Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/01/15 - 08:10

Ettől lebénult a város?

tél87.jpgMost, hogy egy néhány órás éjszakai havazás gyakorlatilag megbénította a várost, érdemes felidézni, hogy milyen időjárás volt pontosan 26 évvel ezelőtt. 1987. január 10-én este már szinte az egész országban szakadt a hó, ami megszakítás nélkül folytatódott több napon át. Január 12-én reggelre az ország túlnyomó részét már 20-40 cm-es, a magasabban fekvő területeket még ennél is vastagabb hótakaró borította. Az országos havazást követően január 16-án reggel a hegyvidékeken 50-77 cm közötti, míg a síkvidékeken átlagosan 20 és 50 cm közötti hótakarót mértek. Közben évszázados hőmérsékleti rekordok dőltek meg. Budapesten például kora délutánra is csak mínusz 16,7 fokig emelkedett a hőmérők higanyszála. A Duna jelentős részét 6-8, a Tiszát 20 cm-es jég borította. Hát ilyet azóta sem láttam. Emlékszem, hogy tanítás sem volt, szó szerint megállt az élet Budán!

Címkék: 1987 facebook tél rekord havazás Hegyvidék Buda

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr255018454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csere Zoltán 2013.01.17. 18:45:16

Tisztelt Váczi úr!

A kerület honlapja úgy van kitalálva, hogy NE lehessen E-mailt küldeni még akkor sem, ha közügyről van szó.

Ősszel a Böszörményi út és az Apor Vilmos tér fel volt túrva, végre rendbe tették a térvilágítást, egy kábelt húztak végig. Egy kandeláber kivételével most mindegyik jól működik. A kivétel a Törpe utca és az Apor Vilmos tér sarkán áll bekötetlenül. Az új kábelt 3 méterre vezették a kandelábertől. Ez a világítótest most sem a Törpe utcai rendszerhez, sem a tér rendszeréhez nem tatozik. Ki van közösítve. Ezt kihasználva a sötét kandeláber alatt parkoló autó üvegeit betörte egy "erős" ember. Az autó tulajdonosa a házunk lakója. Ahogyan az önkormányzat bizonyos mértékig felelős a közúti kátyúk által okozott károkért, úgy a közvilágítás trehány kivitelezése következtében keletkezett kárért is felelős.

maradok tisztelettel Csere Zoltán

Csere Zoltán 2013.02.05. 19:37:17

Tisztelt Váczi úr!

Talán az előző bejegyzésemre, talán nem, tegnap találkoztam a villanyszerelőnek álcázott betanított segédmunkással, aki daruval idevonult és büszkén mondta kérdésemre, hogy a Törpe utca sarkán álló kandeláber fényforrását kicserélte. Kipróbálni nem tudja, mert a kapcsoló kulcsát otthon hagyta.
Ha nem lett volna trehány, akkor megtudhatta volna ott és akkor, hogy nem világít a kandeláber, ha nincs a kábele bekötve.
Tulajdonképp így hetenként cserélheti a segédmunkás a fényforrást, számlázhat érte rendesen, mert ismét nem világít.
Az Önkormányzatnak nincs egy műszaki ellenőre ősz óta, aki a trehány szerelőnek álcázott figurák munkáját ellenőrizte volna. Csak ül a fenekén és igazolja a munkalapokat.
Tisztelt Váczi úr, ez igazi szocializmus itt a kerületben. Ha úgy érzi, hogy Ön is felelős ezért a helyzetért, akkor gondolkozzon a tisztes lemondásán.
Maradok tisztelettel
Csere Zoltán

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.04.04. 19:19:29

@Csere Zoltán: Nem, nem érzi úgy. Egyikőjük sem. Mindig másra hárítanak. Ez pártszokás. Mutasson egy politikust, aki felelősséget vállal! Naugye.
süti beállítások módosítása