Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/05/23 - 19:15

Rusztaveli

Sota Rusztaveli, a XII. században élt grúz költő szoboravatásán vettem részt, amire eljött Szaakasvili grúz elnök, Schmitt Pál, valamint Tarlós István is. A szobor korábban Kecskeméten állt és talán egy éve a grúz nagykövet keresett meg, hogy kerüljön át a követségük melletti területre. A korábbi rendezetlen, elhanyagolt, gyomos, szemetes terület mától Rusztaveli nevét viseli és egy impozáns, gondozott, virágos teret kaptunk helyette. Jó így diplomáciai kapcsolatokat építeni, hiszen a kerületben élők is jól járjanak vele. A HTV egypercese itt látható.

Címkék: facebook hegyvidék grúz rusztaveli

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr202926813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2011.06.20. 00:31:24

Hogy is mondjam... szegény poéta egy túl nagy khm. ***szerű oszlopra került. :-(
Bár az urakat ez bizonyára nem zavarja...
süti beállítások módosítása