Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/06/25 - 08:15

Fagyasztói árak?

arak-20120622.jpgAz egyre emelkedő fogyasztói árak láttán ki gondolná, hogy Magyarország az egyik legolcsóbb ország az Unióban az Eurostat listája alapján. Persze az érem másik oldala az, hogy mekkorák a fizetések, mindenesetre érdemes végignézni a 27 országból álló rangsort.

Címkék: facebook árak Magyarország EU Eurostat

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr524608480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szgy2010 2012.06.25. 08:47:27

Lehet,hogy nem ide való téma de mégis csak a hegyvidék egy részét érinti.
A 21-es busz 1961-óta mindig a Szél Kálmán tér-Krisztina krt-Nagyenyed u-Királyhágó tér-Orbánhegyi út-Istenhegyi út vonalon közlekedett.Kb 4-5 éve a kerület áttereltette az Istenhegyi útra az Orbánhegyi út kihagyásával,Az indok az volt,hogy a Királyhágó teret és környékét sétáló térré illetve utcává alakítsák ki ezért ott busz és személyautó közlekedés nem lesz.Valamilyen okból gondolom pénzhiány miatt mégsem lett semmi az elképzelésből.Csak az a baj,hogy a busz járatról is elfeledkeztek.Jelenleg 21 és 21/A járat közlekedik azonos útvonalon azzal a különbséggel,hogy a 21 busz Normafától tovább közlekedik a FKI-ig.Rengeteg idős embert érint ez a áldatlan változás akik az Orbánhegyi úton és abba kapcsolódó utcákban laknak.Piac,Posta,Gyógyszertár,és a közlekedési csomópont elérése az idős embereknek többlet utazást jelent mert csak átszállással tudják megközelíteni ezen helyeket.Lehet mondani erre,hogy ezáltal csak 400 m kell gyalogolni az Istenhegyi útra a Galántai utcai megállóhoz.De ezen útszakasz meredek és télen ugye nem kell részletezni a nehézségeket amit egy idős ember ilyenkor átél.Sok levél és kérelem ment az Önkormányzathoz illetve a BKV nak,hogy legalább az egyik járatot pl.21/A -át a régi útvonalon közlekedtesse ez által az idős emberek közlekedését javítsa.Igaz hogy a 212-es buszt az Orbánhegyi útra irányította de értelmetlenül mert azzal nem lehet a fent említett helyeket elérni csak átszállással.Vagyis "nesze semmi fogd meg jól".Mivel a Királyhágó tér átépítése okafogyottá vélt nem lehetne mégis az egyik 21-est vissza adni az Orbánhegyi útra?
Kérem a segítségét a többi idős emberek nevében is,hogy megoldást lehessen kieszközölni aki erre illetékes szervezettől.
süti beállítások módosítása