Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/07/21 - 12:05

Szórjuk a pénzt két kézzel

Emlékszem, hogy amikor egy amerikai multinál dolgoztam a versenyszférában, mennyi fölösleges pazarlást és érthetetlen pénzszórást láttam, miközben teljesen pitiáner ügyekben ment a garasoskodás. Azért a kínai császár extrém költései, amit ma olvastam ezen a blogon egy más dimenziót jelentenek. Eszembe jutott Bertolucci, az olasz rendező, akinek Az Utolsó Császár című filmje nagy hatást gyakorolt rám. Különösen az az óriási kontraszt bemutatása volt érdekes, ahogy ebből a hihetetlen gazdagságból hirtelen egy mezei biciklis kertésszé változtatja a kommunizmus a korábbi uralkodót. Aztán eltelik 60 év és ma már ismét megjelennek Kínában a kis császárok, csak a nevük már más; bankár, üzletember, vállalkozó.

Címkék: kína facebook utolsó multik császár hegyvidék bertolucci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr473085982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása