Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/10/23 - 15:07

Kritikus tömeg

Az Index beszámolója szerint úgy harminc ember volt kíváncsi az LMP ünnepi rendezvényére a Műegyetem rakparton. A „kritikus tömeget” nyilván a XII. kerületi csoportjuk képezte, az ő képviselőik ugyanis elfelejtettek eljönni délben a Hegyvidék hagyományos ünnepi koszorúzására. Persze nem a legkellemesebb dolog a hideg esőben állni, de azt hiszem, ha az embert önkormányzati képviselőnek választják, akkor illik részt venni a helyi közösség eseményein.

Címkék: index facebook 1956 hegyvidék ünnepség lmp

Szólj hozzá!

11/10/20 - 15:35

Brand Festival 2011

Ma kezdődött a MOM Kulturális Központban a 2011-es Brand Festival, amely a hazai marketing szakma egyik legnagyobb és legszínvonalasabb eseménye. Két rendkívül érdekes előadással indult a szakmai fórum. Felszólalt Rohit Deshpande, a Harvard Egyetem marketing tanszékének professzora és Porter Gale, a Virgin légitársaság elnökhelyettese.  Ahogy az előadásokat hallgattam, büszkeséggel töltött el az, hogy az újjáépített MOM ilyen komoly rendezvényeknek is otthont tud adni.

Címkék: facebook egyetem központ kulturális mom harvard porter gale rohit deshpande

Szólj hozzá!

11/10/19 - 13:06

Dream bigger!

Ez a poszt kicsit hosszabb a szokásosnál. De érdemes elolvasni, sokat tanulhatunk belőle. A közelmúltban elhunyt Steve Jobs munkássága mindannyiunk életét meghatározta. Innovációi ma már meghatározók a számítógépek, a filmnézés, a zenehallgatás és a mobiltelefonok világában. Egy, a napokban megjelent írásban hét olyan mottót, vagy mondást emeltek ki az életéből, amelyek meghatározták sikereit:

1. „Csináld azt, amit szeretsz.” „Azok az emberek, akik szenvedéllyel dolgoznak, képesek megváltoztatni a világot.” Amikor egyszer megkérdezték tőle, hogy milyen tanácsot adna kezdő vállalkozóknak, azt válaszolta, hogy „bármilyen munkát vállaltam volna, akár takarító is lettem volna, mert csak az számít, hogy megtaláljam azt a feladatot, amelyet szenvedéllyel tudok csinálni.” A szenvedélyt tartotta a legfontosabb dolognak.
2. „Alakítsd egy kicsit a világegyetemet.” Jobs mindig is hitt a víziók erejében. Egyszer megkérdezte a Pepsi akkori elnökétől, John Scully-tól, hogy „az egész életedet egy cukros lötty értékesítésével akarod tölteni, vagy a világot szeretnéd megváltoztatni?” Az életben sosem szabad szem elől téveszteni a nagyobb célokat.
3. „Kapcsolj össze dolgokat.” Egyszer azt mondta, hogy a kreativitás nem más, mint dolgok összekapcsolása. Arra gondolt, hogy azok az emberek, akik különböző élettapasztalatokkal bírnak, olyan dolgokat is észrevesznek, amelyek mások figyelmét elkerüli. Egy időben kalligráfia-előadásokat hallgatott, aminek látszólag semmi értelme nem volt, egészen a Macintosh létrehozásának pillanatáig. Indiába és Ázsiába utazott, formatervezést és idegenforgalmat tanult. Nem érdemes burokban élni, az igazán érdekes dolog az, amikor különböző területek ötleteit kapcsoljuk össze.
4. „Ezer dologra kell nemet mondani.” Legalább annyira büszke volt arra, hogy mire mondott nemet, mint azokra az Apple-fejlesztésekre, amelyek megvalósultak. Amikor 1997-ben visszatért  a céghez, a 350-es termékskálát két év alatt tízre csökkentette. Erre azért volt szükség, hogy a legjobb fejlesztő csapat tudjon minden kiemelt terméken dolgozni. Meg kell tanulni nemet mondani.
5. „Hozz létre radikálisan új dolgokat.” A vevőszolgálat területén is maradandót alkotott. Amikor az Apple-boltok koncepcióját kitalálta, azt mondta, hogy ez azért lesz más, mert ezek az üzletek tényleg színesebbé teszik az emberek életét. Itt ugyanis minden arról szól, hogy érzelmi kötődés alakuljon ki a vásárló és az Apple termékei között. Érdemes elgondolkodni, hogy a saját munkánkban vajon így közelítjük-e meg azokat, akikért dolgozunk?
6. „Mondd el a számodra fontos üzenetet.” Megszülethetnek ugyan a legjobb ötletek, de ha valaki nem tud kommunikálni, sehova sem jut velük. Jobs az üzleti világ legzseniálisabb előadója volt. Nemcsak megtartott egy előadást, hanem informált, tudást adott, inspirált és egyben szórakoztatott is minden előadásával.
7. „Álmokat adjál, ne csak egy terméket.” Sikerének titka az volt, hogy ismerte a vásárlóit. Tudta, hogy ha túl bonyolultak a termékek, az emberek elvesztik az érdeklődésüket. Ezért van csak egy gomb az iPad-en, amely annyira egyszerű, hogy egy kétéves is tudja használni. Az embereket nem a termékek érdeklik. Saját magukkal vannak elfoglalva, a reményeik, az ambícióik a legfontosabbak számunkra. Jobs megtanította nekünk, hogy ha a vásárlóknak segítünk a vágyaik és álmaik elérésében, akkor mellettünk maradnak. A legjobb példa gondolkodására talán az, amikor egyszer a Disney-bolthálózat vezetője felhívta, hogy milyen módon tegye sikeresebbé az üzletláncot. A válasz tömör volt és velős: „Dream bigger!”

Címkék: apple facebook steve jobs

Szólj hozzá!

11/10/18 - 08:01

528 méter magasan

A János-hegyi Erzsébet-kilátó panorámája tényleg egyedülálló a világon. Ez onnan jutott eszembe, hogy a Hazai Turizmus című műsorban a kilátót együtt mutattuk be Balázs Attilával, a Helytörténeti Gyüjtemény vezetőjével. A műsor az ATV-n, az Echo TV-n, illetve itt is megnézhető. Érdemes belenézni, sok érdekes dolog van benne, a riportban említett 71 milliárd pixeles panorámakép pedig itt tekinthető meg.

Címkék: atv facebook echo panoráma hegyvidék erzsébet kilátó jános hegyi 528

Szólj hozzá!

11/10/17 - 10:04

Egy nagyon erős ember

Nem hiszem, hogy valaha találkoztam akkora emberrel, mint Zydrunas Savickas, aki a hétvégi Fitparádé díszvendége volt. A hatszoros Arnold Strongman Classic-győztes, Guinness-rekordot is tartó litván sportoló elrettentő megjelenése ellenére kedves, szerény ember. Azt is elmesélte, hogy önkormányzati képviselőként politikai ambíciói vannak. Kíváncsi vagyok hogy boldogul majd a politika szövevényes világában. A Fitparádén készült interjú itt tekinthető meg.

Címkék: sport facebook litván building hegyvidék body 2011 classic fitparádé strongman zydrunas savickas

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása