Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/09/30 - 21:34

Már 26 kamerából áll a rendszer

 mti_kis.png

Mától működnek az új térfigyelő kamerák a kerületben. Ezzel együtt összesen 26 kamera figyeli már a közterületeinket. Pontos helyükre a rendőrség szakemberei tettek javaslatot. Szintén élesben működik az a rendészeti autó, amely a fedélzeti kamerái segítségével továbbítja a rendész és rendőrjárőrök számára a kerületben felvett képanyagot.

Fotó: Marjai János, MTI

Címkék: facebook térfigyelő kamera Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/30 - 08:16

Újabb világsztár a Csaba utcában

IMG_2658.JPGTegnap a négyszeres K1 világbajnok Semmy Shielt volt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia vendége. A Szállító 3 filmben is szereplő holland sztár egyórás edzést tartott a gyerekeknek.  Az, hogy rövid magyarországi tartózkodása alatt pont a hegyvidéki akadémiát választotta edzése helyszínének, jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai munka folyik a Csaba utcában.

Címkék: sport facebook K1 Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Semmy Shielt Csaba utca

Szólj hozzá!

14/09/29 - 14:35

Az igazi jegesvödör

fferenc.jpgBrutális lett az Index mai cikke, amelyben kíméletlenül kiszámolja a baloldal főpolgármester-jelöltjét. Emlékszem, pár hónapja többször is láttam Falust kijönni a Csaba utcai Mezzo étteremből, és akkor eszembe nem jutott volna, hogy mennyi derűs pillanatot fog majd okozni kampánynak nevezett szerencsétlenkedésével. Szerintem más egy végigküzdött, kimerítő kampányban végül alulmaradni, és más közröhej tárgyává válni, úgy, hogy az illető tulajdonképpen fel sem lépett a küzdőtérre. Tartok tőle, hogy már ő is megbánta azt, hogy rábeszélték a főpolgármester-jelöltség elvállalására.

Címkék: index kampány index.hu facebook bukás baloldal vereség visszalépés vizesvödör Falus Ferenc főpolgármester-jelölt

Szólj hozzá!

14/09/22 - 20:25

Díszpolgári cím a háromszoros olimpiai bajnoknak

Ma este posztumusz díszpolgári kitüntetésben részesült a MOM Kulturális Központban Papp László, minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója.

Címkék: box díszpolgár Facebook Hegyvidék Papp László

Szólj hozzá!

14/09/18 - 14:58

Air Jordan

tallya utca13_600_1.pngEz a pillanatkép a tegnapi, Tállya utcai sportpálya átadásán készült. Lehet, hogy a zakót és az inget a 23-as mezre kellene cserélnem.

Címkék: sport kosárlabda Facebook Hegyvidék Tállya utca

Szólj hozzá!

14/09/16 - 15:09

Egy újabb fejlesztés a Virányosban

zugligeti13kis.pngA Zugligeti úti óvoda és bölcsőde épülete már több, mint 30 éves, de a most elkészült fejlesztés miatt mégis talán a legtakarékosabb és leginkább környezetbarát intézményünk lett. A pár éve átadott fotovoltaikus, napcellás rendszer több mint 90%-át váltja ki a villamos energia használatnak, a most elkészült nyílászáró csere és homlokzati hőszigetelés pedig felére csökkenti a fűtésszámlát.

Címkék: felújítás Facebook Hegyvidék Zugliget Zugligeti Óvoda és Bölcsőde

Szólj hozzá!

14/09/12 - 20:28

Újabb 10 térfigyelőkamerát rakunk ki

Meglévő_és_Kiépítésre_kerülő_kamerák-2.jpgElkezdődött a Hegyvidéki Térfigyelőrendszer fejlesztése. A tavaly telepített, elsősorban a Városmajornál található 13 kamera újabb 10 kamerapozícióval bővül. Emellett egy bekamerázott járőrautó is folyamatosan megy a kerületben, ami szintén a közbiztonság növelését segíti. A fenti képen pirossal jelöltük az új, most telepítésre kerülő kamerák helyét.

Címkék: facebook kamera térfigyelő kamera Városmajor Hegyvidék

Szólj hozzá!

14/09/12 - 08:26

Szürke idő, színes ernyők

20140910_182351_400.jpgEz a szines esernyőkből álló installáció került ki néhány napja a MOM Sportcsarnok bejáratához. Bár ez csak egy érdekes, színes őszi díszítés, esernyőre sajnos mindenkinek szüksége lesz a következő napokban.

Címkék: eső esernyő installáció Facebook Hegyvidék MOM Sport

Szólj hozzá!

14/09/10 - 09:33

Végre megújult a Németvölgyi út

nemetvolgyi10kis.pngTegnap hivatalosan is átadtuk a megújult Németvölgyi utat. A két közlekedő sáv mellé egy parkolósáv is épült, amely azért fontos, mert az ott lakók ezentúl nem a zöldterületen, hanem a parkolósávban állhatnak. A felújítás során közel 2300 négyzetméter földet szállíttattunk el, 1200 tonna aszfalt került beépítésre, és a régi kopóréteg alatt lévő kis kockakövekből 240 ezret szállíttattunk el. A kerület egyik legforgalmasabb útjának felújításakor két új, középszigetes gyalogosátjáró is épült.

Címkék: facebook útfelújítás Pokorni Zoltán Hegyvidék Németvölgyi út

5 komment

14/09/04 - 19:35

Kis távolság, nagy segítség

2014-09-04-10-39-19.jpgA Mátyás király út végén levő lámpás zebra lejjebb helyezése látszólag kis dolog, azonban van akiknek nagyon segít. Így ugyanis a Vakok Batthyány László Intézetének látássérült diákjai egyszerűbben tudják elérni a tömegközlekedést. A zebrát hamarosan hangjelzéssel is ellátjuk.

Címkék: facebook zebra Hegyvidék Mátyás király út Vakok Batthyány László Intézete

Szólj hozzá!

14/09/02 - 21:11

Ezt is érdemes kipróbálni

A Margaréta park után a Szent Család parkban levő játszótér is felújítva, új játszóeszközökkel várja a környéken élőket. A csúszka nagyon jó, érdemes kipróbálni!

Címkék: facebbok Hegyvidék Szent Család park

Szólj hozzá!

14/09/01 - 13:38

Ennek meg mi értelme van?

2014-09-01-13-20-01_2.pngMa lefényképezték a titokzatos utcai jegyzetelőt, aki a Böszörményi úton parkoló gépkocsik kerekén levő számokat és adatokat írja össze egy füzetbe. Fogalmam sincs, hogy az alapos adatfelvétel milyen célt szolgál, de a környéken élők elmondása szerint vannak akik attól félnek, hogy összefüggés van a jegyzetelés és a kocsikon megjelenő karcolások között.

Címkék: autó facebook Hegyvidék Böszörményi út

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása