Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/07/25 - 09:00

Ki állhat a TF-botrányok mögött?

tf.jpgNéhány hónap alatt másodszor kerül botrányos módon a média középpontjába kerületünk egyik felsőoktatási intézménye. Volt diákként ezt kifejezetten aggasztónak találom, hiszen ezek a hírek súlyosan ártanak a szakmai munkának, és csorbítják azt a presztízst, amelyet 1925 óta épített fel magának az egyetem. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy milyen alaposan összerakott és előkészített anyagot kapott most is a HVG szerkesztősége. Ez nem a véletlen műve, valakinek érdekében áll, hogy ellehetetlenítse és lejárassa az intézmény hírnevét és vezetését. Vajon kinek?

Címkék: oktatás botrány facebook hvg TF

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr114676225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disznóvágási Feri · http://apalyaszelen.blog.hu 2012.07.25. 09:21:14

Azért néhány dolgot vegyünk még figyelembe.

A TF-en ennél százszor több botrányos eset fordul elő. Az, hogy néha napvilágra kerül egy, még szerencsének nevezhető, mivel ezek elenyésző részt képeznek a TF-en nap mint nap előforduló, ráadásul zömében nyilvános történetek közt, amelyek egytől egyig aláássák nemcsak a TF, hanem az ott valaha megfordult hallgatók és alkalmazottak jó hírét. Ha te is jártál oda, neked is tudnod kell ezt.

A másik, hogy ne sejtsünk már minden mögött összeesküvést. A miniszterelnök úr is folyton ezzel próbálja magát játékban tartani, hogy külső támadásokat emleget. Egyszerű a képlet: nem kéne alapot adni ezeknek a híreknek. Márpedig van alapja mindkét sztorinak? Nem kérdés.

És mielőtt bárki azt mondaná, hogy bezzeg a többi egyetem. Persze, ott is van korrupció, mutyizás, mert az életetek minden szegmensében előfordul ez, hiszen elidegenülő társadalomban élünk. De ahelyett, hogy átmutogatunk mindig máshová, inkább meg kéne oldani a saját problémáinkat. Jelen esetben át kell szervezni a TF vezetőségét úgy, ahogy van. Különben még több ilyen hír lesz, és tényleg örüljünk, hogy csak ennyi van...

Disznóvágási Feri · http://apalyaszelen.blog.hu 2012.07.25. 09:30:57

A TF 1925 óta felépített presztízséről pedig annyit, hogy írd be a Google-ba mondjuk a következőt: "european university ranking".

Bármelyik listát nézed, magyar egyetemet alig találsz az első 100-ban. A TF pedig úgy en bloc a magyar egyetemek (vagy egyetemi karok, mert már nem önálló intézmény), rangsorában elég aggasztó helyet foglal el. Volt presztízse? Talán valaha. Most semmi. És ilyen hozzáállással, amilyen a vezetőknek van, nem is lesz.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.25. 23:25:26

A hírek csorbítják a jóhírt? Nem inkább az, ami megtörténik?
süti beállítások módosítása