Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/10/12 - 15:32

Lesújt a giga olló

15_400.jpgÁtvágtuk a szalagot, megnyílt a Hegyvidék Központ, lehet végre vásárolni, nézelődni, kávézni az új Hegyvidék Központban. Reméljük jól fog működni, a környéken élők pedig hamar megszeretik. Az eseményen készült villáminterjú itt látható.

Címkék: facebook Hegyvidék Központ

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr254835006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnuszm 2012.10.12. 18:25:40

Tisztel Váczi Úr!
3 észrevétel a Hegyvidék Központról, természetesen negatívak, mert a magyar már csak ilyen, hogy nem tud maradéktalanul örülni valami szépnek. Hozzáteszem, mindenképp javító szándékkal teszem meg észrevételeimet. Tehát:
1 nagyon kevés szemetes van a Központban belül, ha jól láttam, szintenként mindössze 1 (!) a mozgólépcsők mellett. Nagyjából 5-6 kuka kéne szintenként. De örömteli, hogy szelektív kukák, remélem úgy is szállítják el... Ez egy egyszerűen korrigálható hiba.
2 A forgóajtók iszonyú lassan forognak. Nem tudom, hogy van-e oka, energetikai, biztonsági, vagy egyéb, de rém bosszantó. Ha mellettük nyitva lennének a kézi ajtók, azon közlekednék.
3 és egyben legelszomorítóbb hiba: a biciklitárolónak nevezett csúfság. Sajnálatos, hogy ilyen, elvileg sportbarát kerületben, 2012-ben, meg kerékpáros közlekedést preferáló fővárosban, ilyen amatőr tárolót építenek. Biciklisek között közismert, hogy az efféle, első kerék bedugós rendszerű tárolók lényegében használhatatlanok. Nem tartják meg a kerékpárt (könnyen eldőlnek a biciklik), állandó feszültség alatt tartják az első kereket, és ami a legrosszabb, hogy nem lehet rendesen hozzá láncolni, főleg lakatolni a biciklit. Ez már nehezebben orvosolható hiba, remélem valahogy hamarosan javítják, ha nem, akkor marad a szokásos, közlekedési oszlophoz lakatolás. Sajnos. Pedig a lehetőség meg lett volna egy jó tárolót építeni. Ajánlom tanulmányozásra a Széna téri fedett (!) tárolót. Köztéren, nem szolgáltató házhoz csatlakozva. Na, az szép munka.
Üdvözlettel, és gratulálva az amúgy szép épülethez:
Molnuszm

Váczi János 2012.10.13. 10:18:40

Tisztelt molnuszm!

Köszönöm az észrevételeket. A forgóajtót én is észrevettem, mert majdnem lendületből lefejeltem az üveget. Hétfőn beszélek az üzemeltetőkkel és jelzem a problémákat.

Transylvanianmixedgrill 2012.10.13. 19:51:02

Tisztelt Váczi Úr!

Ma délután volt szerencsénk ellátogatni a Hegyvidék Központba. Egyrészt örülök, hogy végre láthattunk olyan gasztronómiai kínálatot és színvonalat, amit feleségemmel már külföldön többször megtapasztaltunk. Ehhez persze hozzá kell tennem, hogy külföldön az ilyen színvonal nem prémium kategória, hanem a megszokott, "átlagos" kitűnő színvonal, szóval egy külföldön gyakran járó ember ettől nem ájul el. Ezt ne vegyék negatív kritikának, inkább pozitívnak: ha a nyugati életszínvonalat tűzi ki célul az ország, akkor bizony ilyen kínált és szolgáltatási szint, amit meg kell ütni, azaz örülnénk neki, ha más üzlet is így nézne ki.
De ha itthon kinevezzük ezt a prémium kategóriának, akkor viszont sajnálattal kell konstatálnom, nem nagyon láttam a Központban prémium kategóriás vevőket, és ehhez sajnos magamat sem nevezném annak, pedig körülnézve, nem nagyon lógtam ki a vendégseregből. Akármennyire szeretném, nem tudok megengedni magamnak ilyen árszínvonalat.
Nyilván a következő napok, hetek, hónapok el fogják dönteni, hogy ezek a boltok megtalálják-e azt a fizetőképes keresletet, amivel a befektetésük megtérül. Sajnos szkeptikus vagyok, ugyanakkor mégis szurkolok a befektetőknek, mert tényleg színvonalas és szerethető üzleteket, szolgáltatásokat, munkahelyeket láttam.
Sok szerencsét, sok sikert!

Üdv: TMG
süti beállítások módosítása