Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/04/17 - 11:18

Fakopp

Az elmúlt héten a viharos szélben ismét kidőlt nálunk egy hatalmas fa a kertben. Szerencsére senki és semmi sem sérült meg, de négy éve egy hasonló eset során jelentős kár keletkezett egy ismerősöm autójában.  Sokszor a fák kívülről teljesen egészségesnek tűnnek és csak a kidőlés után látszik, hogy valójában belül már jelentősen elkorhadt a törzsük. Az önkormányzati parkokban, játszótereken rendszeresen végzünk vizsgálatokat, amihez egy Fakopp nevű műszert is használunk, amely méri a hang terjedésének sebességét, a kapott eredményekből pedig következtetni lehet a belső szerkezet állapotára. Szerintem akinél korhadás-gyanús fa van a kertben, annak érdemes egy ilyen vizsgálatot megcsináltatni, hiszen egy kidőlt fa súlyos balesetet és komoly anyagi kárt okozhat.

Címkék: facebook fa kert hegyvidék fakopp

Szólj hozzá!

11/04/14 - 20:59

Célegyenesben

Ma elültettük a 116. kisfát a Gesztenyéskertben. A park rekonstrukciója a MOM beruházásunk utolsó szakasza. Lassan másfél éve folyik a kiemelt EU támogatását elnyert beruházás. Az építkezés az elmúlt héten jutott abba a fázisba, amikor hirtelen minden összeállt és már látszik, hogy heteken belül egy modern kulturális központ és egy új tér lesz a régi, lepukkant művelődési ház helyén.

Címkék: facebook mom beruházás hegyvidék gesztenyéskert

Szólj hozzá!

11/04/14 - 14:56

Beiratkozási szezon

Szeretnék minden érintett szülőt emlékeztetni, hogy a kerületben most van az iskolai beiratkozások időszaka. Ma és holnap - április 14-15. – van lehetőség, hogy gyermekeiteket az általános iskola első osztályába beírassátok, és ehhez kérem, hogy ne felejtsétek magatokkal vinni a szükséges okmányokat. Tapasztalatból tudom, hogy ez a gyerekek, de a szülők életében is egy új, izgalmas, kihívásokkal és élményekkel teli korszak kezdete. A hegyvidéki oktatásról összeállítottunk pár éve egy kiadványt, amely sok hasznos információt tartalmaz.

 

Címkék: oktatás a facebook hegyvidék beiratkozás hegyvidéken

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása