Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/12/11 - 14:27

Ötmilliárd a Széll Kálmán térre

Széll Kálmán tér korábbi látvány koncepció_500.jpgMost szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés azt a több mint ötmilliárd forintot, amely a Széll Kálmán tér átalakításához szükséges. Az biztos, hogy a budai oldal szégyenfoltjára nagyon ráfér már az a fejlesztés, amelyet az elmúlt 15 évben mindig csak ígérgettek.

Címkék: facebook fejlesztés Budapest Főváros Széll Kálmán tér

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr555686037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaaz 2013.12.14. 10:02:36

Generációk születtek és haltak ki mióta a tér átszervezését ígérik (már a 80-as évek óta napirenden van), így nagy előrelépés a felújítás. Sértődés ne essék, de szerény véleményem szerint a kerületnek - mely természetesen csak egyik résztvevője a felújításnak - kicsit jobban kellene ragaszkodnia saját érdekeihez.

Talán az egyik legfontosabb kerületünknek a Csaba utcai gyalogos áttörés lenne. Ez ugyan látszik a mellékelt képen, de az a Finta féle előzetes koncepcióterv, nem az, amit a napokban megpályáztatnak a beruházók között. Tudomásom szerint az áttörés, aminek hiánya évtizedek óta keseríti meg sokezer ember életét, nem valósul meg, illetve egy kérdéses, második ütemre halasztódik. Sajnos aki a várostervezésben, építészetben otthon van, tudja, hogy a második, harmadik ütemek sokszor elmaradnak. A Csaba utcai kaptató kérdését a betervezett mozgólépcső sem oldja meg, ráadásul ez egy fontos szélcsatorna útjában is áll.

A tér zöldfelületének arányaiba tudomásom szerint beleszámolták a mostani buszparkoló oldalán épülő BKK központ füvesített tetejét is, amiből aligha érzékel az arra járó sokat, valamint éghajlatunk alatt aligha marad sokáig füvesített. A fórumokon a legtöbb hozzászólás a több zöldet hiányolja, akárcsak a többi fővárosi beruházásnál, Ferenciek tere, Thököly út, stb. Legyünk kivételek.

Kitűnő viszont, hogy sikerült elérni a Fogaskerekű peronjainak kiépítését már az első ütemben, ez statégiai jelentőségű siker. Különösen mivel ez a méltatlanul alulhasznált járat az érintett területek szívén vezet át, tekintet nélkül a sokszor bénítóan ható mai telekviszonyokra, mivel jórészt azok kialakulása előtt épült. Köszönjük.

Ha elérhető a közbeszerzésre most kiírt végleges terv, vagy ha a fentiekben tévednék, várom a szíves tájékoztatást, lehet, hogy valamilyen új fejleményről lemaradtam.

Egy helyi lakos
süti beállítások módosítása