Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/08/09 - 07:55

Hol’a shitt!

Most, hogy véget ért az idei lomtalanítás, gyorsan visszaáll a Hegyvidék megszokott nyugalma és a különböző fórumokon is teret kapott indulatok szintén alábbhagynak. Többen tévedésből úgy gondolják, hogy az önkormányzat szervezi a lomtalanítást. Pedig mindössze annyi közünk van hozzá, hogy az FKF Zrt. utolsó pillanatban megküldött tájékoztatása alapján a közterület-felügyelőink a rendőrséggel együtt próbálják kordában tartani a koszt és a fejetlenséget. Egyébként egy évvel ezelőtt csináltattunk egy reprezentatív kutatást, ahol megkérdeztünk 700 véletlenszerűen kiválasztott XII. kerületben élőt, hogy jobban örülnének-e egy olyan módszernek, ahol a társasházak egy kupont kapnak, amit bármikor beválthatnak. Tehát maguk megszervezik a szemetük lerakását, értesítik az FKF Zrt.-t, aki az előre egyeztetett időpontban elviszi a lomot. Legnagyobb döbbenetemre, a megkérdezettek döntő többsége azt mondta, hogy maradjon a mostani rendszer.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr713136046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.08.09. 08:17:16

Európában egyedülálló, lenyűgözően undorító ez a magyar lomtalanítási módszer.

Scala 2011.08.09. 15:59:48

@Vad_Alma: Csatlakozom!
A mostani módszer borzalmas, nem is értem a válaszadókat... Habár belegondolva hogyan működnek a kis közösségek, "két magyar háromfelé húz" system. :-(
Nem nagy optimizmusra ad okot.

Köszönöm ezt a bejegyzést alpolgármester úrnak, jó tudni, hogy azért többeket zavar!
Régebben olvastam a témában:
ilovebp.blog.hu/2008/03/27/felkeszuni_vigyazz_kesz

jardel 2011.08.09. 19:54:53

Kedves János! Könyörgöm, csináljátok meg a kuponos rendszert, meg legközelebb felgyújtom a cuccot mielőtt ideérnek a svédek. Ja, és ki volt az a 700...?

JayGetsby 2011.08.15. 14:24:06

Mintha lett volna korábban olyan elképzelés, hogy csak közvetlenül az "események" előtt kerül bejelentésre az időpont, pontosan azért, hogy ne legyen ekkora kupi. Ez láthatóan nem jött össze, mert már a hét elején látni lehetett autóban alvó "kereskedőket".
süti beállítások módosítása