Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/05/29 - 11:28

Önfeledt és vidám nemzet

Ritka jó mérkőzés volt a tegnapi BL-döntő és ritka jó érzés volt látni, hogy Kassai Viktor és játékvezetői csapata részese lehetett ennek a kiemelt, globális sporteseménynek. Azért a spanyolok és katalánok irigylésre méltó nemzetek, miközben a gazdaságuk a teljes összeomlás szélén áll és horrorisztikusan magas, 20%-ot meghaladó munkanélküliség van az országban, minden idők egyik legjobb klubcsapata az övék, amit őszinte, önfeledt ünnepléssel biztatnak, támogatnak.

Címkék: barcelona siker facebook futball bl bl döntő kassai spanyolok futballünnep katalánok

Szólj hozzá!

11/05/27 - 08:18

Ismét ültünk

Tegnap ismét képviselő-testületi ülés volt az önkormányzatban. Napirenden voltak intézményvezetői kinevezések, a zárszámadás és a kerületi rendőrkapitány beszámolója is. Módosítottuk  az szmsz-t és egyhangúan elfogadtuk a környezetvédelmi stratégiát, amely nemcsak egy részletes és átfogó helyzetelemzés, hanem tíz konkrét akcióterületet is megjelöl. Zöld ügyekben nagyon aktívak vagyunk, erről korábban egy igényes és hasznos tájékoztató kiadvány is megjelent, amely itt tölthető le.  
 

Címkék: facebook környezetvédelem hegyvidék képviselő testület

Szólj hozzá!

11/05/23 - 19:15

Rusztaveli

Sota Rusztaveli, a XII. században élt grúz költő szoboravatásán vettem részt, amire eljött Szaakasvili grúz elnök, Schmitt Pál, valamint Tarlós István is. A szobor korábban Kecskeméten állt és talán egy éve a grúz nagykövet keresett meg, hogy kerüljön át a követségük melletti területre. A korábbi rendezetlen, elhanyagolt, gyomos, szemetes terület mától Rusztaveli nevét viseli és egy impozáns, gondozott, virágos teret kaptunk helyette. Jó így diplomáciai kapcsolatokat építeni, hiszen a kerületben élők is jól járjanak vele. A HTV egypercese itt látható.

Címkék: facebook hegyvidék grúz rusztaveli

1 komment

11/05/23 - 07:00

Futás!

Tegnap részt vettünk a Csillebércen megrendezett Eszmefuttatás 2011 futóversenyen. A családi 1 km-es versenyben indultunk, ahol az egy csapatba/családba tartozóknak egyszerre kellett célba érni. Bár sokan futottak, de rajtunk kívül kevesen, akik két szülő + gyerek összeállításban vágtak neki a távnak. Az ESZME egyébként a stroke megelőzéséért szerveződött egyesület, ezért egészségügyi szűrések is voltak a családi programok mellett.

Címkék: facebook futás hegyvidék csillebérc

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása