Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/08/10 - 13:11

Mechanikus Narancs

Stanley Kubrick zseniális "Mechanikus Narancs" című filmje jutott eszembe a londoni zavargások illetve fosztogatások hallatán. A beszámolók szerint ideológiai háttér nélküli, a fogyasztói társadalom elvárásaitól megzavart, tanulatlan és kilátástalan fiatalok garázdálkodnak az angol nagyvárosok utcáin. Véleményem szerint ez nagy mértékben az elmúlt 30 év átgondolatlan bevándorlási politikájának a következménye, amit sokan már előre vizionáltak. Kérdés az, hogy átterjedhet-e más, hasonló demográfiai összetételű európai városokra is az erőszakhullám és történhet-e hasonló Budapesten. Hiszen egy kerületi lomtalanítás is jól mutatja az emberek közötti óriási szociális és ideológiai szakadékot, valamint az itt élők félelmét, aggodalmát és jogos bizalmatlanságát.

Címkék: politika facebook zavargások lomtalanítás londoni bevándorlási

1 komment

11/08/09 - 07:55

Hol’a shitt!

Most, hogy véget ért az idei lomtalanítás, gyorsan visszaáll a Hegyvidék megszokott nyugalma és a különböző fórumokon is teret kapott indulatok szintén alábbhagynak. Többen tévedésből úgy gondolják, hogy az önkormányzat szervezi a lomtalanítást. Pedig mindössze annyi közünk van hozzá, hogy az FKF Zrt. utolsó pillanatban megküldött tájékoztatása alapján a közterület-felügyelőink a rendőrséggel együtt próbálják kordában tartani a koszt és a fejetlenséget. Egyébként egy évvel ezelőtt csináltattunk egy reprezentatív kutatást, ahol megkérdeztünk 700 véletlenszerűen kiválasztott XII. kerületben élőt, hogy jobban örülnének-e egy olyan módszernek, ahol a társasházak egy kupont kapnak, amit bármikor beválthatnak. Tehát maguk megszervezik a szemetük lerakását, értesítik az FKF Zrt.-t, aki az előre egyeztetett időpontban elviszi a lomot. Legnagyobb döbbenetemre, a megkérdezettek döntő többsége azt mondta, hogy maradjon a mostani rendszer.

4 komment

süti beállítások módosítása