Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

16/09/23 - 11:39

Ez a Hild-villa nem az a Hild-villa

A jó hír az, hogy tényleg több milliárd forintot kapott az Önkormányzat a méltatlan állapotban levő műemléki épületek rendbetételére, valamint a parkolási problémák megoldására, illetve az  új Eötvös út nyomvonalának kialakítására a Normafánál. A rossz hír, hogy az újságírók egyből összekeverték az épületeket, mert nem a Budakeszi úti, hanem a Fácános épületegyüttesben levő, műemléki védettséget kapott Hild-villát fogjuk rendbe hozni. Pontosabban mindkét Hild-villa újraépül szerencsére, de mi csak a Zugligeti út melletti, a Fácános területén levő épületet rehabilitáljuk.

http://index.hu/belfold/budapest/2016/09/23/milliardokat_koltenek_a_normafara_es_zugligetre/

dsc_2715.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr2311737647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bitorix 2016.09.27. 09:59:11

A médiából számomra a Hild villák összemosásán túl, az sem derült ki, hogy a "Fácános" Hild-villának milyen funkciót szánnak. Ez is a természetvédelmi oktatóközpont része lesz a vendéglőépülettel együtt?
Megköszönném, ha tisztázná valaki.
Tudomásom szerint van még felújítandó Hild villa a kerületben: www.muemlekem.hu/muemlek?id=1147 Ennek mi lesz a sorsa? Jó lenne, ha nem lenne az enyészeté, ha a valós állapotot tükrözi a link...
süti beállítások módosítása