Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/02/20 - 14:40

Kilenc százalék

Alig telt el 12 óra és ma ismét óriási hangzavar volt a Hegyvidéki Sportmax csarnokban. Csak most nem a kosárlabda szurkolók, hanem az óvodások és iskolások tomboltak a harmadik „Fitt leszel, ha itt leszel” rendezvényünkön. Fonti Krisztával több mint 200 érmet adtunk át. Fontosak ezek az események, mert az iskolai és óvodai keretek közt lehet a szervezett sportolást elkezdeni a gyerekeknek. Az országos statisztika elkeserítő, az embereknek csak 9%-a sportol rendszeresen. Pontosan ilyen események kellenek ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk.

Szólj hozzá!

11/02/20 - 12:31

Parádés döntetlen

Igazi parádés, teltházas bemutató mérkőzés volt a tegnapi kosárgála mindkét összecsapása. Dávid Kornélék 92-92-es döntetlent játszottak a Divac vezette csapat ellen, a Magyarok-Légiósok küzdelmét pedig a hazai kosarasok nyerték 169-167-re. Rég volt már az, hogy 188 centim ellenére ennyire törpének érezzem magam, mint a feldobás pillanatában.
A mérkőzés felénél szóltak a rendezők, hogy megsérült a tartalékpalánk, tehát,
ha valaki összetöri az egyik palánkot, akkor azonnal vége a meccsnek. A zsákolóversenyt ezek után csak félszemmel mertem nézni. De azért ez a Blake Griffin zsákolás sem mindennapi.

Címkék: facebook kosárlabda sportmax kosárgála divac

Szólj hozzá!

11/02/19 - 11:52

Egy évértékelő margójára

Megnéztem Gyurcsány „évértékelőjét”. Az egész dolog elképesztő, ahogy beállt a zászlók elé és ontotta magából a hülyeséget. Ezzel az erővel magas szárú cipőben, meg fejpánttal megjelenhetne a mai kosárlabdagálán is. Minden ilyen megnyilvánulásával tovább növeli a káoszt az MSZP-ben. Egyébként a szocialisták hosszú hónapok óta, pont most a héten mutattak valami életjelet, gondolom a gyurcsányi szereplést akarták egy kicsit kompenzálni. A kommunikáció természetesen a szokásos riogatásra épül, a regisztrációk alapján eddig nem túl sok sikerrel.

 

Címkék: mszp gyurcsány káosz

Szólj hozzá!

11/02/18 - 15:27

Költségvetés

Tegnap este elfogadtuk a 2011-es költségvetést. 14.7 milliárd forintból működünk ebben az évben. Ez egy őrületesen nagy összeg, azonban ha belegondolunk abba, hogy mennyi feladatot kell ebből ellátnunk, hirtelen nem is tűnik olyan soknak. Óvodák, iskolák, orvosi rendelők, szociális segélyek, támogatások, útfelújítások, okmányiroda, gyámügyek, építésigazgatás, és a listát még rendesen lehetne sorolni. Érdekes volt, hogy  szocialista képviselőtársunk is megszavazta a költségvetésünket, ez viszonylag ritkán szokott előfordulni. A kerület gazdálkodása rendkívül feszes, de stabil, és jó hír, hogy még ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben sem kell majd működési hitelt igénybe vennünk. A költségvetés mellett még 18 napirendi pontról vitáztunk és döntöttünk. Új jegyzőt is választottunk Dr. Tusor Gabriella személyében, aki felkészült, jó szakember és mellesleg nagyon fiatal is. Hirtelen nem is jut eszembe még egy 31 éves jegyző. Kíváncsian várom, hogy valaki tud más kerületben vagy városban fiatalabb hivatalban levő jegyzőről?

Címkék: facebook költségvetés gabriella tusor

Szólj hozzá!

11/02/18 - 09:59

Világsztárok jönnek hozzánk

Izgalmas eseménynek ad otthont a Hegyvidéki Sportmax csarnok szombaton. Az All Star Kosárgála nem pusztán egy látványos gálamérkőzés, de hajmeresztő akrobatikus mutatványokból,  zsákolóversenyből és showműsorból álló félnapos családi szórakozás is. Most szombaton ismét világsztárok látogatnak meg minket, például az NBA-sztár Vlade Divac,     aki sokak szerint a valaha élt egyik legjobb európai kosárlabdázó. Mondjuk ez egy szubjektív dolog, az viszont nem, hogy 16 éves NBA szereplése alatt több mint 1000 (!) pontot dobott, és úgy tisztelik hazájában, hogy  arra szavakat nehéz találni. A csapata Dávid Kornélékkal fog összecsapni, a fő mérkőzés pedig idén is a magyarok és a Magyarországon élő idegenlégiósok között zajlik. Szombaton ismét a lányommal megyek ki, akit tavaly még a zsákolóverseny zsűrijébe is beválasztottak.

Egyébként a kosárlabda az egyik kedvenc sportágam. Emlékszem az Indiana Egyetemen állandó teltház előtt játszott a hazai csapat.    Ez több mint 20 ezer embert jelent egy olyan államban, ahol egyébként egy profi NBA csapat is van Pacers néven. A Hoosiers ötször nyert NCAA bajnokságot, és az 1975/76-os szezonban veretlenül lettek bajnokok. Ez azóta sem sikerült senkinek.

Címkék: kosárlabda sportmax

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása