Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/12/04 - 12:53

Csillebérc

Kíváncsi vagyok, hogy a Magyar Állam mikor fogja végre visszakapni azt a negyvenhat hektáros területet, amit sokan még most is Csillebérci Úttörőtáborként emlegetnek. Ezt az elképesztően szép és értékes ingatlant ugyanis a KISZ megpróbálta egy ajándékozási szerződéssel ellopni privatizálni. Az ezt megtámadó per, aztán hosszú éveken keresztül „pihent” a szocialisták kormányzása alatt. Friss fordulat az ügyben, hogy már a telken levő hatalmas vadászházra is igényt tart az állam. Ebben a perben egyébként a Hegyvidéki Önkormányzat is részt vesz felperesi beavatkozóként. Épp ideje lenne már, hogy Csillebérc visszakerüljön jogos tulajdonosaihoz, az itt élő emberekhez.

Címkék: per facebook kisz hegyvidék szocialisták úttörőtábor csillebérc

1 komment

11/11/30 - 08:00

Álomépítők

A múlt héten került adásba az Álomépítők sorozat azon epizódja, amelyben a műsor készítőivel két olyan családon segítettünk, ahol mindkét édesanya egyedül neveli fogyatékos gyermekét. Érdemes megnézni a műsort, az ember ilyenkor a saját életén is elgondolkozik egy kicsit. Az Alkotás úton levő lakás felújításából mi is kivettük a részünket, bár én inkább csak próbálkoztam hasznossá tenni magam. Mindenesetre jó volt részt venni egy olyan kezdeményezésben, aminek az a lényege, hogy próbáljuk mások életét jobbá, boldogabbá tenni. A HTV rövid interjúja itt nézhető meg.

Címkék: sorozat segítség facebook hegyvidék htv álomépítők

Szólj hozzá!

11/11/28 - 07:55

Porszívóügynök

A hétvégén háromszor is hívtak telemarketing-cégek, hogy valamit rám sózzanak. Amikor megkérdeztem, hogy honnan szerezték meg a számom, az volt a válasz, hogy egy adatbázisban vásárolták meg. Ilyenkor mindig eszembe jut egy kedves ismerősöm lerázó módszere. Ha ilyen hívást kap, elkéri a telefonáló privát számát, hogy majd inkább este visszahívja. Erre általában összezavarodnak és közlik, hogy az sajnos nem lehet, nem adhatja meg. Mire az ismerősöm csak annyit mond, hogy „látja én is pontosan így érzek, ha valaki a privát számomon otthon próbál hívogatni”. Ez szinte mindig működik; a beszélgetés végét és az adatbázisból való törlést jelenti.

Címkék: facebook telemarketing

1 komment

süti beállítások módosítása