Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/03/03 - 12:03

Költségvetés 2012

Csütörtökön este elfogadtuk az önkormányzat 2012-es költségvetését. Az már világosan látszik, hogy ez az év is a takarékosság jegyében fog eltelni. Egyébként meglehetősen hosszú ülés volt, közel harminc napirendi ponttal. Volt szó a nemrégen elfogadott parkolási rendelet módosításáról, amely többek közt a kisgyerekeket óvodába, iskolába vivő hegyvidéki szülőknek fog segíteni, volt szó szociális támogatásokról, bizottsági beszámolókról, illetve egyhangúlag támogattuk a kerület új rendőrkapitányának kinevezését.

Címkék: facebook önkormányzat költségvetés képviselők hegyvidék

Szólj hozzá!

12/03/02 - 08:32

Helló jövő!

Holnap a Samsung a MOM Kulturális Központban mutatja be plazma és LED Smart televízióit, amelyek újdonsága a mozgásérzékelés és hangvezérlés.  Egyszerű angol nyelvű köszönéssel is bekapcsolhatjuk a tévét, és a funkciók között szóbeli utasításokkal és egyszerű kézmozdulatokkal is válogathatunk, érdemes jelentkezni, elmenni és kipróbálni! A HTV rövid interjúja itt látható.

 

Címkék: jövő tv samsung facebook technika led smart mom hegyvidék

2 komment

12/02/29 - 08:10

Járások és kerületek

Tegnap én is megszavaztam a BÖSZ ülésén, hogy a létrejövő új járások határai a kerületek számához igazodjanak, tehát minden kerületnek legyen külön körzeti kormányhivatala, kormányablakkal. Ellenkező esetben ugyanis akár 200-250 ezer emberre jutna egy fővárosi járás, amely hátrányosan érintené a Budapesten élőket és természetesen a Hegyvidéken élőket is. A cél az, hogy minél egyszerűbben, minél gyorsabban tudjuk intézni hivatali ügyeinket. Az pedig, hogy az új közigazgatási egységeket járásnak, vagy körzetnek hívják majd, a sajtóban megjelentekkel szemben senkit nem érdekelt, szóba sem került a dolog.

Címkék: budapest facebook közigazgatás ügyintézés főváros hegyvidék járások körzet bösz

Szólj hozzá! · 1 trackback

12/02/28 - 21:59

Családtudomány

Rég indult olyan szerencsétlenül civil kezdeményezés, mint a Magyar Családtudományi Társaság. Ezek után nem lesz egyszerű dolguk megszólítani a fiatalokat. A képen látható szóvivővel azért okoznának meglepetést.

 

 

Címkék: fiatalok családtudomány

1 komment · 2 trackback

12/02/27 - 13:37

Miss Colours 2012

A hétvégén kerekesszékes szépségversenynek adott otthont a Larus Rendezvényközpont. A nyolc döntőst háromszor is láthattuk a színpadon. Voltak zenei betétek, mozgássérült sportolóknak székátadás és közönségdíj. A győztes nemcsak értékes nyereményeket kapott, hanem feladatot és felelősséget is, hiszen egy éven keresztül nagykövetként kell képviselnie az akadálymentesítés, a fogyatékos emberek foglalkoztatása és sportja ügyét. Fontosak ezek a rendezvények, hiszen az integrációról, az egyenlő esélyekről és az egymással szembeni tiszteletről szólnak.

Az eseményen készült nyitóbeszédem itt látható.

Címkék: facebook nők esélyegyenlőség szépségverseny kerekesszék fogyatékos

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása