Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/07/22 - 09:31

Beugratós

Merve Özaslan kollázsa a leggyorsabb felfrissülést hozza a fülledt, tikkasztó nyári melegben.

waterjump.jpg

Címkék: facebook nyár művészet merve özaslan

Szólj hozzá!

14/07/08 - 13:31

Ezt írja az Urbanista Blog a Városmajorról

futokor08_600.pngAz Urbanista Blog részletesen elemzi a Városmajor fejlesztését. Egy sportolásra, mozgásra alkalmas beruházást szerettünk volna megvalósítani a parkban úgy, hogy megőrizzük és védjük a Városmajor zöld felületeit. Ősszel lesz még néhány változás; többek között a futópálya most este sötét része is megfelelő világítást kap, és kis értékmegőrző szekrényeket is kirakunk a futóknak. Azon is elgondolkodtam múltkor pont futás közben, hogy a tenisz-falazó tetejére érdemes lenne egy hálót rakni.

Címkék: sport facebook futás futópálya Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/28 - 14:38

Érdekes aláírások

A Business Insider ismert emberek legérdekesebb aláírásait gyűjtötte össze. Azért az látszik, hogy Walt Disney megadta a módját mindennek, és nem kapkodta el a dolgokat.bi_graphics_famoussignatures_final.jpg

 

Címkék: facebook aláírások Hegyvidék Business Insider

Szólj hozzá!

14/06/23 - 09:35

Esti futás a legrövidebb éjszakán

nike futas16_600.pngA hétvégén még egy különleges sporteseménynek adott otthont a Normafa. A Nike Lunar futás során több mint 5 kilométert kellett lefutni, szinte végig lefelé az Erzsébet-kilátótól a Libegő alsó végállomásáig. Érdekes, hogy a néhány órával korábban rendezett Normafa Sherpa Sprint verseny pontosan az ellenkező irányba ment, igaz a sherpáknak „csak” 1600 métert kellett megtenni fölfelé a 60 kilós zsákokkal.

Címkék: sport facebook futás Hegyvidék Nike Normafa

Szólj hozzá!

14/06/21 - 17:20

Sétáltál már 60 kilós hátizsákkal?

sherpa futas27kis.jpgKülönleges eseménynek adott otthont a Normafa. A hegyvidéki Sherpa Sprint női indulói 20, férfi indulói 60 kilós, a szervezők által kialakított egyedi hátizsákkal vágtak neki az 1600 méteres távnak. A mezőny a Libegő alsó végállomásától indult, a több mint 300 méteres szintkülönbséggel kialakított cél az Erzsébet-kilátónál volt.

Címkék: sport facebook sherpa Hegyvidék Normafa János-hegy

Szólj hozzá!

14/06/18 - 15:12

Egy kis Wimbledon a Városmajorban

tenisz12_600.pngTaróczy Balázs, wimbledoni bajnok teniszező avatta fel a felújított teniszfalat a Városmajorban. Mától a parkban nemcsak futni és edzeni lehet a szabadtéri sporteszközökön, hanem falazni is tudnak a méretarányosan felfestett hálóval rendelkező falnál a sportolni, mozogni vágyók.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook tenisz Városmajor Hegyvidék Taróczy Balázs teniszfal

Szólj hozzá!

14/06/17 - 16:12

Ismét futókör

futokor01_kis.jpgMa kijelöltük a városmajori futókör tájékoztató tábláinak helyét. Ezek a táblák pár napon belül kihelyezésre kerülnek. A futókör nevét viselő Facebook-csoportot kértük meg, hogy tegyenek javaslatot azokra a pontokra, ahol leginkább indokoltak és láthatóak a táblák. Fontos, hogy kerekes eszközzel, biciklivel, gördeszkával és kutyákkal ne menjenek fel a gumi felületre a parkba látogatók, hiszen ez nemcsak amortizálja a pályát, hanem balesetveszélyes helyzeteket is okozhat.

A HTV riportja itt látható

Címkék: sport facebook futókör Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/06/14 - 10:40

Díszvendég az Ágnes útról

hopp parade30_kis.jpgA Sirály sétányon rendezett ugrógála leglátványosabb eseménye a nemzetközi sztárokat felvonultató rúdugróverseny volt. A verseny díszvendége az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Makiszim Taraszov volt, aki korábban 10 évig nálunk, a Hegyvidéken lakott. Elmondása szerint először Gazdagrétre költözött, majd kezdeti nemzetközi sikerei után az Ágnes útra. 6 méter 5 centis eredményével a rúdurás örökranglistáján a 4. helyen áll.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOMKult hopp-parádé Taraszov ugrógála Sirály sétány

Szólj hozzá!

14/06/04 - 11:44

Már tesztüzemben!

terfigyelo auto01kis.jpgMár tesztüzemben működik a Hegyvidéki Rendészet térfigyelő kamerákkal felszerelt autója, amely a kameraközpontba küldi a menet közben készített felvételeket. A kamerák képeit a járőröző rendészek és a kerületi rendőrök mobil tableteken is látják majd, ezzel pedig jelentősen lerövidülhet a helyszínre érkezési idejük.

Címkék: facebook közbiztonság térfigyelő kamerák Hegyvidék Hegyvidéki Rendészet

1 komment

14/06/02 - 12:28

Eltűnt a graffiti

20140602_110428_2_1000.jpgA futókörrel együtt elkészült a városmajori betonfal grafikája, amelyre pályázatot írtunk ki. A másik felére egy teniszháló grafikája kerül, amit bárki használhat „falazásra”, csak egy teniszütő és labda kell hozzá.

Címkék: sport facebook futás tenisz futókör Városmajor Hegyvidék betonfal

Szólj hozzá!

14/05/29 - 22:52

Teljes megújulás a MOM Sportcsarnokban

mom55kis.jpgRengeteg minden átalakult a MOM Sportcsarnokban, amióta átvettük az üzemeltetését tavaly márciusban. Szebb, tisztább az uszoda, amelynek teljesen átépítettük a férfi öltözőjét. A rendezvénycsarnokba új kapuk kerültek és konferenciaterem létesült az uszodai rész fölött. Kész a játszótér, és új fogadóteret alakítottak ki a két épületszárny között. Teljesen kicserélődtek a bérlők, akik közül a legnagyobb változást a hatalmas wellness központ és a Cserpes Tejivó hozta. Emellett a MOM Sportcsarnok tele van jó programokkal és a nyár beköszöntével a legjobb budapesti stranddal várja a látogatókat.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok

Szólj hozzá!

14/05/29 - 11:42

Nem lesz síközpont a Normafánál

Nem lesz bizony, ezt mondjuk már fél éve. Nem is értem, hogy mitől lepődött meg hirtelen a sajtó. Viszont lesznek majd szép játszóterek, padok, öltözők, tanösvény, megújult futó, túra és sétautak. Külön lehet majd télen szánkózni és síelni ott, ahol már most is erre használják a területet az emberek. Rendbe rakjuk a régi lepukkant ingatlanokat, a most kaotikus és természetkárosító parkolást. De mielőtt bármi elindulna, a kerületiek megismerhetik majd a részletes terveket a helyi népszavazás előtt.

normafa29_600_1.jpg

Címkék: sport sajtó parkolás népszavazás futás játszótér szánkózás terv tanösvény túraút Budapest síközpont Hegyvidék Normafa sétaút futóút

Szólj hozzá!

14/05/27 - 21:56

Kész a futókör

futokor08kis.jpgMa este átadtuk a városmajori rekortán futókört. Az 585 méter hosszú futófelület 1.4 méter széles. A zöld részén sétálni, gyalogolni lehet, a tégla színűre festett részt pedig a futóknak, kocogóknak szánjuk. A nyomvonalat úgy alakítottuk ki a Magyar Atlétikai Szövetség segítségével, hogy ne vegyünk el a park zöldfelületéből, és ne kelljen fákat kivágni. A megnyitón, amelyen a NIKE Futóklub sportolói is részt vettek, Koós Erik, a Vasas SC középtávfutója 1 perc 36 másodperces eredménnyel futotta meg az első pályacsúcsot. Hát, ezt az eredményt lehet majd felülmúlni a Városmajorban sportolóknak!

Címkék: sport facebook futókör rekortán Városmajor Vasas Hegyvidék Koós Erik NIKE futóklub

3 komment

14/05/24 - 13:10

Rövidesen nekilátunk

Budapest egyik legszebb játszótere épül a Margaréta és a Kiss János altábornagy utca között található, mostanra kissé megkopott, lelakott játszótér helyén. A környéken élőkkel történt egyeztetésen nagy sikert arattak a tervek, de néhány apróbb változás azért lesz a szülők kérésére. A kivitelezés heteken belül indulhat, és várhatóan augusztus közepén nyílik az új játszótér. Szerintem nagyon klassz lesz!

margareta03kis.jpg

Címkék: facebook játszótér Hegyvidék Kiss János altábornagy utca Margaréta

3 komment

14/05/23 - 10:22

La grande bellezza

Tegnap este az „Én filmem” filmklub vendége Kovács Ákos volt, aki egy igazán különleges filmet hozott a MOM Kulturális Központ vendégeinek. A Nagy Szépség, amelyet Paolo Sorrentino rendezett, teljesen más, mint az átlagos sikerfilmek, de nem véletlenül kapott Oscar-díjat. A lenti trailer remélem mindenkinek kedvet csinál ahhoz, hogy megnézze!

Címkék: film facebook Hegyvidék Kovács Ákos MOMKult A Nagy Szépség Én filmem

Szólj hozzá!

14/05/19 - 15:43

Holnap vége

Holnap véget ér a Főváros által szervezett lomtalanítás a kerületben. A rendőrség, a Hegyvidéki Rendészet és a polgárőr szervezetek közös járőrözései, valamint az FKF Zrt. gyors begyűjtése miatt idén jóval gördülékenyebben zajlott a hulladék lerakása és elszállítása, mint az elmúlt években. Szerencsére a kerületben élők többsége is megértette, hogy csak az elszállítást megelőző napon lehet kirakni a darabos hulladékot, lomot. Így elkerülhető, hogy napokon át szeméttengerré változzon a kerületi utak és terek egy része.

Címkék: rendőrség lomtalanítás Facebook Főváros Hegyvidék FKF Zrt

Szólj hozzá!

14/05/12 - 08:32

Bálna Velencében?

unnamed_4.jpgBálnát fotóztak Velencében. Vagy valaki nagyon ügyesen játszik photoshoppal. Mindenesetre elég megdöbbentő kép lett.

Címkék: kép photoshop bálna Facebook Velence

Szólj hozzá!

14/05/07 - 12:28

Újabb megnyitó a Mom Sportban

Kovács Koko István, Besenyei Péter, Csiszár Jenő és meg legalább egy tucat olimpiai és világbajnok kajakos, úszó, kosár és kézilabdázó, és nem utolsósorban egy teljes amerikai futballcsapat társaságában nyílt meg a MOM Sportcsarnokban tegnap a háromszoros olimpiai és 31 szeres világbajnok Kovács Katalin boltja, amely főleg Under Armour ruhákat forgalmaz. Érdemes megnézni, egy nagyon trendi, nagyon dinamikusan fejlődő, csúcsminőségű sportruházati cég kínálatából lehet mától válogatni.

 

Szólj hozzá!

14/04/30 - 08:30

Cserpes nyílt a Hegyvidéken

Tegnap megnyílt a MOM Sportcsarnokban a legújabb Cserpes Tejivó. A volt 4bro klub helyén kialakított, a Csörsz utcára néző helyiséget ritka igényességgel építették át és rendezték be. Jó dolog, hogy egy sikeres magyar vállalkozással bővült a csarnok bérlőinek száma. Érdemes kipróbálni, a választék nagyon széles, az ételek és italok pedig nagyon finomak.

Címkék: facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok MOMSport Cserpes Tejivó

Szólj hozzá!

14/04/26 - 20:50

Próbáltad már?

 

A kissé borongós idő ellenére sokan indultak a mai „Fuss a csúcsra!” versenyünkön, ahol a cél az volt, hogy az Erzsébet-kilátó tetejére a versenyzők a leggyorsabban érjenek fel. A lépcsőfutás nemcsak a keringési rendszernek jó, hanem talán a legjobb zsírégető edzés is, ezért mindenkinek jó szívvel ajánlom kipróbálásra.
A HTV rövid összefoglalója a poszt felett található.

Címkék: sport facebook Hegyvidék lépcsőfutás Erzsébet-kilátó

Szólj hozzá!

14/04/24 - 08:27

Te hol lassulnál be?

slow.jpgEzen a blogon Budapest „slow” helyeit gyűjtik össze, tehát olyan helyeket sorolnak fel, ahol be lehet kicsit lassulni, azaz kötetlenül kikapcsolódni, olvasni, sétálni, pihenni, piknikezni, egyszóval a város zajától és főképp a megszokástól elszabadulni. A hegyvidéki kínálat egyenlőre elég gyér, azonban a listát bárki bővítheti, csak le kell fotózni a helyszínt, aztán mellé írni, hogy miért lett kiválasztva, és végül ide kell beküldeni: info@slowbudapest.com

Címkék: Facebook Hegyvidék budapest slow slowbudapest

Szólj hozzá!

14/04/17 - 09:28

Jelentős változások Budapesten

fk.jpgAz már szinte biztos, hogy jelentősen átalakul majd a főváros közigazgatási rendszere. A mikéntje viszont még bizonytalan. Minderről a hvg.hu cikkében lehet olvasni bővebben.

Címkék: facebook hvg közigazgatás főváros hvg.hu Tarlós István

Szólj hozzá!

14/04/03 - 08:27

Láttál már ekkora embert?

unnamed_3.jpgA világ legmagasabb kosárlabdázója az NBA ligarendszeréhez tartozó Texas Legends játékosa, Paul Sturgess. A fenti képen látszik, hogy mekkora egy átlagos méretű emberhez hasonlítva. A 234 centis magasság azonban nem feltétlenül előny számára. Amikor 2013-ban leigazolták, az edzőknek gyakorlatilag meg kellett tanítani futni és ugrani a nem túl ügyes játékost.

Címkék: sport facebook óriás kosárlabda NBA Paul Sturgess

Szólj hozzá!

14/03/28 - 11:11

Orosz nemzeti fitnesz

rtr3dd64.jpg

Különös módon értelmezik a mindennapos testnevelést Szibériában. Az iskolásokat jéghideg vízzel locsolják, akik ezt követően fürdőruhában futnak a hóban.

Az ismert amerikai Time magazin külön cikkben foglalkozik az új orosz nemzeti fitnesz programmal, amit Vlagyimir Putyin elnök hétfőn jelentett be. A program érdekessége, hogy az nem más, mint az 1930-as években Sztálin által kidolgozott „készenlétben a munka és a haza védelmére” néven futó kezdeményezés újraindítása, amit a februárban Szocsiban megrendezett téli olimpia maradványkeretéből finanszíroznak. Putyin nem titkolt szándéka, hogy az Oroszországban GTO rövidítésű programot életkortól függetlenül, lehetőleg minél többen űzzék az általános fittség javítása és fejlesztése céljából. Azt, hogy a szeptemberben induló modern, újraindított program pontosan milyen elemekből, vagy versenyszámokból áll egyenlőre a titok homálya fedi, mindenesetre Sztálin idejében futni, úszni, ugrani, síelni és talán nem meglepő: gránátot hajigálni kellett. A felmérőkön született eredmények alapján arany és ezüstjelvényeket osztogattak, amit a sportos oroszok büszkén viseltek a szocializmus és ezzel együtt a GTO program összeomlásáig.

A Time cikke azért elsüt egy olyan ironikus megjegyzést, miszerint a Putyin felé éves beszámolással működtetett program célja az, hogy az oroszok minél fittebben tudjanak dolgozni és harcolni hazájukért, de ennek indulása természetesen csak véletlenül esett egybe a Krím félsziget elfoglalásával. A dolog érdekessége, hogy az Egyesült Államokban szintén működik egy nemzeti fitnesz program a mindenkori elnök felügyelete alatt The President’s Challenge néven. A több mint 35 ezer iskolában futó program, amely militáns elemek helyett inkább erő, állóképességi és nyújtási gyakorlatokat tartalmaz szintén oklevelek és kitüntetések segítségével díjazza a résztvevőket. Az amerikai program egyik vezetője tavaly októberben a Magyar Olimpiai Bizottság szemináriumán mutatta be rendszerük működését magyar edzők és sportszakemberek számára.

Címkék: sport facebook Time Oroszország Putyin

Szólj hozzá!

14/03/24 - 15:06

Több kamera a közterületeken

kamera.jpgKözbiztonsági fórumot tartottunk ma délelőtt a MOM-ban Hoffmann Kornél kerületi rendőrkapitánnyal és a BRFK képviselőjével. A 2014-es év kiemelkedő lesz, hiszen bővítjük a kerületi térfigyelőkamera-rendszerünket, jelentősen növeljük a kerületben járőröző rendőrök számát, és közösségi rendészetté alakul át a helyi közterület-felügyeletünk. Ezek az intézkedések mind a közbiztonságot, a rendet segítik a Hegyvidéken.

A HTV tudósítása itt látható

Címkék: facebook közbiztonság térfigyelő kamera Hegyvidék

Szólj hozzá!