élesben működik az a rendészeti autó, amely a fedélzeti kamerái segítségével továbbítja a rendész és rendőrjárőrök számára a kerületben felvett képanyagot.

Fotó: Marjai János, MTI

Címkék: facebook térfigyelő kamera Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/30 - 08:16

Újabb világsztár a Csaba utcában

IMG_2658.JPGTegnap a négyszeres K1 világbajnok Semmy Shielt volt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia vendége. A Szállító 3 filmben is szereplő holland sztár egyórás edzést tartott a gyerekeknek.  Az, hogy rövid magyarországi tartózkodása alatt pont a hegyvidéki akadémiát választotta edzése helyszínének, jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai munka folyik a Csaba utcában.

Címkék: sport facebook K1 Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Semmy Shielt Csaba utca

Szólj hozzá!

14/09/29 - 14:35

Az igazi jegesvödör

fferenc.jpgBrutális lett az Index mai cikke, amelyben kíméletlenül kiszámolja a baloldal főpolgármester-jelöltjét. Emlékszem, pár hónapja többször is láttam Falust kijönni a Csaba utcai Mezzo étteremből, és akkor eszembe nem jutott volna, hogy mennyi derűs pillanatot fog majd okozni kampánynak nevezett szerencsétlenkedésével. Szerintem más egy végigküzdött, kimerítő kampányban végül alulmaradni, és más közröhej tárgyává válni, úgy, hogy az illető tulajdonképpen fel sem lépett a küzdőtérre. Tartok tőle, hogy már ő is megbánta azt, hogy rábeszélték a főpolgármester-jelöltség elvállalására.

Címkék: index kampány index.hu facebook bukás baloldal vereség visszalépés vizesvödör Falus Ferenc főpolgármester-jelölt

Szólj hozzá!