Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/05/29 - 22:52

Teljes megújulás a MOM Sportcsarnokban

mom55kis.jpgRengeteg minden átalakult a MOM Sportcsarnokban, amióta átvettük az üzemeltetését tavaly márciusban. Szebb, tisztább az uszoda, amelynek teljesen átépítettük a férfi öltözőjét. A rendezvénycsarnokba új kapuk kerültek és konferenciaterem létesült az uszodai rész fölött. Kész a játszótér, és új fogadóteret alakítottak ki a két épületszárny között. Teljesen kicserélődtek a bérlők, akik közül a legnagyobb változást a hatalmas wellness központ és a Cserpes Tejivó hozta. Emellett a MOM Sportcsarnok tele van jó programokkal és a nyár beköszöntével a legjobb budapesti stranddal várja a látogatókat.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok

Szólj hozzá!

14/05/29 - 11:42

Nem lesz síközpont a Normafánál

Nem lesz bizony, ezt mondjuk már fél éve. Nem is értem, hogy mitől lepődött meg hirtelen a sajtó. Viszont lesznek majd szép játszóterek, padok, öltözők, tanösvény, megújult futó, túra és sétautak. Külön lehet majd télen szánkózni és síelni ott, ahol már most is erre használják a területet az emberek. Rendbe rakjuk a régi lepukkant ingatlanokat, a most kaotikus és természetkárosító parkolást. De mielőtt bármi elindulna, a kerületiek megismerhetik majd a részletes terveket a helyi népszavazás előtt.

normafa29_600_1.jpg

Címkék: sport sajtó parkolás népszavazás futás játszótér szánkózás terv tanösvény túraút Budapest síközpont Hegyvidék Normafa sétaút futóút

Szólj hozzá!

14/05/27 - 21:56

Kész a futókör

futokor08kis.jpgMa este átadtuk a városmajori rekortán futókört. Az 585 méter hosszú futófelület 1.4 méter széles. A zöld részén sétálni, gyalogolni lehet, a tégla színűre festett részt pedig a futóknak, kocogóknak szánjuk. A nyomvonalat úgy alakítottuk ki a Magyar Atlétikai Szövetség segítségével, hogy ne vegyünk el a park zöldfelületéből, és ne kelljen fákat kivágni. A megnyitón, amelyen a NIKE Futóklub sportolói is részt vettek, Koós Erik, a Vasas SC középtávfutója 1 perc 36 másodperces eredménnyel futotta meg az első pályacsúcsot. Hát, ezt az eredményt lehet majd felülmúlni a Városmajorban sportolóknak!

Címkék: sport facebook futókör rekortán Városmajor Vasas Hegyvidék Koós Erik NIKE futóklub

3 komment

14/05/24 - 13:10

Rövidesen nekilátunk

Budapest egyik legszebb játszótere épül a Margaréta és a Kiss János altábornagy utca között található, mostanra kissé megkopott, lelakott játszótér helyén. A környéken élőkkel történt egyeztetésen nagy sikert arattak a tervek, de néhány apróbb változás azért lesz a szülők kérésére. A kivitelezés heteken belül indulhat, és várhatóan augusztus közepén nyílik az új játszótér. Szerintem nagyon klassz lesz!

margareta03kis.jpg

Címkék: facebook játszótér Hegyvidék Kiss János altábornagy utca Margaréta

3 komment

14/05/23 - 10:22

La grande bellezza

Tegnap este az „Én filmem” filmklub vendége Kovács Ákos volt, aki egy igazán különleges filmet hozott a MOM Kulturális Központ vendégeinek. A Nagy Szépség, amelyet Paolo Sorrentino rendezett, teljesen más, mint az átlagos sikerfilmek, de nem véletlenül kapott Oscar-díjat. A lenti trailer remélem mindenkinek kedvet csinál ahhoz, hogy megnézze!

Címkék: film facebook Hegyvidék Kovács Ákos MOMKult A Nagy Szépség Én filmem

Szólj hozzá!

14/05/19 - 15:43

Holnap vége

Holnap véget ér a Főváros által szervezett lomtalanítás a kerületben. A rendőrség, a Hegyvidéki Rendészet és a polgárőr szervezetek közös járőrözései, valamint az FKF Zrt. gyors begyűjtése miatt idén jóval gördülékenyebben zajlott a hulladék lerakása és elszállítása, mint az elmúlt években. Szerencsére a kerületben élők többsége is megértette, hogy csak az elszállítást megelőző napon lehet kirakni a darabos hulladékot, lomot. Így elkerülhető, hogy napokon át szeméttengerré változzon a kerületi utak és terek egy része.

Címkék: rendőrség lomtalanítás Facebook Főváros Hegyvidék FKF Zrt

Szólj hozzá!

14/05/12 - 08:32

Bálna Velencében?

unnamed_4.jpgBálnát fotóztak Velencében. Vagy valaki nagyon ügyesen játszik photoshoppal. Mindenesetre elég megdöbbentő kép lett.

Címkék: kép photoshop bálna Facebook Velence

Szólj hozzá!

14/05/07 - 12:28

Újabb megnyitó a Mom Sportban

Kovács Koko István, Besenyei Péter, Csiszár Jenő és meg legalább egy tucat olimpiai és világbajnok kajakos, úszó, kosár és kézilabdázó, és nem utolsósorban egy teljes amerikai futballcsapat társaságában nyílt meg a MOM Sportcsarnokban tegnap a háromszoros olimpiai és 31 szeres világbajnok Kovács Katalin boltja, amely főleg Under Armour ruhákat forgalmaz. Érdemes megnézni, egy nagyon trendi, nagyon dinamikusan fejlődő, csúcsminőségű sportruházati cég kínálatából lehet mától válogatni.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása