Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/01/28 - 12:08

Frissítő

Mielőtt a Hegyvidéki Önkormányzatnál kezdtem dolgozni, a Lipton teák marketingje is hozzám tartozott egy darabig. A termékről sok izgalmasat nem tudok mondani, azonban az új reklámfilmjük, amely Hugh Jackmanre épül, nemcsak jópofa, hanem kifejezetten jó reklám Budapestnek.

Címkék: budapest reklám film facebook hugh tea lipton jackman

Szólj hozzá!

12/01/27 - 07:28

Flow

Csíkszentmihályi Mihály magyar származású pszichológus írta le tudományos pontossággal az ún. „flow-élményt”. A flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál. A koncentrálás és a kontroll érzése ekkor nagyon magas, és úgy érzi, mintha egy energiabomba lenne, mintha a mindennapi problémák megszűnnének, a gondjai háttérbe szorulnának. Az időérzékelése is megváltozik, mert úgy érzi, mintha állna az óra. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést: sportolás, művészet gyakorlása, gyerekekkel játszás vagy akár éppen a futószalag melletti munka.  Csíkszentmihályi könyve amelynek címe Flow – Az áramlat: A tökéletes élmény pszichológiája ritka érdekes olvasmány.

Címkék: könyv facebook pszichológia mihály flow csíkszentmihályi

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása