Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/07/28 - 12:23

A legkisebb is számít

 

Hozzám érkezett a Tesco levele, amelyben az áruházlánc képviselője részben az önkormányzattal fizettetné meg a cégvezetés által számára előírt költségspórolást. Szerintem teljesen félreértette a kormány szándékát és az adó célját is. Itt olvasható a ma küldött válaszlevelem:

 

 

Express Hálózatfejlesztés
Tesco Global Zrt.
dr. Makula Gergely 
Budaörs
Kinizsi út 1-3.
2040
 
 
Tárgy: Bp. XII. Pagony u. 27-29. szám alatti ingatlan ügye
 
Tisztelt Uram!
 
A Budapest XII. kerület Pagony u. 27-29. szám alatti, TESCO-GLOBÁL Áruházak Zrt. által bérelt ingatlan ügyében érkezett megkeresésére válaszom a következő.
Jó kedélyű, lendületes levelében Ön azzal a kérelemmel fordult Önkormányzatunkhoz, hogy a kormány által kiszabott rendkívüli adóra tekintettel a Hegyvidéki Önkormányzatnak fizetendő bérleti díjukból a következő 18 hónapra 15%-os bérleti díj csökkentést eszközöljünk, hiszen a cég vezetősége komoly feladattal bízta meg Önt, aminek a lényege, hogy 300 millió forintot kellene megspórolnia.
Engedje meg, hogy megjegyezzem, leveléből számomra az derül ki, hogy félreértette a kormány szándékát, illetve a rendelkezés célját is. A rendkívüli adónak ugyanis nem az a célja, hogy annak megfizetését Önök a vásárlók, a beszállítók vagy akár az önkormányzatok felé továbbítsák. Az adó célja, hogy az olyan több tíz- vagy akár százmilliárdos forgalmat generáló cégek, mint például a TESCO-GLOBÁL Áruházak Zrt., nagyobb szerepet vállaljanak az ország gazdaságának rendbetételében. Tehát abból a jelentős nyereségből, amit Önök termelnek, egy kis szeletet itt hagyjanak Magyarországon a költségvetésen keresztül, közfeladatok ellátásának finanszírozására.
Megértem, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények vállalatuk helyzetére is kihatással vannak, de az elmondottak fényében sajnálattal tájékoztatom arról, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat továbbra is fenntartja a 2005. november 2-án kelt bérleti szerződésben meghatározott feltételeket.
Igazán sajnálom, hogy megkeresésével kapcsolatban nem lehettem segítségére.
 
Budapest Hegyvidék, 2011. július 28.
 
 
Tisztelettel:
 
Dr. Váczi János
alpolgármester

 

Címkék: tesco facebook adó hegyvidék

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr203106845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felszopó 2011.07.28. 13:04:20

plusz szégyelljék el magukat már csak a próbálkozásért is

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.07.28. 16:55:03

"A rendkívüli adónak ugyanis nem az a célja, hogy annak megfizetését Önök a vásárlók, a beszállítók vagy akár az önkormányzatok felé továbbítsák."

És van, aki elhiszi, hogy nem fogják? Majd kicsivel több lejárt és átcsomagolt termék lesz a polcon, meg sűrűbben lesz a kasszarendszerben magasabb ár, mint a polccímkén.

felszopó 2011.07.28. 20:48:50

nem, csak d4jcst0m1val egyutt rottyon van a blogmotor is

JayGetsby 2011.08.02. 14:20:54

Azért nem gyenge, hogy bepróbálkoztak. Jól tetted, h elküldted őket! Nagyon udvarias a levél hangvétele, kicsit talán túlságosan is. De végül is igazad van: tahóságra ugyanazzal válaszolni nem vall úriemberre.

szgy2010 2011.08.11. 08:58:45

Gratulálni tudok János!Udvariasan de elutasítottad a Tesco kérését.Nem is tudom,hogy gondolta ezt a Tesco értelmes embere aki ilyen levéllel keresi meg az Önkormányzatokat.Gondolom sokan be is dőlnek nekik,de a Hegyvidék vezetői most is az emberek mellett álltak ki!
süti beállítások módosítása