Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/02/26 - 12:08

Jeremy Hunt és a Bálnalovas

Érthetetlen, hogy egyes médiumok milyen hisztérikusan és kárörvendően reagáltak Pokorni Zoltán mokkás nyelvbotlására, ahol balneológiát mondott a bálnákkal kapcsolatos kutatások helyett, úgy, hogy már a kimondást követően azonnal korrigált.

Ha már a magyar újságírók ennyire kritikusak, érdemes felidézni a BBC egyik legtapasztaltabb és legfelkészültebb riporterének nyelvbotlását. Na ez aztán tényleg rázós, bár a megértéséhez kell némi angol nyelvtudás.

Annyi haszna azért volt a dolognak, hogy ismét megnéztem a Bálnalovas című új-zélandi filmet, amit mindenkinek jó szívvel tudok ajánlani.

 

Címkék: hunt bálnalovas

Szólj hozzá!

11/02/24 - 19:54

Egy hasznos kiadvány szülőknek

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom az Oktatás a Hegyvidéken című kiadványunkat. Ebben a könyvben szisztematikusan válogattuk össze azokat a témákat, amelyek óvoda vagy iskolaválasztás kapcsán a szülőknek segítséget jelenthetnek. Arra törekedtünk, hogy az olvasó minél több praktikus információt kapjon, ezért nem csupán az iskolarendszerű képzések intézményei és szolgáltatásai, hanem egyéb tanulási, művelődési lehetőségek is megtalálhatók a kiadványban. Ha valaki nem letölteni szeretné hanem könyv-formában olvasni, akkor javaslom, hogy az Oktatási Irodából (Böszörményi út 23-25) vigyen el egy példányt. Az iskolai beiratkozások április 14-15., az óvodai beiratkozások pedig május 2-6. között lesznek a kerületben.

Címkék: oktatás facebook hegyvidék beiratkozás iskolák kiadványok

Szólj hozzá!

11/02/24 - 10:57

Machete

Megnéztem a Machete című filmet. Tipikus Robert Rodriguez film, amiben annyi az erőszak, hogy az már komikusba fordul. Danny Trejo szenzációs karakter, ez is csak Amerikában fordulhat elő, hogy valaki ilyen megjelenéssel (és múlttal) kultikus mozisztár lesz. A filmeket gyakran megnézem a Rottentomatoes honlapon ahol az értékelések sokszor megegyeznek az ízlésemmel.

 

Címkék: film trejo machete

Szólj hozzá!

11/02/23 - 13:40

Hogyan rendezzünk világeseményt?

 
Tegnap a Hír TV reggeli műsorának voltam a vendége. Szabó Gergővel a magyarországi rendezésű világeseményekkel kapcsolatos anomáliákról beszélgettünk. Az ügy apropója az elmúlt hetekben rendes médiavisszhangot kiváltó úszó EB támogatás volt. A KEHI ennél az eseménynél számos pénzügyi szabálytalanságot állapított meg. Egy dolog biztos, az állami támogatások felhasználását sokkal szigorúbban kell ellenőrizni.

Címkék: sport hírtv

Szólj hozzá!

11/02/21 - 20:07

Ilyen a boksz

Tegnap megnéztem az év egyik legizgalmasabb összecsapásának meghirdetett Donaire - Montiel meccset. Donaire-t láttam már korábban párszor, elképesztő látványos stílusú ökölvívó. Villámgyors és hihetetlen ütőereje van a kis súlyához képest. Aki szereti a bokszot, annak érdemes megnézni a második menetet.
 

Címkék: sport boksz

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása