Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/07/19 - 18:22

Ezeknek elment az eszük...

petrol bang (1).jpg

Amikor a katasztrófavédelemmel foglalkozó kollégám ma délután felhívott azzal, hogy ismeretlenek egy Beethoven utcai ház teremgarázsában megfúrták a parkoló autók üzemanyagtankjait, és több száz litert benzint szétfolyattak, azt gondoltam, hogy őrültek vagy terroristák garázdálkodnak a kerületben. Később kiderült, hogy más volt a motiváció, pusztán benzint akartak lopni, ám valaki megzavarhatta az akciót. Ez nem mindennapi felelőtlenség, hiszen néhány tízezer forintért hatalmas anyagi kárt okoztak az autók tulajdonosainak, sőt ha meggyulladt volna a kifolyt benzin, a kerület történetének egyik legnagyobb katasztrófáját okozhatták volna. Remélem, miután elfogják az elkövetőket, ezeket a szempontokat az ellenük zajló eljárásban is mérlegelni fogja a rendőrség.

Címkék: katasztrófa rendőrség facebook benzin katasztrófavédelem

Szólj hozzá!

13/07/19 - 11:04

Gyorsítsunk részecskét

antimatter.jpg

Ebből a CERN működését bemutató írásból kiderül, hogy a hollywoodi filmekben rengeteg marhaságot hordanak össze, aminek semmiféle tudományos alapja sincsen. A cikknek kerületi vonatkozása is van, hiszen a részecskegyorsító adatközpontja nálunk, Csillebércen működik. A tervek szerint egyébként ősszel, nyílt napon lehet majd megtekinteni azt, hogy mi történik a Hegyvidéki CERN adatközpontban.

Címkék: facebook Csillebérc CERN

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása