Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/07/19 - 13:47

Golf a hegyen

Tegnap megnéztem a óbudai Eurocenter fölött megépített Academy Golfpályát. Szépen, igényesen csinálták meg, pontosan olyan városi gyakorló pálya - hangulatos klubházzal és étteremmel - amire Budapesten szükség van, hogy az itt élők megfizethető áron, könnyen megismerkedhessenek ezzel az érdekes sportággal. Persze végig a fejemben járt, hogy itt a Hegyvidéken is volt egy történelmi golfpálya a Svábhegy tetején és milyen jó lenne, ha azt is, hasonlóan az óbudaihoz egyszer vissza tudnánk állítani eredeti funkciójának megfelelően sportpályának.

Címkék: facebook golf hegyvidék óbuda academy golfpálya svábhegy

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr33080098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vbncmx 2011.07.19. 18:32:25

A Széchenyi-hegyi golfpálya területén ma Gyermekvasút van, illetve védett természeti terület. Mindkettő sok-sok szavazópolgár örömére. A Széchenyi-hegyi védett réthez Budapesten csak a fokozottan védett Sas-hegy hasonlítható, ahol egy négyzetméteren megszámlálhatatlan sok féle növény található. Inkább a törvényt kéne betartatni: rendszeres az illegális kerékpározás, de motorost (!) is láttam már. Kutyát se szabad vinni a rétre, tilos a védett növényeket leszedni, tüzet rakni. Mindet tiltja a réten lévő tábla és a jogszabály, mindre láttam már példát. Rendet akarunk és tisztaságot, és hazánk védett értékeinek a védelmét! A golf az offshore lovagok, oligarchák kedvelt luxus sportja, a Fidesznek semmi köze hozzá. Nem beszélve arról, hogy ellentétben a Széchenyi-hegyi védett rét elképesztő biodiverzitátával, fajgazdagságával, a golfpálya egy vegyszerekkel élőlénymentesen tartott biológiai sivatag, ahol csak pázsit nő, nagyon sok víz pazarlása árán.

T-Alamin 2011.07.20. 10:07:39

vbncmx: A pálya, amelyet 1911-ben épített Andrássy gróf (természetesen vegyszermentesen) igenis visszaállítható lenne, egyáltalán nem zavarná a gyermekvasút vonalát. Amit te természetvédelmi területnek hívsz, az ma gazos, cserjés, gondozatlan, igénytelen terület tele kóbor kutyákkal és hajléktalanokkal. Ráadásul a közepén figyel egy óriási (sugárzó) katonai radar. Ez maximum annak a kerületi polgárnak szolgál örömére, akinek a híradástechnika, meg a mikrohullámú sugárzás a hobbija, te tökkelütött. A te általad jogszabálynak nevezett természetvédői megszorítások a legkárosabbak, hiszen az itt élőket gyakorlatilag kitiltják mindenféle aktivitástól a területen. Igényesen, szépen megcsinált zöld területek kellene, hogy várják a sétálókat, futókat, kerékpározókat és igen golfozókat, sielőket is, nem pedig a mostani gaz és bozót. A golfról alkotott tévképzeted nevetséges, ezt nyílván valami életmódmagazinban olvashattad húsz éve, de hogy te nem jártál golfpályán az biztos. Először is nem igaz, hogy luxussport a golf, hiszen semmivel sem drágább mondjuk a sínél, a világon több mint 100 millióan játszanak, szép számmal köztük gyerekek, munkások, tanárok és taxisofőrök is. Ráadásul számos helyen építenek pályát mindenféle vegyszer használata nélkül, csak és kizárólag természetes anyagok alkalmazásával. Úgyhogy azt javaslom, hogy mielőtt blogokra irkálsz legalább olvassál utána a dolgoknak mielőtt bohócot csinálsz magadból.

Berta_Zsolt 2011.07.22. 21:29:34

Golfpálya a Hegyvidéken: nagyon jó ötlet! A golfot tudják a fiatalok, a családosok és az öregek is űzni. Nem egy barátom 70 év felett, nyugdíjasként kezdte ezt a sportot! A fiatalokat sem ártana a becsületességre és a gentleman agreement-re megtanítani, merthogy ezt a sportot bíró nélkül játsszák, bemondásra!

Ami fontos, hogy valóban megfizethető legyen. Ehhez professzionális üzemeltető kell és bele kell illeszteni a Golf Akadémia Programba. Így fel tudunk készíteni néhány tehetséges sportolót az olimpiára is.

Berta Zsolt
Golf Menedzsment Kft.
golfmenedzsment.hu
süti beállítások módosítása