Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/03/27 - 19:44

Sport a Hegyvidéken

Hogy feldobjam egy kicsit a borongós, esős vasárnapi hangulatot, egy intenzív, pörgő edzést csináltam a Hegyvidéki Sportmaxban található Lite Wellness klubban. 40 perc súlyemelés, majd 15 perc tempós futás. Futás közben, szinte minden esetben a fülemben van az ipod, amin külön zenei válogatásaim vannak a hangulatomnak illetve a futás intenzitásának megfelelően. A Shamen – Ebeneezer Goode száma például pontosan a gép 12.5-ös sebességére van hangolva. A Lite-ban egyébként ismét jó akció van: az új vendégek 7 nap 2800 forintért próbálhatják ki a háromezer négyzetméteres klub szolgáltatásait. Ennél jobb „deal” nem nagyon van szerintem Budapesten.


 

Címkék: wellness hegyvidék sportmax lite shamen

Szólj hozzá!

11/03/25 - 23:19

In Memoriam Fery Oszkár

Ma rendhagyó módon péntek délután tartottuk a Képviselő-testületi ülést. Itt azok az ügyek kerülnek napirendre, ahol a munkánkhoz a választott képviselőkből álló testület felhatalmazása szükséges. Döntöttük szociális ügyekben, útfelújítási támogatások elszámolásáról és mindkét díszpolgári címre tett javaslatunk megerősítést nyert. Az is eldőlt, hogy a Tanácsköztársaság vörösterrorja során meggyilkolt Fery Oszkárra emléktáblával fogunk emlékezni a Kis János altábornagy utcában, amit valaha róla neveztek el. Erre különösen büszke vagyok, mert ezzel a javaslattal úgy két évvel ezelőtt engem keresett meg Dr. Takács Ferenc a SOTE professzora, aki hosszan kutatta Fery Oszkár életét.
 

Címkék: facebook hegyvidék képviselő testület oszkár kt fery

1 komment

11/03/23 - 22:52

Milyen Budapest?

Találtam három dalt Budapestről. Mindhárom teljesen más, de mindhárom zseniális. Kíváncsi vagyok, hogy kinek melyik tetszik a legjobban. A Budapest Bár egyébként jön a Hegyvidéki Napokra júniusban. A Belga verziójához pedig javaslom a fejhallgatót, mert ott a szöveg egy kicsit „explicit”.
 
1. Németh Juci: Nékem csak Budapest kell
2. Belga: Budapest
3. PASO: Budapest
 

Címkék: budapest zene facebook németh paso juci belga.

Szólj hozzá!

11/03/21 - 17:35

Díszpolgárt választunk

 

 

 

 

 

Pénteken szavaz a Képviselő-testület az idei díszpolgári címek odaítéléséről. Javaslatunk szerint az egyik kitüntetett Fehér Anna gyógypedagógus, szerzetes nővér lesz. Anna nővér a Vakok Batthyány László Római Katolikus Óvodája, Iskolája alapító igazgatója, évtizedek óta látássérült gyermekek gondozásával és tanításával foglalkozik a kerületben. Több alkalommal volt szerencsém Anna nővérrel közösen részt venni jótékonysági munkánkban. Talán a legemlékezetesebb az volt, amikor a MNB kivonta az 1 és 2 forintosokat, amelyeket két helyen nagy, műanyag gömbökbe gyűjtöttünk és a végén több mint 3 millió forintot tudtunk a Vakok Batthyány László iskolájának adni.

Úgy gondolom, hogy kevés ember van, aki Fehér Annánál jobban megérdemelné a Hegyvidék Díszpolgára kitüntető címet.

 

Címkék: fehér facebook anna katolikus római lászló hegyvidék vakok batthyány iskolája óvodája

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása