Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/04/02 - 11:55

Hegyvidék Tévé az interneten

Akit érdekelnek a XII. kerületi hírek vagy események, annak javaslom a Hegyvidék TV műsorát. A csatorna március eleje óta online is elérhető. Ezt legegyszerűbben úgy nézhetjük meg, hogy ha a Hegyvidék honlapján a jobboldali menüsorban az online tévéadás részre kattintunk. Nem tudok más, olyan helyi, közműsor-szolgáltató tévéről, amely online adást sugározna. Itt a Hegyvidéken ez különösen fontos, hiszen kábelszolgáltatás kizárólag a kerület lenti, sűrűbben lakott részén van és a regionális, helyi adások csak kábelen foghatóak.

Címkék: facebook online televízió hegyvidék adás htv

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr722793311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abydosgate 2011.06.02. 18:55:57

Üdv. Mivel jobb topikot nem találtam itt kell hangot adjak ama felháborodásomnak, hogy Budapest egyik legszeb kerületében több ezer lakásban 2011.05.31.-vel lekapcsolták a Fibernet Zrt kezelésében üzemelő kábeltelevíziót. Nem tudom az Önkormányzatnak van-e ráhatása egy ilyen ügyre, de olyan szintű lehúzásról van szó ami hihetetlen. Március 25-én írásban közölték lekapcsolják a szolgáltatást május 31-én. Áprilisban hűségnyilatkozatra szólítottak fel további egy évig, majd május 18-ám kimentek a július 01.-ig szóló számlák a szolgáltatásról, majd tényleg lekapcsolták a szolgáltatást május 31.-én. Ezzel elvágták a közszolgálati és egyéb adások nézését amit július 01.-ig kifizetünk. Az ügyfélszolgálat pedig azt mondja mi megírtuk , hogy lekapcsoljuk...

2011-ben ebben a kerületben nonszensz,. hogy ilyen megtörténhet. Mi a kerületi lakosok meg nézzük a hangyákat a TV-n... Van ötlete tisztelt Alpolgármester Úr, hogy lehet érdemes-e valahová fordulni ebben az ügyben?

Köszönettel várom válaszát
P.Zoltán

Váczi János 2011.06.03. 14:18:53

@abydosgate: Hozzám is eljutott annak a híre hogy sok helyen megszűnt a szolgáltatás júliusig. Ez tényleg nagyon bosszantó. Az Önkormányzat keveset tud tenni sajnos, mert nincs lehetőségünk beleszólni egy piaci szolgáltató és az ügyfelek megállapodásába. Nálunk UPC direct van, ami az ilyen gondokat kiküszöböli, azonban más problémát jelent, például viharban, vagy felhőszakadás során nincs adás rendszeresen.

abydosgate 2011.06.03. 16:17:42

Köszönöm a gyors reagálást. A UPC direct parabolás megoldás kiváló minőségű szolgáltatás, csak sajnos 1 TV-n nézhető.
Tudom az ember telhetetlen...:-) Remélem Július 1.én az új szolgáltató az Invitel újraindítja a szolgáltatást valamilyen formában. Alternatíva még tetőantenna felszerelése ami további költség nélkül az analóg adás lekapcsolásáig megoldás, ( akinek van lehetősége), de a nézők mindenképpen elvesztik a népszerű ismeretterjesztő adáskat ( spectrum, national geographic) és még sorolhatnám, bezárva a sort apl. a HirTV-vel, ami szintén nem nézhető :-)

Mégegyszer köszönöm a választ.
P. Zoltán

abydosgate 2011.06.10. 07:32:41

Még egy rövid lezáró gondolat: Villámsebességgel szereli le a kerület felső részén a kábeleket egy FiberNET által megbízott cég, az utolsó nyomokat is eltüntetve, hogy valaha itt volt kábel tv. Ennyi. Éljen a 21.század. Az internet alapú IPTV is esélytelen 10 éve nem tud a "T" csoport 3-4 Mbit nél gyorsabbat szolgáltatni, ezen a sebességen lehetetlen az IPTV, tehát marad a parabolás megoldás ha valaki a magyar "közszolgálatiknál" több csatornát akar, azaz minden TV-hez egy beltéri. Ha meg valaki olyan elvetemült :-), hogy esetleg valamit felszeretne venni, rögzíteni és esetleg egy másik csatornát nézni, annak extra költséggel a műholdas "médiabox"-os megoldások maradnak. ( UPC-direct ). A kerületi olvasóknak, meg kell említeni még egy megoldást. Mivel a korszerű, kiváló minőségű digitális TV adások itt vannak a levegőben, ha valaki egy egyszerű "lepke" UHF antennát felszereltet a házára és vásárol egyszeri kiadást jelentő dekodert, akkor további költségek nélkül nézhet 7 adót olyan minőségben, ahogy TV adást még nem látott a régi TV-én. Sajnos a több csatorna ezzel a megoldással csak akkor válik lehetővé ( 1 analóg csat helyén 4-5 HD adó üzemelhet!), ha a régi korszerűtlen "analóg" adókat lekapcsolják, de valamiért ezt a határidőt ismét kitolták... :-(

P. Zoltán

Scala 2011.06.20. 00:40:22

@abydosgate: Engedjen meg egy kérdést? Ez a Fibernet Zrt. korábban TVNetwork néven futott?

abydosgate 2011.06.20. 06:51:47

@Scala: Nem. Az teljesen más cég.
P. Zoltán

pdng 2012.01.14. 10:47:06

@abydosgate: a tetőantenna nem csak az analóg adás lekapcsolásáig ad megoldást, hanem azt követően is (sőt, már most is), a digitális földfelszíni adás jelenleg is elérhető tetőantenna + set-top-box beszerzésével, és az előfizetési díj nélkül elérhető közszolgálati és kereskedelmi 7 műsor mellett már jelenleg is elég sok műsor (20+) elérhető kétfajta csomagban, ld www.mindigtvextra.hu/
süti beállítások módosítása