Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/04/19 - 12:31

Nincs pardon

Hát szépen kikerekedett a szemem a Zöld Pardon mai sajtóközleményén, amelyben nyitó koncertjük elmaradása miatt a Hegyvidéki Önkormányzatot, illetve a Jegyzőnket próbálják felelőssé tenni. Az a helyzet, hogy kilenc nappal a már korábban meghirdetett Tankcsapda-koncert előtt két cégen keresztül adtak be hozzánk engedélykérelmet, mi pedig azonnal, több, mint tíz pontban hiánypótlásra kértük fel őket. Erre viszont az egyik cégük visszavonta a kérelmét, a ZP-sek pedig közölték, hogy meggondolták magukat, ez szerintük mégsem engedélyköteles. Mivel a másik, nem visszavont kérelem megadására nem voltak meg a jogszabályi feltételek, nem maradt más választásunk, mint a kérelem elutasítása, és a szabálytalan építkezés leállítása. A döntésünkkel kapcsolatos, jogszabályokkal alátámasztott írásos ellenvéleményt egyébként a mai napig nem kaptunk a Zöld Pardontól. Egy hatósági ügy olyan, mint egy matematika-feladat, amelyet nem lehet megdumálni, hiszen objektív, mérhető. A gyerek rugdoshatja a padot, hibáztathatja a tanárt, de az eredmény ettől nem változik. Természetesen fellebbezési eljárásban bizonyíthatják majd az igazukat, de az ügy innentől kezdve a Kormányhivatalhoz kerül át. Tényleg sajnáljuk azokat, akik csalódottak a koncert elmaradása miatt. Higgyék el, nem rajtunk múlott!

Fotó: origo.hu

Címkék: zöld facebook engedély kormányhivatal pardon

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr764460746

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs pardon 2012.04.19. 18:00:01

A döntésünkkel kapcsolatos, jogszabályokkal alátámasztott írásos ellenvéleményt a mai napig nem kaptunk a Zöld Pardontól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orszagoslaci 2012.04.19. 15:40:34

Fertelmesen jó az indoklás... Valahogy az infópark lobby és a sok sok sok félreértelmezés nem szereppel ebben a bejegyzésben.

tundike23 2012.04.19. 15:49:00

Ennél könnyeben nem is lehett volna elbújni a felelősség alól. Tökösebbnek kellett volna lennie a XII kerületnek. de már megszokhattuk volna az nem divat erre felénk...

Endredy 2012.04.19. 18:07:49

A zépés lobbi ugyanúgy nyomul a médiában, mint azok, akik a munkahelyüket, meg a nyugalmukat féltik. Akkor már inkább az a fontosabb, mert bulizni a külvárosban is lehet, miért mindenképpen egy híd tövében kell egy ilyen mega-szórakozóhely??

asimlis 2012.04.23. 23:11:07

Két észrevétel. 1.) Ha már egy politikus blogol, elvárható lenne, hogy ismerje a magyar nyelv alapvető szabályait és ne alkalmazzon germanizmusokat. (Pl: jegyző = kis j, mivel nem nem tulajdonnév és a névelő sem indokolt.) 2.) Van egy sereg egyenlet, aminek 2, sőt több megoldása is lehet. Mint ennek az ügynek is.

Balagefresh 2012.04.24. 13:00:33

A Zöld Pardon egy engedélyelutasítás ellenére nyitni akar. A ZP álláspontja szerint azonban építményei nem engedélykötelesek, de még a bejelentési kötelezettség sem vonatkozik rájuk. A hely üzemeltetője, a Budai Hídfő Kft. ezért április 16-án visszavonta az előzetesen beadott építésügyi kérelmét, emiatt a XII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala nem hozhatott érdemi határozatot az ügyben. Hogy is van ez? Mire kell építési engedély és mire nem? Kinek van igaza?

Az Eljárási kódex (193/2009. (IX. 15.) Korm. rend.) 1. számú melléklete (Épület építési (egyszerűsített építési) engedélyezéséhez statisztikai adatlap) 4 csoportba sorol minden építkezést aszerint, hogy az:
-építési engedélyezési eljáráshoz kötött,
-egyszerűsített építési engedélyezési eljáráshoz kötött,
-bejelentéshez kötött, vagy
-engedély és bejelentés nélkül végezhető.

A legutolsó ponthoz tartozik a következő:
Megfelelőségi tanúsítvánnyal, illetve jóváhagyott műszaki specifikációval rendelkező építményszerkezetű, ideiglenes jellegű, legfeljebb 180 napig fennálló
a) rendezvényeket kiszolgáló színpad, színpadi tető, lelátó, mutatványos, szórakoztató, vendéglátó, kereskedelmi, valamint előadás tartására szolgáló építmény;
b) zárt, állandó jellegű kiállítási célú területen belül kiállítási vagy elsősegélyt nyújtó építmény;
c) levegővel felfújt vagy feszített fedések (sátorszerkezetek)
építése.

Amennyiben a Zöld Pardon jelenlegi építményei legfeljebb 180 napig állnak fenn, abban az esetben azok sem engedélyezési eljáráshoz, sem bejelentési kötelezettséghez nem kötöttek. A XII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala pedig nem utasíthatja el egy eleve visszavont építési engedély kiadását.

kovaxT 2012.04.24. 13:41:35

Úgy beszél erről a helyről mindenki mintha belvárós lenne... Könyörgöm. A híd mellett ami shova nem vezet (Rákóczi híd) és pár irodaházon kívül nincs ott semmi bakker...
Ez nem az 5. került. Az emberek ott tudnak szórakozni ahol élnek. Tehát csinálhatsz a hortobágyon ZP-t de a szürkemarhákon kívül nem jut oda el senki. Ennek a helynek az a lényege, hogy közel van (bár egyre távolabb rakosgatják) és árban mindneki által hozzáférhető...
Nyilvánvaló hogy ha ez nem lenne akkor a fiatalok máshogyan máshol ütnék el az idejüket. A ZP legalább tényleg figyel arra hogy ne okozzon másnak károkat.

Tökre azt érzem hogy ez alkalmas hely, de a németek a rengeteg pénzükkel elintézik hogy a fiataloknak véletlenül se legyen jó...

applemarcsa 2012.04.24. 13:49:14

Amúgy azt nem értem teljesen, hogy a Petőfi hídnál lévő Skanska irodaház miért nem ment tönkre a zptől? Szerintem méterre ugyan olyan messze volt a színpadtól mint most az infópark.
Nyilván az a helyzet, hogy az infóparknak egyre szarabbul megy és így próbál lobbizni és takargatni a saját gyengeségét. Az meg már egyenesen gusztustalan, hogy ilyen esetben rohannak a nagykövethez...

LongCafé 2012.05.04. 14:07:46

Majdnem mindennel egyetértek, de... "Egy hatósági ügy olyan, mint egy matematika-feladat, amelyet nem lehet megdumálni, hiszen objektív, mérhető. " ezen most sírjak vagy nevessek? A matek nevében kérném ki... még véletlenül se hasonlítsuk össze a kettőt. Magyarországon pedig KÜLÖNÖSEN ne beszéljünk objektív, mérhető hatósági ügyekről. Nem azért, mert nem lehetnének azok, hanem mert a hatósági ügyek kitalálóinak (törvényhozás) és alkalmazóinak (közigazgatás) abszolut nem érdeke, hogy azok legyenek. Akkor nem lehetne halászni a zavarosban, ugye, alpolgármester úr?
süti beállítások módosítása