Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/10/02 - 15:58

Good times

A Millenárison teltházas koncerttel zárta a Matt Bianco a Jazzy-fesztivál második napját. Persze könnyű úgy jó koncertet adni, hogy minden szám ismert sláger volt az elmúlt 25 évben.  A Millenárison egyébként most is beleszaladtak a szervezők abba a problémába, hogy a színpad előtt széksorokkal próbálták ültetni a közönséget. Ennél a számnál azonban már mindenki állt vagy táncolt. Az jutott eszembe, hogy az újjáépített MOM-ban is lehetne most már hasonló, igényes koncerteket rendezni. Kíváncsi vagyok mikor lesz az első?

Címkék: koncert facebook matt millenáris mom bianco

Szólj hozzá!

11/10/01 - 08:16

Kié a sportoló?

Tegnap a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett sportjogi konferencián vettem részt. A kétnapos tanácskozáson több ismert külföldi szakember is tartott előadást, így például a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogi igazgatója is. Mi egy közel egyórás, nyilvános kerekasztal beszélgetés során arra próbáltuk megkeresni a választ, hogy „kié a sportoló”. Én persze rögtön azzal a történettel kezdtem, amikor Michael Jordan olimpiai bajnoki címet nyert az amerikai kosárlabda csapattal Barcelonában. Az érem átvételekor azonban pánik tört ki, hiszen a csapatot a Reebok támogatta, Jordannak viszont a Nike-val volt kizárólagos szerződése. A megoldás az lett, hogy amerikai zászlóba csavarva lépett fel a pódiumra átvenni az érmét.

Címkék: sport olimpia jordan michael mta nike hegyvidék nob sportjog faceboook

Szólj hozzá!

11/09/27 - 21:12

R.I.P.

Életének 76. évében elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész. Élete szinte elválaszthatatlanul kötődött a XII. kerülethez, 2007-ben a Hegyvidék díszpolgárává választották. Itt töltötte a gyermekkorát, innen indult világraszóló karrierje, és néhány évtizeddel később ide tért vissza, hogy szakértelmével segítse a kerület fejlődését. Egyszer megrendítő megtiszteltetésnek nevezte díszpolgári elismerést, és így vallott a kitüntetés átvételekor: „Összefogásra van szükség, hogy újra felépítsük Magyarországot.”

Címkék: imre facebook makovecz hegyvidék díszpolgár

Szólj hozzá!

11/09/27 - 07:29

A jövő iskolája

Pár nappal ezelőtt a Samsung cég elnöke látogatott el hozzánk. A találkozó jóval több volt mint udvariassági látogatás, hiszen a cég egy olyan referencia-iskolát szeretne találni és támogatni a kerületben, ahol tankönyv nélkül, kizárólag táblagépekkel és digitális tananyaggal folyna az oktatás. Koreában már működik ilyen és hallgatva a beszámolójukat, az egész olyan volt, mintha egy tudományos-fantasztikus film forgatókönyvét olvastuk volna. Ez a munka persze rengeteg előkészítést igényel, de jó érzés volt, hogy Európában itt nálunk a Hegyvidéken próbálják ezt elsőként megvalósítani.

Címkék: oktatás samsung facebook iskola hegyvidék

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása