Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/11/08 - 08:05

Csökkenő forgalom

ellenorzes16.jpgTegnap reggel a helyszínen azt láttuk, hogy egyelőre tényleg csökkent a reggeli forgalom az Árnyas úton. Eddig a Budakeszi út felől tömött sorokban érkeztek az agglomerációból gépkocsival, ami ellehetetlenítette az Árnyas úton élők nyugalmát. A helyzetet csak rontotta, hogy sokan pont ebben az időben, lentről próbálták megközelíteni a Lauder iskolát. Ezért lakossági fórumot tartottunk, majd néhány hete a főváros, a közterület-felügyelet és a rendőrség szakembereivel együtt olyan forgalomszabályozást találtunk ki és vezettünk be, hogy a reggeli órákban csak a környéken élők és hozzátartozóik hajthatnak be, engedéllyel az utcába.

A Hegyvidék TV beszámolója itt látható.

Címkék: facebook Hegyvidék Árnyas út forgalomcsökkentés

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr805620122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diki1 2013.11.08. 09:31:49

Már "csak" a sebessegkorlatozast kellene betartani es nem lennenek eletveszelyben a babakocsis kismamák az idős és a garázsaikból kiálló emberek...és ez az utcában lakókra is vonatkozik...

Gergely Lukacs 2013.11.08. 09:52:14

Ez valóban üdvözlendő lépés, nálunk, a XII. Győri úton sajnos ugyanez a helyzet. Sportkórház, Sportpálya és egyébként egy nyugodt lakóövezet. Ellenben olyan embertelen mennyiségű autó áramlik át (az Alkotás utat elkerülendő, a Lánchíd felé igyekezve), hogy kezd lassan élhetetlen lenni a terület. Hónapok óta nem tudok úgy beállni a saját garázsomba, hogy ne dudáljon le egy egyébként nem ott lakó, ámde roppant sietős autóstárs... Pedig kb. 15 mp-ig tart a manőver :) Az erkélyeken gyakorlatilag már nem látni embereket, mert vszleg senki sem kíváncsi a satufék-padlógáz kombóra 24/7.

Mi kell ahhoz, hogy az ember elérjen egy hasonló döntést?

BkSp 2013.11.08. 11:51:19

@Gergely Lukacs: erre én is kíváncsi lennék, szintén az utcában lakom.

Scala 2013.12.06. 22:34:42

@Gergely Lukacs: Virányosi út dettó, ott a Szilágyi Erzsébet fasor felső részért lehet levágni...
A garázsba beálláshoz grat. :-)
süti beállítások módosítása