Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

19/05/12 - 13:59

Az elmúlt napokban több helyen is valótlanságok jelentek meg a sajtóban a Zalai úton megváltozott forgalmi renddel kapcsolatban. Az igazság a következő:

A Japán Nagykövetség évekkel ezelőtt, még a Demszky érában szabálytalan módon lezáratta a Zalai út legfelső részét a főváros közútkezelőjével. A lezárás a Zalai út és a György Aladár út közötti kb. 80 méteres szakaszt érintette. Kirakattak egy olyan táblát, amely nem létezik a KRESZ-ben, és amely kizárólag a Japán Nagykövetség és a rezidencia látogatóinak engedte meg a behajtást, annak ellenére, hogy ezen a részen négy ház, illetve társasház is található. 

A Zalai út a Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában, fenntartásában és kezelésében levő közút, tehát az Önkormányzat tartja karban, javítja, és az FKF Zrt. végzi rajta a szemétszállítást, ezért is érthetetlen, hogy a Japán Nagykövetség hogy gondolta ennek korlátozását.

Tavaly a Zalai út egy másik részén az Önkormányzat munkatársai járdaépítést végeztek, akkor érkezett megkeresés az egyik társasházból, hogy gondot okoz nekik a mostani forgalmi rend, mert az ingatlanjukat a behajtási korlátozás miatt csak a Zirzen Janka utca felől tudják megközelíteni. A táblák kihelyezésében jogosult Budapest Közút Zrt-nek jeleztük a problémát. A Japán külképviselet képviselőjével is beszéltünk, aki azt állította, hogy nem tudtak arról, hogy szabálytalan, amit korábban kértek a Fővárostól, illetve azt kérte, hogy ha változik a forgalmi rend, ne lehessen parkolni biztonsági okokból a kerítésvonaluk mellett.

Az új táblákat kihelyező Budapest Közút Zrt. ezután helyesen "kivéve célforgalom" részére megváltoztatta a behajtást, tiszteletben tartotta a külképviselet kérését, ezért csak az utca egyik oldalán engedélyezte korlátozottan a várakozást. Ezen a területen, illetve a korábban kialakított közterületi parkolókon bárki, aki jogosult, parkolhat; az érintett ingatlanok lakói, vendégeik, vagy akár a követségi ügyfelek.

A megváltozott forgalmi rend és az új táblák kihelyezése óta semmiféle panasz nem érkezett sem a Japán Nagykövetség, sem az érintett ingatlanok tulajdonosai részéről az Önkormányzathoz. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr6314821920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása