Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/10/26 - 09:11

Verseny a város felett

Tökéletes futóidő, több mint 1500 induló, fantasztikus hangulat. Ez volt a szombati Normafa futó- és túranap mérlege. Remélem ebből a rendezvényből hegyvidéki hagyományt tudunk majd csinálni.

unnamed_6.jpg

Címkék: sport facebook túra futás BSI Budapest Hegyvidék Normafa

Szólj hozzá!

14/10/21 - 21:01

Ezt a képet ma délután készítettem a kerületben

Screenshots_2014-10-21-20-26-29.png

Címkék: facebook gólya Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/19 - 11:39

Sportos vasárnap

Jó vasárnapi program a Hegyvidéki Fitparádé második napja, ahol a rendezvénycsarnokban és a MOM Sport Kertben végig izgalmas és érdekes dolgokat lehet megnézni vagy kipróbálni..

Címkék: facebook fitparádé Hegyvidék MOM Sport

Szólj hozzá!

14/10/15 - 19:11

Mi lesz a Normafánál?

normafa15_550.jpgMa több civil szervezettel közös bejárást tartottunk a Normafánál. Megpróbálom tömören összefoglalni a legfontosabb dolgokat: továbbra is tervezzük a terület rendbetételét, de a korábbi koncepcióval szemben sokkal kisebb hangsúlyt kap a sípályák fejlesztése. Beruházás és sportcentrum nem lesz, minden funkciót megpróbálunk a már a Normafánál levő épületekben elhelyezni. Ehhez természetesen ezeket az épületeket rendbe is kell majd hozni. Ki kell alakítani gyalogló-, túra-, bicikli-, és futópályákat, de a hosszú gumi, vagy rekortán futócsíknak a Városmajorban jobb helye van.

A pár napja elkészült, felújított játszótérhez hasonlóan szeretnénk megcsinálni majd az Anna réti játszóteret is. Sok padra, szemetesre és öltözőre is szükség van. A parkolást és a túlzott autóforgalmat is meg kell oldani, erre jó megoldás lehet a közösségi közlekedés fejlesztése. Javítani kell a terület közbiztonságát is, erre megoldást a Hegyvidéki Térfigyelő Rendszer bővítése jelenthet. A természetvédelmi hatásvizsgálatok hamarosan elkészülnek, ezek alapján lehet kidolgozni majd a konkrét terveket. Ha ezeket megismertettük az itt élő emberekkel, akkor jöhet a helyi népszavazás, amelynek várható ideje jövő év márciusa.

Címkék: facebook bejárás Hegyvidék Normafa

4 komment

14/10/15 - 08:33

Hangsebességgel

unnamed_5.jpgJoe Broyles öt évig várt arra a fényképre, amellyel megörökítheti azt a pillanatot, amikor egy vadászgép átlépi a hangsebességet. Megérte a várakozást, lélegzetelállító képet készített!

Címkék: fotó facebook hangsebesség Joe Broyles

Szólj hozzá!

14/10/09 - 13:37

Szavazólapok

20141009_084853.jpgMegérkeztek a szavazólapok az önkormányzathoz. Készülünk a vasárnapi önkormányzati választásra.

Címkék: választás facebook önkormányzat 2014 szavazólap Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/08 - 07:59

A Blikk is tesztelte a pánikgombot

blikk.jpgA megjelent cikkből pedig az derül ki, hogy hasznos újításnak tartják ők is a legújabb fejlesztésünket, amelyet bárki ingyenesen letölthet az okostelefonjára. Veszély esetén, a gomb aktiválásával a telefon a Hegyvidéki Rendészetnél jelez és automatikusan elküldi a hívó GPS koordinátáit, valamint egy térképen mutatja meg hogy honnan indították a hívást. Most hogy már hamarabb sötétedik, jól jön egy ilyen kütyü, különösen azoknak, akik parkos, erdős részen laknak, vagy esetleg ilyen helyen járnak dolgozni, iskolába.

Fotó: Blikk

Címkék: facebook közbiztonság pánikgomb Blikk Hegyvidék biztonságos Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/10/03 - 21:02

A város fölött

Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egy volt tanulója készítette ezt a drónkamerás felvételt a legszebb budapesti panorámával rendelkező iskola frissen felújított tetőszerkezetéről. Érdemes megnézni a képeket!

Címkék: facebook drón Hegyvidék Arany János Iskola

Szólj hozzá!

14/10/02 - 19:36

Csak vészhelyzetben

2014-09-25 16.43.24.pngEgyedülálló pánikgomb applikációt fejlesztettünk a kerületben élő, okostelefonnal rendelkező lakóknak. Az ingyen letölthető app nem más mint egy hatalmas piros gomb, amely veszély esetén aktiválható és automatikusan hívja a Hegyvidéki Rendészet ügyeletesét. E mellett elküldi a hívó GPS koordinátáit és emailben egy térképen megmutatja, hogy honnan jött a veszélyt jelző hívás. Miután a kerület jelentős része erdős, parkos, vadregényes, most, hogy már hamarabb sötétedik, biztos sokan örülnek majd ennek a fejlesztésnek.

Címkék: biztonság facebook közbiztonság pánikgomb applikáció Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/30 - 21:34

Már 26 kamerából áll a rendszer

 mti_kis.png

Mától működnek az új térfigyelő kamerák a kerületben. Ezzel együtt összesen 26 kamera figyeli már a közterületeinket. Pontos helyükre a rendőrség szakemberei tettek javaslatot. Szintén élesben működik az a rendészeti autó, amely a fedélzeti kamerái segítségével továbbítja a rendész és rendőrjárőrök számára a kerületben felvett képanyagot.

Fotó: Marjai János, MTI

Címkék: facebook térfigyelő kamera Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/30 - 08:16

Újabb világsztár a Csaba utcában

IMG_2658.JPGTegnap a négyszeres K1 világbajnok Semmy Shielt volt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia vendége. A Szállító 3 filmben is szereplő holland sztár egyórás edzést tartott a gyerekeknek.  Az, hogy rövid magyarországi tartózkodása alatt pont a hegyvidéki akadémiát választotta edzése helyszínének, jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai munka folyik a Csaba utcában.

Címkék: sport facebook K1 Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Semmy Shielt Csaba utca

Szólj hozzá!

14/09/29 - 14:35

Az igazi jegesvödör

fferenc.jpgBrutális lett az Index mai cikke, amelyben kíméletlenül kiszámolja a baloldal főpolgármester-jelöltjét. Emlékszem, pár hónapja többször is láttam Falust kijönni a Csaba utcai Mezzo étteremből, és akkor eszembe nem jutott volna, hogy mennyi derűs pillanatot fog majd okozni kampánynak nevezett szerencsétlenkedésével. Szerintem más egy végigküzdött, kimerítő kampányban végül alulmaradni, és más közröhej tárgyává válni, úgy, hogy az illető tulajdonképpen fel sem lépett a küzdőtérre. Tartok tőle, hogy már ő is megbánta azt, hogy rábeszélték a főpolgármester-jelöltség elvállalására.

Címkék: index kampány index.hu facebook bukás baloldal vereség visszalépés vizesvödör Falus Ferenc főpolgármester-jelölt

Szólj hozzá!

14/09/22 - 20:25

Díszpolgári cím a háromszoros olimpiai bajnoknak

Ma este posztumusz díszpolgári kitüntetésben részesült a MOM Kulturális Központban Papp László, minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója.

Címkék: box díszpolgár Facebook Hegyvidék Papp László

Szólj hozzá!

14/09/18 - 14:58

Air Jordan

tallya utca13_600_1.pngEz a pillanatkép a tegnapi, Tállya utcai sportpálya átadásán készült. Lehet, hogy a zakót és az inget a 23-as mezre kellene cserélnem.

Címkék: sport kosárlabda Facebook Hegyvidék Tállya utca

Szólj hozzá!

14/09/16 - 15:09

Egy újabb fejlesztés a Virányosban

zugligeti13kis.pngA Zugligeti úti óvoda és bölcsőde épülete már több, mint 30 éves, de a most elkészült fejlesztés miatt mégis talán a legtakarékosabb és leginkább környezetbarát intézményünk lett. A pár éve átadott fotovoltaikus, napcellás rendszer több mint 90%-át váltja ki a villamos energia használatnak, a most elkészült nyílászáró csere és homlokzati hőszigetelés pedig felére csökkenti a fűtésszámlát.

Címkék: felújítás Facebook Hegyvidék Zugliget Zugligeti Óvoda és Bölcsőde

Szólj hozzá!

14/09/12 - 20:28

Újabb 10 térfigyelőkamerát rakunk ki

Meglévő_és_Kiépítésre_kerülő_kamerák-2.jpgElkezdődött a Hegyvidéki Térfigyelőrendszer fejlesztése. A tavaly telepített, elsősorban a Városmajornál található 13 kamera újabb 10 kamerapozícióval bővül. Emellett egy bekamerázott járőrautó is folyamatosan megy a kerületben, ami szintén a közbiztonság növelését segíti. A fenti képen pirossal jelöltük az új, most telepítésre kerülő kamerák helyét.

Címkék: facebook kamera térfigyelő kamera Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/12 - 08:26

Szürke idő, színes ernyők

20140910_182351_400.jpgEz a szines esernyőkből álló installáció került ki néhány napja a MOM Sportcsarnok bejáratához. Bár ez csak egy érdekes, színes őszi díszítés, esernyőre sajnos mindenkinek szüksége lesz a következő napokban.

Címkék: eső esernyő installáció Facebook Hegyvidék MOM Sport

Szólj hozzá!

14/09/10 - 09:33

Végre megújult a Németvölgyi út

nemetvolgyi10kis.pngTegnap hivatalosan is átadtuk a megújult Németvölgyi utat. A két közlekedő sáv mellé egy parkolósáv is épült, amely azért fontos, mert az ott lakók ezentúl nem a zöldterületen, hanem a parkolósávban állhatnak. A felújítás során közel 2300 négyzetméter földet szállíttattunk el, 1200 tonna aszfalt került beépítésre, és a régi kopóréteg alatt lévő kis kockakövekből 240 ezret szállíttattunk el. A kerület egyik legforgalmasabb útjának felújításakor két új, középszigetes gyalogosátjáró is épült.

Címkék: facebook útfelújítás Pokorni Zoltán Hegyvidék Németvölgyi út

5 komment

14/09/04 - 19:35

Kis távolság, nagy segítség

2014-09-04-10-39-19.jpgA Mátyás király út végén levő lámpás zebra lejjebb helyezése látszólag kis dolog, azonban van akiknek nagyon segít. Így ugyanis a Vakok Batthyány László Intézetének látássérült diákjai egyszerűbben tudják elérni a tömegközlekedést. A zebrát hamarosan hangjelzéssel is ellátjuk.

Címkék: facebook zebra Hegyvidék Mátyás király út Vakok Batthyány László Intézete

Szólj hozzá!

14/09/02 - 21:11

Ezt is érdemes kipróbálni

A Margaréta park után a Szent Család parkban levő játszótér is felújítva, új játszóeszközökkel várja a környéken élőket. A csúszka nagyon jó, érdemes kipróbálni!

Címkék: facebbok Hegyvidék Szent Család park

Szólj hozzá!

14/09/01 - 13:38

Ennek meg mi értelme van?

2014-09-01-13-20-01_2.pngMa lefényképezték a titokzatos utcai jegyzetelőt, aki a Böszörményi úton parkoló gépkocsik kerekén levő számokat és adatokat írja össze egy füzetbe. Fogalmam sincs, hogy az alapos adatfelvétel milyen célt szolgál, de a környéken élők elmondása szerint vannak akik attól félnek, hogy összefüggés van a jegyzetelés és a kocsikon megjelenő karcolások között.

Címkék: autó facebook Hegyvidék Böszörményi út

Szólj hozzá!

14/08/29 - 20:38

Kész a Margaréta utcai játszótér

Elkészült Buda talán legszebb új játszótere. Ma átadtuk és tényleg szuper lett!

Címkék: facebook Hegyvidék Margaréta játszótér

Szólj hozzá!

14/08/27 - 21:24

Újabb környezetbarát fejlesztés

napkollektor15kis.jpgMától működik az a 180 napcella az önkormányzat épületének tetején, amely több mint 50 százalékát fogja kiváltani a hivatal éves energiafelhasználásának. A közel 40 millió forintos fotovoltaikus rendszer pályázati pénzből épült. Hasonló környezetbarát napelemes rendszer már három óvodába és bölcsődében is sikeresen működik a kerületben.

Szólj hozzá!

14/08/26 - 10:44

Hol van a legjobb budapesti kerthelyiség?

6690646_b5214ff07a49356101d290610bf27b8d_wm.jpgKerületi siker született Budapest legjobb kerthelyiségeinek és teraszainak versenyében. A 45 indulóból, a Villa Bagatelle kerthelyisége nyert a főváros Városépítési Főosztálya és a BTFK (Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft.) közös pályázatán. Gratulálunk!

Címkék: facebook terasz kerthelyiség Hegyvidék Villa Bagatelle BTFK

Szólj hozzá!

14/08/24 - 11:58

Van-e ennél idiótább fogadás?

check.jpgEnnek a két, összesen 72 millió dollárról (azaz 17 milliárd forintról) szóló csekknek a képét Floyd Mayweather ökölvívó posztolta ki, miután összeveszett korábbi cimborájával, az énekes 50 centtel. A rapper fogadást akart vele kötni, hogy ha legalább egy oldalt képes folyamatosan felolvasni a Harry Potterből, akkor egy közösen kiválasztott szervezetnek adományoz 200 millió forintnak megfelelő összeget. Mayweather ezzel a képpel akarta bizonyítani, hogy nem kell másnak a jótékonykodási pénze, hiszen ezt a hihetetlen összeget kereste az elmúlt mérkőzéseivel. A történet egyfelől szánalmas, másfelől megdöbbentő, hiszen ez az összeg több, mint a mi önkormányzatunk egész éves költségvetése.

Címkék: fogadás 50 cent Facebook Mayweather

Szólj hozzá!