Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/10/07 - 08:45

Bűnügy

Érdekesen alakul a kerület bűnügyi statisztikája. A rossz hír az, hogy jelentősen nőtt a betöréses lopások száma, ezért legyünk még óvatosabbak és körültekintőbbek. A jó hír viszont az, hogy több területen sokkal jobb a helyzet, mint pár éve. Ilyen például a rablás, vagy a gépjárműlopások száma, amely szerencsére csak negyede az előző évek adatainak.

Címkék: rendőrség facebook bűnügy hegyvidék kerület

Szólj hozzá!

11/10/05 - 12:51

Szelektív

Ma reggel egy új, szelektív hulladékgyűjtési programot indítottunk a kerület társasházaiban. A kék és sárga kukákba külön lehet gyűjteni a PET palackokat, papírt, fémdobozt, amit az ASCO cég szállít el térítésmentesen. 30 házzal indulunk és folyamatosan szeretnénk bővíteni ezt a szolgáltatást, amelynek segítségével egyszerűbb és gyorsabb lesz a szelektív hulladékgyűjtés. Érdekes adat, hogy évente fejenként 350 kg háztartási hulladékot termelünk, ám ennek csak 15%-át hasznosítjuk újra. Egyes skandináv országokban ez az arány megközelíti a 90%-ot. A HTV rövid egypercese megtekinthető itt.

Címkék: zöld facebook hegyvidék hulladékgyűjtés asco

Szólj hozzá!

11/10/04 - 08:30

Fit for fun

Ez a különös vírusvideó terjed az interneten pár napja. Ismét az év egyik legnagyobb szabadidősport eseménynek adunk otthont hamarosan. Csak azt tudnám, hogy melyik Viktorra gondolnak a filmben?

Címkék: sport facebook hegyvidék vírusvideó szabadidősport

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása