Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/09/10 - 09:33

Végre megújult a Németvölgyi út

nemetvolgyi10kis.pngTegnap hivatalosan is átadtuk a megújult Németvölgyi utat. A két közlekedő sáv mellé egy parkolósáv is épült, amely azért fontos, mert az ott lakók ezentúl nem a zöldterületen, hanem a parkolósávban állhatnak. A felújítás során közel 2300 négyzetméter földet szállíttattunk el, 1200 tonna aszfalt került beépítésre, és a régi kopóréteg alatt lévő kis kockakövekből 240 ezret szállíttattunk el. A kerület egyik legforgalmasabb útjának felújításakor két új, középszigetes gyalogosátjáró is épült.

Címkék: facebook útfelújítás Pokorni Zoltán Hegyvidék Németvölgyi út

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr736685191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

musicus 2014.09.10. 12:41:38

Kedves Alpolgármester Úr!
Örvendetes ez a beruházás, hiszen valós igényeket elégít ki. A temető kerítésénél levő hosszú szakasz indokoltsága talán megkérdőjelezhető, de a magam részéről hasznosnak tartom, mert a temetőlátogatók előbb-utóbb felfedezik, és akkor a kihasználtság is rendben lesz.
Egy aggályom megmarad viszont. Lehet, hogy a parkoló itt is fizetős lesz? A temető miatt elképzelhető, hogy az a cég, aki a biopiac átépítése során tovább szedhette a parkolódíjat a Novotel parkolóban, majd most lenyelte a templom körüli és a Jagelló úti parkolókat, ezt is megkísérli megcélozni. Kérem, ha lehetséges, cseréljék le ezt a céget és azokat is, akik támogatják nyomulását a PMH közelében.
A templom körüli parkolás fizetővé tételéről nem jelent meg előzetes híradás a Hegyvidékben, csak a már "jogerőre emelkedett" intézkedésről tudattak minket. Visszatetsző az egész ügy, és indoklása is gyenge lábakon áll. A helyi lakosoknak kell parkolóhely? Mi itt lakunk a téren, és mindig találtunk parkoló azelőtt is. A helyi lakosoknak általában este van szükségük a parkolókra, a környéken dolgozóknak és az üzletek látogatóinak nappal, nem volt különösebb konfliktus. Mióta a parkoló fizetős a kihasználtság mérhetően csökkent. A parkoló P+R jellege megszűnt, ami szerintem káros, hiszen a téren buszvégállomás, két áthaladó buszjárat megállója mellett villamosmegálló is van, ami már indokolhat egy ilyen parkolót, hiszen nem véletlenül létesítették ezt annak idején éppen itt.
A valós ok szerintem a Hegyvidék Bevásárlóközpont fizetőparkolójával kapcsolatos lehet... túl sokan parkoltak a téren ingyen?
Kérem, hogy ha olvassa ezt a bejegyzést, jelezze az illetékes iroda felé.
Köszönettel: Kassai István

relhist 2014.09.10. 21:59:55

Tisztelt Váczi úr,
Örömmel vettük, hogy felújításra került a Németvölgyi út ezen szakasza. A parkolósáv jó gondolat,mert rendezettebbé tette a szakasz parkolási helyzetét.
Olvasom a blogbejegyzésben a "két új, középszigetes gyalogosátjáró" megépültét. Ha jól veszem ki szavaiból, a Németvölgyi - Bürök csomópontban épült középsziget ezek szerint előbb-utóbb tényleg kijelölt gyalogosátjáróvá alakul, mivel jelenleg nem az, mert se tábla, sem pedig burkolati jel ("zebra") nem jelzi.
A másik új átjáró a Szalánci utca folytatásában levő, közlekedési lámpával védett átjáró lenne? Mert itt tényleg épült középsziget, de az átjáró maga nem új, és a közlekedési jelzőlámpa miatt sokat nem tesz hozzá a biztonsághoz.

Engedjen meg két további észrevételt, javaslatot.
* a 3 sáv miatt keskenyek lettek a sávok. A parkolósávban a ki- beszálláshoz nagy körültekintés kell, mert nagy a forgalom és fél-egy méteren belül 50-60kmh-val haladnak az autók. Hasonló funkciójú és terhelésű útszakaszokon (pl. Csörsz utca a MOMnál) szélesebbek a sávok. A helyzet sebességkorlátozással valamelyest javítható lenne.
* a páratlan oldalon kialakított vegyes (humusz+ murva) megoldás egyelőre nem válik be, mert növényzet nélkül az eső összemossa humusz a murvával, majd az egészet együtt lemossa az útra. Jó lenne ezen finomítani kicsit.

Balássy György 2014.09.11. 05:53:28

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Valóban sokat fejlődött a Németvölgyi út ezzel a beruházással, és örömmel tapasztaltuk, hogy sok más hasonló felújítással ellentétben nem csak aszfaltcsere történt, hanem érdemi változások és fejlesztések is megvalósulhattak. Köszönjük!

Engedjen meg néhány észrevételt:

- Csatlakozom az előttem szólóhoz a Bürök utcánál található gyalogátkelővel kapcsolatban. Mivel jelenleg sem útburkolati jel, sem tábla nem jelzi, ez egyelőre csak egy forgalomterelő sziget. Ez is nagy előrelépés, mégis nagyon hasznos lenne a tábla és a felfestés is, hiszen forgalmas kereszteződésről van szó.

- A Vas Gereben utcai villamosmegálló a Szalánci utcai szép, új, középszigetes gyalogátkelőtől kerekesszékkel vagy babakocsival jelenleg nem megközelíthető. Ezzel kapcsolatban már írtam a Városfejlesztési Irodának egy megoldási javaslatot, amire nyitottak is voltak, remélem, hogy a pénzügyi lehetőségek is úgy alakulnak, hogy meg tudják valósítani.

- Az Átadás úgy lett volna igazán szép, ha a gyalogátkelőnél a jelzőlámpa működik is, ugyanis már sok napja sárgán villog.

Köszönettel:
Balássy György

Váczi János 2014.09.11. 14:18:29

Kedves musicus! Kedves relhist! Kedves Balássy György! Köszönöm az észrevételeiket, kérem szíveskedjenek munkatársunknak, Borsodi Lászlónak elküldeni a javaslatokat a borsodi.laszlo@hegyvidek.hu emailcímre. Ő fog válaszolni. Köszönöm.

fuge · http://rendszam.fuge.hu/ 2014.10.24. 17:00:21

Kedves János!

Van alapja ennek a szavazásnak, érdemes rápillantani, a Hegyvidék is érintett:
velvet.hu/budapestma/2014/10/24/melyik_budapest_legrosszabb_utszakasza/
süti beállítások módosítása